Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

grupa_trzyma... 07:58, 18 maj 2013

Ewuś, ekspansywność tiarelek nie przeszkadza mi wcale, wręcz tego od nich oczekuję. Miałam kiedyś jedną tiarelkę. Niestety zaginęła gdzieś w akcji. Miałam u siebie wiele roślin, o których się tu mówi, ale po 1 szt. - najczęstszy błąd początkującego ogrodnika-amatora. Jedna roślina jest niewidoczna na dużym terenie i ginie marnie.
Zazdroszczę Święta Róż
Madzenka 08:01, 18 maj 2013

Aguś kopytnik będzie piekny!!! Możesz ewentulanie aby było pstrokato posadzić trzmielinę i ciąc ją w dywanik na płasko.

grupa_trzyma... 08:04, 18 maj 2013

Tak chyba zrobię. Dobry pomysł!
Marzenka, ratunku!!! Czy rh 'Calsap' - białe kwiaty - mógł pod wpływem Magicznej siły (z różowymi kwiatkami na opakowaniu) zmienić kolor na róż?
grupa_trzyma... 08:05, 18 maj 2013

Właśnie czytałam u Ciebie wątpliwości Wieloszki na ten temat. Ubrałam kalosz na nogę i poszłam do ogrodu a tam niespodzianka. Kwiaty są co prawda jeszcze w fazie pękającego pąka ale są RÓŻOWE!!!
Madzenka 08:07, 18 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Tak chyba zrobię. Dobry pomysł!
Marzenka, ratunku!!! Czy rh 'Calsap' - białe kwiaty - mógł pod wpływem Magicznej siły (z różowymi kwiatkami na opakowaniu) zmienić kolor na róż?

Wg mnie nie, czy już całkowicie roziwnął kwiaty czy ma pąki, gdyż pąki zawsze są ciemniejsze. W tym roku obserwuję inne wybarwienie rh niż w ubiegłym, bardziej intensywne. Więc to chyba kwestia nasłonecznienia, wody, nawozów ...
grupa_trzyma... 08:07, 18 maj 2013

Na opakowaniu ani słowem się nie zająknęli, że jest do kwiatów innych niż białe, albo że może zmienić kolor kwiatów.
Madzenka 08:09, 18 maj 2013

Sprawdzę po południu jaki jest dokładnie sklad magicznej i czy może zmienic kolor. Myślę że to kwestia głównie słońca, jesli jest sucho i mocno słonecznie to będzie biały, jeśli bardzo wilgotno może być delikatnie różowy. Tylko nie pisz że ci się ciemny róż - pink zrobił

Musowo zapytać Bogdzi
grupa_trzyma... 08:10, 18 maj 2013

Nie rozwinął jeszcze kwiatów. Ma dopiero pękające pąki, ale w kolorze bladego różu. Zawsze były białe. A jaką MŚ Ty kupujesz? Ja myślałam, że MŚ jest tylko jedna do rh.
grupa_trzyma... 08:12, 18 maj 2013

Zrobię zdjęcie, ale dziś jest dość pochmurno i nie wiem, czy kolor będzie taki jak w rzeczywistości.
grupa_trzyma... 08:26, 18 maj 2013

Marzenka, a trzmielinę biało czy żołtoobrzeżoną?