Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród w lesie 14:13, 18 maj 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Marzenka, a trzmielinę biało czy żołtoobrzeżoną?

Mi się bardziej podoba żółtoobrzeżona, mimo że przez wiele lat miałam te biała.... Ładniejszy kontrast. Ale zlaeźy od reszty nasadzeń. Nie mieszaj tylko kolorów albo biało- zielono albo żółto-zielono obrzeżone listki. Nie mówię o kolorach kwiatów tylko liści. Np hosty z paskami, trzmieliny, itp.
Ogród w lesie 14:11, 18 maj 2013

Do góry
Nie rozwinął jeszcze kwiatów. Ma dopiero pękające pąki, ale w kolorze bladego różu. Zawsze były białe. A jaką MŚ Ty kupujesz? Ja myślałam, że MŚ jest tylko jedna do rh.

Eeee skoro pąki to poczekaj Będzie biały
Do Rh jest tylko jedna MŚ
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:15, 18 maj 2013

Do góry
U Irenki trzeba być czujnym jak ważka karkonowska, stale czytać bo inaczej nie można nadrobić zaległości
Roztoczańskie klimaty 08:14, 18 maj 2013

Do góry
Zetka nagrabisz sobie i dziecię Ci nie pomoże zdjęcia dawaj!!!
Ogród Magdalenka 08:14, 18 maj 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Madziu wypatrzyliśmy w innym miejscu małe kuleczki bukszpanowe , ale niestety po 15.
Będziemy dalej polować na te po 7
pozdrawiamy

Ewa jaby co to ja też kcem z 5-7 szt takich małych kuleczek. Bo jesienią pod brzozami robię rewolucję, eksmituję azalie
Ogród w Alei Lipowej... 08:13, 18 maj 2013

Do góry
Masz piękną kolekcję rh.
Uwielbiam kompozycje biało - czarnych tulipanów, wg mnie to najbardziej stylowe połączenie
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:11, 18 maj 2013

Do góry
A ja siedzę i czekam na rh w pełnym rozkiwcie. Czy dzisiaj się doczekam ?
Ogród w lesie 08:09, 18 maj 2013

Do góry
Sprawdzę po południu jaki jest dokładnie sklad magicznej i czy może zmienic kolor. Myślę że to kwestia głównie słońca, jesli jest sucho i mocno słonecznie to będzie biały, jeśli bardzo wilgotno może być delikatnie różowy. Tylko nie pisz że ci się ciemny róż - pink zrobił

Musowo zapytać Bogdzi
Ogród w lesie 08:07, 18 maj 2013

Do góry
Tak chyba zrobię. Dobry pomysł!
Marzenka, ratunku!!! Czy rh 'Calsap' - białe kwiaty - mógł pod wpływem Magicznej siły (z różowymi kwiatkami na opakowaniu) zmienić kolor na róż?

Wg mnie nie, czy już całkowicie roziwnął kwiaty czy ma pąki, gdyż pąki zawsze są ciemniejsze. W tym roku obserwuję inne wybarwienie rh niż w ubiegłym, bardziej intensywne. Więc to chyba kwestia nasłonecznienia, wody, nawozów ...
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 08:05, 18 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Pola, musisz wyciągnąc te kije, a bluszcz przymocowac takimi haczykami, z jednej strony plastik, z drugiej gwozdek, tego używają do montażu kabli na ścianie; przybijesz, elewacji nie uszkodzi i będzie sobie rósł, bo te gwozdki maja kształt podkowy i jest miejsce na gałązkę bluszczu i tak go rozciągniesz

Znakomity pomysł. Potem się same przyssają
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:04, 18 maj 2013

Do góry
Ale fajne macie piątki
Ogród w lesie 08:01, 18 maj 2013

Do góry
Aguś kopytnik będzie piekny!!! Możesz ewentulanie aby było pstrokato posadzić trzmielinę i ciąc ją w dywanik na płasko.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 07:58, 18 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
tfutfu na psa urok on jest śliczniutki

Myślałm , że będzie bardziej rozbielony... Ale za mało palącego słońca przy rozkwicie... I chyba mocno go nawoziłam to sie wybarwił..... Na szczęscie pasuje do tulipanów angelique

irena_milek napisał(a)
Ten pinkowy cudownie ci kwitnie
a ja klona wcisnęłam i rosnie, nawet mu za głęboki dół nie wykopałam; tez ma tam bardzo wilgotno, na razie żyje;
Marzenko, ja w nie wiedzy, dgdzie my się spotykamy?

