Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

Madzenka 06:42, 13 maj 2013

8 czerwca są Kapiasy lub impreza u Irenki... Ja jadę do JG 26 maja a potem nie wiem kiedy bo mi się wszystkie weekendy zapowiadają pracowicie. Zaczynam akcję typu road show po całej Polsce.

Madzenka 06:42, 13 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Od początku czułam, że ten plan naprawczy to jakaś ściema
Jak zaznaczacie tulipany, do licha?

Zaznaczam kolorem nitki, obwiązuję łodygę na dole przy ziemi. Ale z doświadczenia wiem, źe na jednej rabacie jeden kolor zaznaczam. Bo nitki płowieją i kiedyś nie mogłam rozróźnić - czy to biały czy żółty kolor nitki, lub czy pomarańczowy czy czerwony.... I potem oczywiście znów był mix nieplanowany....Wczoraj zaznaczyłam wyłącznie żółte i pomarańczowe na wszystkich rabatach. Deszcz mi ciekł po plecach ale dzisiaj wyjeżdżam a tulipany przekwitają i za chwile nie będę wiedziała które łodygi jak kwitną....
agniecha973 07:13, 13 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
8 czerwca są Kapiasy lub impreza u Irenki... Ja jadę do JG 26 maja a potem nie wiem kiedy bo mi się wszystkie weekendy zapowiadają pracowicie. Zaczynam akcję typu road show po całej Polsce.

Czyli co? 25 maja? Bo 26 to niedziela.
grupa_trzyma... 09:41, 13 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Czyli co? 25 maja? Bo 26 to niedziela.

To ja odpadam - komunia.
agniecha973 11:06, 13 maj 2013

To drążymy dalej. Marzena, teraz Ty proponujesz.
Tess 11:22, 13 maj 2013

Byłam wczoraj na zakupach. Nie kupiłam torebki, butów ani kiecki. Kupiłam za to trzy limki pod altankę. Pod limki dam chyba funkie. Rozjaśni to lekko ten półcienisty zakątek.

Ogrodowmaniaczki zamiast kiecek kupują kwiatki Też to mam.
Limki i funkie - tak, ale zauważ, że przy tam połączeniu wiosną będzie tam pusto - funkie wyłażą jeszcze później, niż ruszają horti.
Evchen 11:24, 13 maj 2013

bociek napisał(a)
Padlam, leze i kwicze Evchichonkowe koncepcje mnie rozbroily i mozecie ze mna teraz zrobic wszystko

Grabulki, tulipki masz nieprzyzwoicie buduarowo piekne, ale Indie tez mnie siem podobuja wrecz okrutnie

Buziam i bociskam MATURZYSTKE I MAME MATURZYSTKI

O.. i mnie nie było, kiedy Bociek kwiczał leżąc i leżał kwicząc. Ja gapa, ja niezdara, ja.....
Evchen 11:29, 13 maj 2013

Ewka, dopiero teraz zauważyłam tę butelkę wina na zimę! Biorę! Przekonałaś mnie. Czyli co? Tzw. ogród zimowy?

No fkońcu.. już myślałam, że klapek całkowicie na oczy spadł Ale wybaczam, bo doczytałam że matuuuura
No to teraz ogród zimowy proszę zaczynać kfitnący wiosną, latem i jesienią.. skrapiany.. zimą

Ja Ci tu takie pejzaże rozpostarłam, ponad poziomy i piony wyleciałam... a Ty hosty wybrałaś... ????...
Czarodziej ze mnie maaaarny... maturallny.....

ja Ci mówię, nie żadne hosty ani wodorosty tylko byliny!... Dawaj fotkę!
grupa_trzyma... 18:22, 13 maj 2013

Ewka, Ewka! No, matura! Przeżywam trochę...
Ewuś ja się namyślam nad pomysłami. Ja każdy oglądam i wywijam na lewą stronę. Ja spać przez te malownicze opisy rabaty nie mogę. Muszę posadzić tam limki i hosty bo je uwielbiam. Koniec kjopka, jak mówiła kiedyś pewna czterolatka.
Wiem jednak, że będzie tam wiosna pusto i w tym temacie proszę drążyć, jak kornik w drzewie, że tak to nazwę. Zaraz idę robić przymiarki limkowo-hostowe.
A do bylin, to trzeba mieć czas i wiedzę niezbędne to właściwej pielęgnacji. Nie wiem, czy podołam.
Madzenka 07:11, 14 maj 2013

To ja odpadam - komunia.

Dostosuję się jeśli tylkow. Tym czasie nie będę na delegacji...