Agnieszko piekny ogród, pokazuj jego kolejne odsłony. Masz niesamowitą ilosć czosnków, gdy zakwitna będą zniewalające!
Myślalam , że urywanie główek tulipanów to oczywista oczywistość , ale skoro pomogłam częściej będę takie rzeczy pisać
Aguś - ja też nie wiedziałam o zasadzie ogławiania tulipków. Człowiek uczy się całe życie.
Marzenko - Czytałam, że na plantacjach tulipanowych główki obcina się gdy tylko rośliny zakwitną. My w naszych ogrodach, z oczywistych względów robić tego nie będziemy, ale wycięcie pręcików działa w ten sam sposób i nie szpeci rośliny
Marzenko - może orientujesz się dlaczego niektóre tulipany wypuszczają same liście? Może trzeba je wykopać, gdy zaschną liście? Czy mogły być posadzone zbyt głęboko i to przyczyna problemu?
Aguś, ale mnie powaliłas na kolana tym leniwym tarasem jest cudnie. ja całą zimę czekałam na fotki twojego ogrodu.Bardzo go lubię jest taki bliski mojej estetyce
Aga!
Taras wygląda piękie w leniwej odsłonie. Kolory kwiatów dobrałaś bardzo subtelnie. Ślicznie wyglądają na tle tego białego muru. Widzę derenia kanadyjskiego. Szybko rośnie? Zamówiłam w wysyłkowej, ale wciąż jeszcze czekam. Straszne opóźnienia mają z wysyłkami