Irenko myślę, że ten pink się na moje narzekanie zdenerwował i pokazał na co go stać
Anabell napisał(a)
Marzenko! dziś myślałam o Tobie i ogrodzie, wpadłam do Ciebie w ciągu dnia, obrazkowo zglądam i uciekam dalej, a nadrabiam strony i nigdy nie dogonię. W tym roku zrobił się dojrzały, dobrze zestawiony ogród. Rh. oglądałam i ciągle mam niedosyt widoków.
Uzależniona się zrobiłam od Was wszystkich.

Anabell uzależnienie od nast to typowa choroba ogrodowiskowa Nie uwolnisz się, nie ma szans
Lubię takie uzależnienie i nie poddaję się leczeniu

Kasiek napisał(a)
Marzenko,przynioslam Ci plotek z Rubensa 7 fotka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=44&p=1720927

Kaśka ty kusicielko, gdzie ja mam go wetkać!!! Piękny!!!

Ewa napisał(a)
Marzenko podziwiam Cię
W tym roku żeby nie wiem co, przyjadę pokukać do Twojego ogródka muszem

Ewuś no właśnie musowo!!!!

Melduję, że plan naprawczy nie działa. Pędzikiem przeleciałam i zauważyłam: krzyżaka (hmmm, profesjonalna robota!) oraz love song - cudny!!!
Gratulacje na 800! Powtórzę jeszcze raz za sobą: Madżenka, Twój ogród to madżenie ogrodnika!

Aguś wielkie dzięki. Nawet nie wiesz jak cieszy mnie, że ogród własnymi ręcami założony. O bólu kręgosłupa nie myśle bo cieszę oczy kwieciem. I powiem po cichutku, że ciągle zmiany kombinuję i to jest chyba najfajniejsze.
Ogród Zagi 07:51, 18 maj 2013

Do góry
zaga napisał(a)
Dzisiaj niestety zauważyłam oznaki mączniaka rzekomego na kalinie, winorośli i różach . Mąż musiał pod moim nadzorem wszystko dokładnie opryskać. Przechadzam się w tym roku jak inspektor albo nadzorca i tylko wskazuję M co ma robić.

Są plusty dodatnie i ujemne choroby kręgosłupa

podobno po tak długotrwałych opadach (kilkanaście godzin) w ubiegły weeeken, w weekend majowy istnie bardzo duźe zagrożenie parchem oraz mączniakiem. Dlatego pryskałam wszystkie rośliny score.
A wszędzie już mi się robale pojawiają - mszyce, przędziorki... Ale te łatwiej wytępić niż mączniaka..

Zapomniałam się spytać o rehabilitanta... Zapytam mailem i podam info
Ogród niby nowoczesny ale... 07:47, 18 maj 2013

Do góry
Zastanwiam się kiedy u nas taka kultura ogrodnicza będzie? Chyba nigdy .. Bo to tradycja wynikająca z historii tego kraju.... Buuu ja kcem taki wybór trawek, lawendy....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 07:47, 18 maj 2013

Do góry
Melduję, że plan naprawczy nie działa. Pędzikiem przeleciałam i zauważyłam: krzyżaka (hmmm, profesjonalna robota!) oraz love song - cudny!!!
Gratulacje na 800! Powtórzę jeszcze raz za sobą: Madżenka, Twój ogród to madżenie ogrodnika!
Ogród niby nowoczesny ale... 07:45, 18 maj 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Reniu ...szałwia
Kasiek...

pozdrawiam Was serdecznie....sorki, ze nie zaglądam do Was....już wiem ile nadrabiania będę mieć...ale tu jestem ciągle w biegu...

caluski i spadam spać

A nie przetacznik przypadkiem?

Gdybym staneła przed tyloma gatunkami lawendy wreszcie bym potrafila rozróżnić wąsko i szerokolistne...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:40, 18 maj 2013

Do góry
Sebciu ja już się piszę na nasionka werbeny
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:38, 18 maj 2013

Do góry
Gdzie taki las powojników rośnie?
Postawić trawkę nad i... 23:37, 17 maj 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...wpisuję prawdopodobną nazwę mojego RH - po małym śledztwie w necie - Roseum elegans

Jeśli jutro nie będzie padać zrobie jego kwiatkom zdjęcie na zbliżeniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies