Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

polinka 22:33, 09 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Radziu ja pierwszy raz w tamtym roku czyściłam, dowiedziałam się o czyszczeniu tutaj na forum
Wiesz mój eMuś to teraz powinien oberwać, bo se thuje zażyczył i jak se pomyślę co czeka mnie za parę lat, to mam ochotę go trzasnąć, tych większych mam 16, ale wsadzonych mniejszych prawie 100...

To sobie nasadziłaś roboty U mnie "tylko" 78 szt.i już przeklinam dzień w którym podjęłam decyzję o posadzeniu smaragdów
U mnie sprawdza się wielki odkuracz przemysłowy...
Magleska 20:25, 10 mar 2018

latałaś z wężem .....ja troszke podziałałam dziś ,ale nadal porządkowo
Monia81 20:41, 10 mar 2018

Aurelllia napisał(a)
Napisałam komentarz i mi skasowało.... To napisze jeszcze raz Monia brawo, jedna z trudniejszych prac zrobiona

Aurelko i to jest jedna z prac w ogrodzie za którą nie przepadam, ale dzisiaj skończona
Monia81 20:43, 10 mar 2018

polinka napisał(a)

Też mam takie podejście Wędzarka świetna sprawa, też mam i sobie bardzo chwalimy! Całkiem inaczej smakują takie wędliny, mięso, ryby. Lubimy też wiejskie masełko, mleko, serek biały a ostatnio udało nam się pozyskać namiar na pana, który hoduje kurczaki bez antybiotyków. Wracają stare smaki

Teraz z chęcią bym wróciła do tych smaków z przed lat, dlatego tak mi zależało na własnych owocach, warzywach a teraz na wędzonkach nam ciocia chowa brojlery i wiem, że są chowane bez jakiś tam wspomagaczy
Monia81 20:46, 10 mar 2018

polinka napisał(a)

To sobie nasadziłaś roboty U mnie "tylko" 78 szt.i już przeklinam dzień w którym podjęłam decyzję o posadzeniu smaragdów
U mnie sprawdza się wielki odkuracz przemysłowy...

Widziałam u Ciebie ten odkurzacz już mam zapisany w notesiku taki sprzęt, ale jeszcze muszę poczekać... Paulinko toż se robotę zrobiłyśmy z tymi smaragdami, fakt cały sezon wyglądają ładniutko, ale te ich czyszczenie doprowadza mnie do paliptacji ...
Monia81 20:47, 10 mar 2018

Magleska napisał(a)
latałaś z wężem .....ja troszke podziałałam dziś ,ale nadal porządkowo

Oj latałam, zaraz pokażę co nam się dzisiaj udało zrobić, ledwo chodzę, no ale lubię takie styranie na maxa
Monia81 20:57, 10 mar 2018

A dzisiaj mimo, iż u nas zapowiadali deszcze, to na szczęście pogoda się im nie sprawdziła bo było bosko, 14 stopni, słońce, pierwsza kawa w tym sezonie na tarasie no i styraliśmy się z Emusiem na maxa
dokończyłam smaragdy mam spokój na kolejny rok
susz został wciągnięty i przemielany odkurzaczem i wysypany spoworotem

Monia81 21:03, 10 mar 2018

Moja rabata żwirowa przestałą istnieć, żwirek wyemigrował dzięki eMusiowi

Monia81 21:05, 10 mar 2018

No i dzisiejsze latanie z wężem, wyszło tak

Monia81 21:07, 10 mar 2018

No i oprócz tego większość bylin po wycinana, trawy obgolone tylko z pióropuszy, jeszcze z nimi poczekam