Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:52, 31 maj 2017

Do góry
zdjecia niewyrazne bom słaba
orlik juz na wykończeniu

gozdziki Hanusi :-*

szoku doznałam bo nie okryte na zimę sadzonki hibiskusow ruszyły nawet po mrozie ,do Hani jeden pojedzie obiecany

Lwia Paszcza juz czaruję swoim pięknem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:51, 31 maj 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Piękna, kolorowa "letnia" wiosna. I te klony takie dojrzałe! Cudo!

O tak prawie "letnia" ta wiosna, ale u mnie
to wszystko jakby później rusza, u nie których susza, a u mnie nadal za mokro, boję się o jednego z klonów.

Cieszą mnie moje maluszki klony strzępiastokore, przezimowały bez okrycia i nawet urosły
i taaaaką wiosnę lubię
...uDany ogród 20:51, 31 maj 2017

Do góry
vts napisał(a)
Też zaglądam codziennie, Twoje wnętrza i ogród to moje klimaty. Lubię przedwojenne meble a ogród też mam z naturalnym stawem.
Pilnie więc podglądam i uczę się od Ciebie. Skoszoną trawą będę za Twoją radą podsypywać rośliny może choć trochę ułatwi mi walkę z chwastami.
Pięknych realizacji życzę.
Lila

Lilciu cieszę się, że się odezwałaś
Ja uwielbiam takie klimaty. Starocie, ale tylko wybrane i absolutnie w moim guście, kocham. Teraz sporo pochowałam, bo mi brakło miejsca. Może kiedyś uda się je wyeksponować.
Czy ja wiem, czy jestem dobrym wzorem do naśladowania?
Uczę się na własnych błędach i eksperymentuję i w domu, i w ogrodzie.
Często robię coś wbrew wszystkiemu i to zdaje egzamin.
Jestem uparta i monotonna w swych wyborach, nie będę owijać jestem po prostu nudna
Ale dobrze się w tym czuję i taki styl mi odpowiada
Cieszę się bardzo, że Ci się podoba to co powstaje w efekcie mojej pracy
Pozdrawiam

I znów romantycznie

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:50, 31 maj 2017

Do góry
W cieniu - zacieniona 20:50, 31 maj 2017

Do góry
Odłożone patyczki hortensji do formowania na pienną.
Miejski ogród w wersji mini 20:49, 31 maj 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Hej Kasiu, ogród Ci piękniej w oczach!
Jeżówki już takie duże, z pąkami, wow! Ja wiosną posadziłam chyba ze 6 kłączy kupionych w B i dopiero wyłażą z ziemi, mają po 2-3 listki i w dodatku pokazały się tylko 4 sztuki, Reszty brak. Nie wiem, może były za bardzo przesuszone albo źle posadziłam...
A ten szkodnik na bukszpanie to te białe pyłki? Też mam na jednym, nie wiedziałam co to. Czym to potraktować?

Witaj imienniczko . Dziękuję za pochwały. Jeżówki mam od zeszłego roku. Przyszły kurierem w strasznym stanie. Na szczęście udało się je reanimować. Poczekaj jeszcze chwilę twoje też będą zachwycały. Co do szkodnika to właśnie ten biały pyłek o nim świadczy. Ja dzisiaj wykonałam oprysk takim preparatem.

Jak nie chcesz chemii to aby się dziada pozbyć trzeba bukszpan przyciąć. Miodówka żeruje tylko na młodych przyrostach.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:49, 31 maj 2017

Do góry
Coś zaatakowało moje dwa cisy. Wszystkie inne cisy mam soczysto zielone, a te dwa coś atakuje.
Co to może być?

Hortensjada 20:49, 31 maj 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Bożenko- mam pytanie.
Mam posadzone Vanilki w miejscu na w pół słonecznym, ale blisko dość sporych Brabantów. Już po zeszłym sezonie wiem, że wody miały bardzo mało przez te tuje i tydzień temu założyliśmy linie kroplującą układając ją tuż przy samych Vanilkach. Efekt jest natychmiastowy bo na Vanilkach, które nie miały prawie liści zaczęły się one pojawiać. Martwi mnie tylko to, czy zdążą się nabudować by potem porządnie zakwitnąć. W tamtym roku miałam pojedyncze kwiaty na trzyletnich hortkach.

