Mi się bardziej podoba żółtoobrzeżona, mimo że przez wiele lat miałam te biała.... Ładniejszy kontrast. Ale zlaeźy od reszty nasadzeń. Nie mieszaj tylko kolorów albo biało- zielono albo żółto-zielono obrzeżone listki. Nie mówię o kolorach kwiatów tylko liści. Np hosty z paskami, trzmieliny, itp.
Sprawdzę po południu jaki jest dokładnie sklad magicznej i czy może zmienic kolor. Myślę że to kwestia głównie słońca, jesli jest sucho i mocno słonecznie to będzie biały, jeśli bardzo wilgotno może być delikatnie różowy. Tylko nie pisz że ci się ciemny róż - pink zrobił
Wg mnie nie, czy już całkowicie roziwnął kwiaty czy ma pąki, gdyż pąki zawsze są ciemniejsze. W tym roku obserwuję inne wybarwienie rh niż w ubiegłym, bardziej intensywne. Więc to chyba kwestia nasłonecznienia, wody, nawozów ...
Myślałm , że będzie bardziej rozbielony... Ale za mało palącego słońca przy rozkwicie... I chyba mocno go nawoziłam to sie wybarwił..... Na szczęscie pasuje do tulipanów angelique
Irenko myślę, że ten pink się na moje narzekanie zdenerwował i pokazał na co go stać
Anabell uzależnienie od nast to typowa choroba ogrodowiskowa Nie uwolnisz się, nie ma szans
Lubię takie uzależnienie i nie poddaję się leczeniu
Kaśka ty kusicielko, gdzie ja mam go wetkać!!! Piękny!!!
Ewuś no właśnie musowo!!!!
Aguś wielkie dzięki. Nawet nie wiesz jak cieszy mnie, że ogród własnymi ręcami założony. O bólu kręgosłupa nie myśle bo cieszę oczy kwieciem. I powiem po cichutku, że ciągle zmiany kombinuję i to jest chyba najfajniejsze.
podobno po tak długotrwałych opadach (kilkanaście godzin) w ubiegły weeeken, w weekend majowy istnie bardzo duźe zagrożenie parchem oraz mączniakiem. Dlatego pryskałam wszystkie rośliny score.
A wszędzie już mi się robale pojawiają - mszyce, przędziorki... Ale te łatwiej wytępić niż mączniaka..
Zapomniałam się spytać o rehabilitanta... Zapytam mailem i podam info
Zastanwiam się kiedy u nas taka kultura ogrodnicza będzie? Chyba nigdy .. Bo to tradycja wynikająca z historii tego kraju.... Buuu ja kcem taki wybór trawek, lawendy....
Melduję, że plan naprawczy nie działa. Pędzikiem przeleciałam i zauważyłam: krzyżaka (hmmm, profesjonalna robota!) oraz love song - cudny!!!
Gratulacje na 800! Powtórzę jeszcze raz za sobą: Madżenka, Twój ogród to madżenie ogrodnika!