Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:41, 12 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Widziałem barek Nawet w bardzo dobrych knajpach tyle flaszek nie widziałem Kiedy następny zlot - koniecznie z noclegiem

Śpisz pod namiotem........ nie wpuszczę ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:31, 12 lut 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Widziałem barek Nawet w bardzo dobrych knajpach tyle flaszek nie widziałem Kiedy następny zlot - koniecznie z noclegiem

przypomnij mi dlaczego ja spałam pod nimi i nic >>> ... ja to zupełny gamoń jestem

Ciebie odciągnęłam od małych dużymi I innymi sposobami..... bajer, bajer i nie zauważyłaś
Patrz co dziś K. znalazł??? W pamięci aparatu się zawieruszyło..a nie na karcie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:21, 12 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Mnie tam takimi hiacyntami możesz męczyć cała przyjemność po mojej stronie ... Pytanie mam : czy znasz firmę e- iglaki ?? Bo podobno towar trefny , a się reklamują w kwestii bukszpanowej

E-iglaki.....Scyzoryk mi się w kieszeni otworzył.....Nie kupuj tam nigdy w życiu! Zwłaszcza bukszpanów - ja się dałem nabrać - zobacz tutaj jakie przyszły...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=77
Oczywiście w końcu z 50 padło około 20 sztuk - mimo ogromnych starań. W tym roku będzie łatanie obwódki, żeby lepiej wyglądała

E-iglaki = E-market 24h - to ten sam sklep.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:16, 12 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

przypomnij mi dlaczego ja spałam pod nimi i nic >>> ... ja to zupełny gamoń jestem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:05, 12 lut 2013

Do góry
Sebek...zapach czuje nawet u siebie
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 19:59, 12 lut 2013

Do góry
Sebekgeneralnie masz rację ale ... w tej sytuacji raczej trzeba iść po bandzie
teścio stary działkowiec prawie dostał zawału jak podciąłem mu stare drzewa (jabłonie i grusze), krzywo na mnie patrzył przez 4miesiace -w czerwcu jak zobaczył zawiązki owoców odpuścił, w następnym roku zrobiłem tylko poprawkę tak jak i w tym wypadku, kolejne kosmetyczne już cięcie trzeba zrobić za rok
ale to jest tylko moja opinia
na pozostawionych najmłodszych konarach jest najwięcej nie obciętych wilków i one powinny wyżywić korzenie zwłaszcza że wyrastają one z najzdrowszych konarów
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:43, 12 lut 2013

Do góry
Pomęczę Was jeszcze tymi hiacyntami - a może potem letnimi fotkami? Jakoś dzisiaj humor mam dobry Dzięki grupie wrocławskiej hiacynty dostały w nóżki mech (oczywiście odkopywałem go spod śniegu ), a zamiast podpórek do storczyków pachruszcze z jabłoni - lepiej to wygląda i trzymają się prosto

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:36, 12 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:24, 12 lut 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Anitko bardzo się cieszę ze spotkania na Gardeni Napisalam u mnie, że planowalyśmy wyjazd ok 8:00 ale możemy się dostosować. O ktorej wyjeżdżacie od Was?

Nie wiem co chwalić, doniczki, zielone czy kotka!

To super, na 8 nam pasuje Jak wyjadę po Anię o 5.30 to tak akurat na 8 spokojnie będziemy we Wrocku. Jest tylko jeden problem, mój mąż ze mną na pokładzie jeździ jak emeryt Takie ma wytyczne. A jak sobie jeździ sam, to nie sobie grzeje ile fabryka dała, byle bezpiecznie

Kotka jest moim pupilem, znalazłam ją w Parku Róż w Chorzowie, jak miała jakieś 7 tygodni i przygarnęłam

Nie wiem w jakim tempie jeździ Madżenka, ale jakby co to Ania Cię zagada i nawet nie będziesz wiedziała kiedy będziecie jechali 180

Sebek, może nie zauważyłeś, ale mnie trudno zagadać

Jeszcze nie zdążyłem na tyle Cię poznać
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:20, 12 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Anitko bardzo się cieszę ze spotkania na Gardeni Napisalam u mnie, że planowalyśmy wyjazd ok 8:00 ale możemy się dostosować. O ktorej wyjeżdżacie od Was?

To super, na 8 nam pasuje Jak wyjadę po Anię o 5.30 to tak akurat na 8 spokojnie będziemy we Wrocku. Jest tylko jeden problem, mój mąż ze mną na pokładzie jeździ jak emeryt Takie ma wytyczne. A jak sobie jeździ sam, to nie sobie grzeje ile fabryka dała, byle bezpiecznie

Kotka jest moim pupilem, znalazłam ją w Parku Róż w Chorzowie, jak miała jakieś 7 tygodni i przygarnęłam

Nie wiem w jakim tempie jeździ Madżenka, ale jakby co to Ania Cię zagada i nawet nie będziesz wiedziała kiedy będziecie jechali 180

Sebek, może nie zauważyłeś, ale mnie trudno zagadać
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:19, 12 lut 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 19:06, 12 lut 2013

Do góry
Specjalistą ds. cięcia owocowych nie jestem, ale Twoje rozwiązanie Zbyszek nie jest za dobre - byłoby to zbyt radykalne. Marta raz pisała o takim cięciu. Chodzi o to, że drzewo ma system korzeniowy dopasowany do wielkości korony - i nie możemy w aż tak dużym stopniu jej wyciąć - drzewo nie nadąża z "produkcją" masy zielonej i wtedy zmniejsza ilość korzeni (zaczynają gnić) - później znów te korzenie nie mogą urosnąć i prowadzi to w końcu do obumarcia drzewa. Także Iwonko zostaw już to drzewo w spokoju
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:42, 12 lut 2013

Do góry
Wpadam zobaczyć co na czarnym Śląsku słychać - a tutaj normalnie wycieczka się szykuje Dużo fot poprosimy - zwłaszcza ze spotkania
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:41, 12 lut 2013

Do góry
Mi sięgają do kolan - ale podobno nogi mam długie Ale ogólnie duże są - będzie je na pewno widać z daleka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:38, 12 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
530 mm Wyższych nie ma

dzięki, od dawna juz zastanawiam się nad ich kupnem tylko nie wiem czy nie za niskie sa...
Ogród u stóp klasztoru 18:37, 12 lut 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Moje rośliny całkowicie zasypane ..... no to nie wychodzę do ogrodu ...... ale nawet mi się nie chce ale za to chce mi się słońca ..... przyjmę w każdej ilości

Ostatnio zaświeciło na dłuższą chwilę Ale i tak to za mało
Skrzydłokwiat - Spathiphyllum 18:24, 12 lut 2013

Do góry
A nie był przez chwilę przesuszony? Bo jak się je przesuszy to potrafią cały dzień się fochać i mają klapnięte liście Ale potem podnoszą się - przynajmniej u mnie tak jest. Innym powodem może być za mały system korzeniowy w stosunku do ilości liści.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:16, 12 lut 2013

Do góry
530 mm Wyższych nie ma
Ciemiernik - Helleborus 18:14, 12 lut 2013

Do góry
Danusiu jakbyś nie mogła się doczekać to ciemierniki z Biedronki wkleiła też Zeta troszkę wyżej - w Twoich kolorach
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 18:00, 12 lut 2013

Do góry
W tym artykule są wiadomości na temat cięcia drzew w sadzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies