Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Madzenka 21:06, 12 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Carex montana

M chwali to zdjęcie . Dziękuję za jabłoń, kiedyś sobie taką kupię tylko muszę wykoncypować gdzie ją posadzić
agniecha973 21:16, 12 maj 2013

Gabriela napisał(a)
Stare narcyzy są najpiękniejsze i najpiękniej pachnące.
Bardzo fajny masz już gąszcz z drzew a buk z czerwonymi liśćmi jako dominanta ładnie się komponuje.
Jabłoń to pewnie odmiana Royality, ale u mnie w tym roku ma mało kwiatów, jak zresztą wszystkie jabłonie.

Tak, te nazcyzy są piękne i pachnące.
Gabrysiu, jabłoń ozdobna na pewno nie była kupowana pod nazwą Royalty. Nazwa była od jakiegoś nazwiska. Ale średnio jestem z niej zadowolona, bo ona ma ciemne różowe kwiaty, do tego bordowe liście cały sezon i bordowe jabłuszka. W rezultacie wszystko się zlewa i mało zdobi. Ona była miesiąc temu przesadzana, więc może być biedniejsza w tym roku.
Pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa.
agniecha973 21:17, 12 maj 2013

Bogdzia napisał(a)
Pięknie , chętnie bym poleżała wsród tych kwitnących mniszków. Areału Ci nie brakuje, możesz sadzic co zapragniesz.

Zapraszam Bogdziu, mleczów nie brakuje. Ale musisz się pospieszyć. Może w drodze do Keukenhof wpadniecie?
agniecha973 21:17, 12 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Aga, czy te miłe inaczej panie to te, które i ja mogę znać?

Dokładnie te.
agniecha973 21:19, 12 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

M chwali to zdjęcie . Dziękuję za jabłoń, kiedyś sobie taką kupię tylko muszę wykoncypować gdzie ją posadzić

Łał, pochwała od M to nie byle co, prawda? Madżena, ale dobrze wybierz odmianę, bo moja ma wszystko bordowe i się zlewa. Poczytaj wyżej.
Bogdzia 21:21, 12 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Zapraszam Bogdziu, mleczów nie brakuje. Ale musisz się pospieszyć. Może w drodze do Keukenhof wpadniecie?

Bardzo po drodze mamy .
Bogdzia 22:09, 12 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, po głębszych analizach z M doszliśmy do wniosku, że to nie były myszołowy, tylko te kraczące krukowate, które u nas przebywają. Najbardziej pasuje nam czarnowron (po głosie, który wydają lecąc).

Czytam w swojej książce, że miejsca rozrodu bielików są objęte ochroną w promieniu 500 m od gniazda. Czy to jest wydzielona strefa? Skąd mam wiedzieć dokąd mogę dojść w lesie, żeby nie wejść w ten rewir?

Agnieszko nie wiem szczegółow ale to na pewno nie jest ogrodzona strefa i ta ochrona dotyczy np fotografów czy osób które się tym gniazdem zainteresują . Jeśli ktoś nie jest wtajemniczony to przejdzie i ptaków nie zaniepokoi a ci którzy wiedzą o gnieżdzie bez pozwolenia nie moga niepokoic ptaków.Takie pozwolenia np fotografom wydaje ministerstwo. Tyle wyczytałam przy okazji oglądania zdjęc zawodowych fotografów.
Mala_Mi 22:41, 12 maj 2013

Laseczki z tych paprotek
Madzenka 06:36, 13 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Łał, pochwała od M to nie byle co, prawda? Madżena, ale dobrze wybierz odmianę, bo moja ma wszystko bordowe i się zlewa. Poczytaj wyżej.

Przeczytałam, mam czas, za kilka lat ją kupię Trzeba sobie dozować przyjemności
agniecha973 08:34, 13 maj 2013

Bogdziu, Aniu, Madżen, pozdrawiam.

Założyłam wczoraj nowy wątek w pogdauchach. Może ktoś coś podpowie? https://www.ogrodowisko.pl/watek/3245-pomysly-na-przyjecia-dla-dzieci