Zaczynam marzyć o linii nawadniającej Co do kwitnienia to zeszłego roku nie brałabym pod uwagę bo anomalie w kwitnieniu dotknęły każdego z nas . Miejmy nadzieję że w tym będzie inaczej , czyli czekamy , trzymam kciuki

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:47, 31 maj 2017

Do góry
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:46, 31 maj 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale masz przynajmniej posprzątany teren! Napisałabym na tablicy ogłoszeń działkowej ,że dziękujesz nieznanemu pomocnikowi w utylizacji odpadów.
Nie wyrywaj się do ogrodu, masz być wyleczona na zicher! Podlewanie zostaw Bogusiowi.

własnie mialam posprzatany ,ładnie poukładane drzewo do palenia,najelam latem PANA do pomocy z którym cieliśmy dwa dni drzewo wrrrr,a tu przyszli na łatwiznę
i zaraz mnie Haniu ochrzanisz bo byłam dziś w ogrodzie ale tylko na chwilkę za namową bogdana .
przespałam cały Bozy dzień do 16-tej az wyrzuty troche miałam
zrobiłam parę fotek chociaż ,i ziemniaki podsypałam ziemią bo już czas i pot mnie oblał i koniec powiedzialam-jade do domu,antybiotyk strasznie mnie osłabił
parę fotek
mam biało hi hi,ale to nie śnieg to Kalina

róza z patyczka zeszłorocznego juz ma pąka !!!!!!!!!!!

piwonia jedna zakwitła
Ukojenie 20:46, 31 maj 2017

Do góry

I zblizenie na bergenie:

O raju, ale wieeelkie kwiaty!
Hortensjada 20:44, 31 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
zekrnij proszę co z moja hortką? https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=2341

nie wiązałabym tego z nawożeniem ( chociaż ta ilość jaką podałaś trochę jednak za duża, ja mam maciupką łyżeczkę taką od cukierniczki i biorę tylko na czubeczek, też nie rozrabiam w wodzie) liście zaatakowane przez grzyba, ale wcześniej uważam, że liście już były uszkodzone przez duże wahania temperatury. Oberwij porażone liście i spryskaj czymś na grzyba,zagrożenia ogólnego dla krzaczka raczej nie przewiduję

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:43, 31 maj 2017

Do góry
Ogród z uśmiechem 20:43, 31 maj 2017

Do góry
A to ostatnie jej zdjęcie przed odlotem - najpierw tylko kilka metrów i to bardzo nisko nad trawnikiem. Po minucie odleciala

Ogród z uśmiechem 20:42, 31 maj 2017

Do góry
Wreszcie zaczęła sie ruszać, kręcić łepkiem. Potem otrzepywała się - suszyła już się sama

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:40, 31 maj 2017

Do góry
...uDany ogród 20:39, 31 maj 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Zaglądam codziennie i ładuję u Ciebie baterie

Ten biały czosnek, to co? Mam tylko fioletowo-niebieskie.

Kasiu miło mi
Ja też w ogrodzie odbudowuję siły, a ostatnio ich prawie nie mam.
Jeszcze kilka dni i będę przeprowadzona i rozpakowana u Mamy.
Oczywiście nie wszystko będzie zrobione na tip top, ale to już powoli.
Teraz tylko zdać klucze, bo cyrograf już podpisany.

Nie mam pojęcia jaka to odmiana, kupiłam w Biedronce.
Teraz rozwijaj się bułgarskie skrętolistne.

Romantycznie po raz kolejny

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:37, 31 maj 2017

Do góry
Ogród z uśmiechem 20:36, 31 maj 2017

Do góry
Po kolejnej pól godzinie doszłam do wniosku, że piórka same to tak szybko nie wyschną. Sikoreczka nawet nie próbowała nimi poruszać
Zabrałam pudełko do łazienki i suszarką do wlosów - zimnym powietrzem - ardzo delikatnie ją suszylam. Myslałam, że będzie się bała ale nie
Wystawiała dziobek i główkę w kierunku powietrza

Wynioslam ją z powrotem na taras. Pozwoliła wziąć się na ręce Wczepiła sie wtedy bardzo mocno pazurkami w moje palce.

Potem dalej do pudelka i karmienie slonecznikiem

Wyglądała juz lepiej. Kiedy ją karmiłam połykała sprawnie ziarenka i mocno łapała mnie wtedy za palec, normalnie dziobała mnie daj więcej

cdn
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:35, 31 maj 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
Dziekuje Wszystkim,siedzę grzecznie w domku i się kuruję,jak to miło pospać prawie do 10-tej i beztrosko wstać ach,wietrznie dziś mamy ,ciekawe jak tam w ogrodzie po wczorajszej ulewie.
Zapomniałam napisać że ostatnio kradzież nie skończyła się na thujach,jakieś dwa tyg temu wykradli całe drzewo które miało wystarczyć na całe lato do ogniska,przeklnęłam już tych złodziejaszków i posłałam trochę cenzurowalnych slow

jeju no co ty ale masakra !!! paskudy jedne jak można współczuję i trzymajcie się zdrowiejcie szybko buziaki zostawiam Violcia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies