8 czerwca są Kapiasy lub impreza u Irenki... Ja jadę do JG 26 maja a potem nie wiem kiedy bo mi się wszystkie weekendy zapowiadają pracowicie. Zaczynam akcję typu road show po całej Polsce.
Zaznaczam kolorem nitki, obwiązuję łodygę na dole przy ziemi. Ale z doświadczenia wiem, źe na jednej rabacie jeden kolor zaznaczam. Bo nitki płowieją i kiedyś nie mogłam rozróźnić - czy to biały czy żółty kolor nitki, lub czy pomarańczowy czy czerwony.... I potem oczywiście znów był mix nieplanowany....Wczoraj zaznaczyłam wyłącznie żółte i pomarańczowe na wszystkich rabatach. Deszcz mi ciekł po plecach ale dzisiaj wyjeżdżam a tulipany przekwitają i za chwile nie będę wiedziała które łodygi jak kwitną....
Irenko mam nadzieję, że Dżaga zaakcpetuje pieska. Trzymam kciuki!
Pogoda skandaliczny skandal.
Przynajmniej spędziłam czas rodzinnie , w kinie a gdy przestało padać - wieczorny długi spacer z M i Tytusem.
Cudne łany tulipanowe. Widzę, że czosnki też juź się czają do kwitnienia
Goście pod wrażeniem metamorfozy ogrodu i tulipanów? 2 komplety zestawu wypoczynkowego też się świetnie prezentują !
Agnieszko piekny ogród, pokazuj jego kolejne odsłony. Masz niesamowitą ilosć czosnków, gdy zakwitna będą zniewalające!
Myślalam , że urywanie główek tulipanów to oczywista oczywistość , ale skoro pomogłam częściej będę takie rzeczy pisać