Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Nasz przydomowy ogródek 10:28, 10 sie 2014
Do góry
Hej, ho Zbyszku!
Czekałam, na dalsze porcje zdjęć, ale widzę że już chyba mogę
Na początek, naturalnie Babci Krysi życzę tego samego co Dziadkowi i Rodzicom... i wszystkim z Ogrodowiska, którzy fotki z małym Słoneczkiem podziwiają, też

Wiem jak nowa rabata cieszy, bo sama taką mam, wiesz, ta mini, przy której też mi doradzałeś,jeszcze nie skończona, jak Twoja, ale ogólny zarys już jest
A teraz muszę poczekać, aż Twoja się rozrośnie (dla mnie to chyba dobrze ), trawki i hortensje, to mój ulubiony duet.
Trawki Hakone - ładne egzemplarze masz, a ta bezimienna,zielona z jasnym paskiem to może turzyca Morrowa Ice Dance?, mam chyba identyczną.
I dobrze, że potrafisz z rozmachem sadzić, a potem czekasz "aż się rozrośnie",tej cechy mi brak.
Pozdrawiam i pogodnej niedzieli życzę i Tobie i Krysi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:05, 10 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko, a co się tam będziemy rozdrabniać czy Variegata czy iCe Dance czy Red Rooster, Frosted Curls i tak dalej wszystkie są cudne, ja na chwile obecną zachwycam się u siebie Evergoldem i posadziłbym go wszędzie. Ciekaw też jestem jak będzie rósł The Beatles.

Ja uwielbiam carex. Własnie wczoraj sie zachwycałam montana, tak samo zielony jak beatles. Może dzisiaj mu jakaś fotkę zrobię.

Moja codzienność - ogród Oli 09:29, 10 sie 2014

Do góry
Ice Dance i Evergold bardzoooo lubię

a kuku

śniadanko...

ostatnia grzebanina

werbena od Ani kwitnie a pomidory zwariowały przerosły dwumetrowe podpory
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:27, 09 sie 2014

Do góry
Marzenko, a co się tam będziemy rozdrabniać czy Variegata czy iCe Dance czy Red Rooster, Frosted Curls i tak dalej wszystkie są cudne, ja na chwile obecną zachwycam się u siebie Evergoldem i posadziłbym go wszędzie. Ciekaw też jestem jak będzie rósł The Beatles.
Ogród do odświeżenia 11:05, 09 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Aż 4 metry?...sporo, ale może masz rację i tak rośnie cały czas...myślałam, żeby dodać trawy, ale bardziej Ice Dance, ale zobaczę najpierw te kulki i najwyżej coś dodam...boję się Irenko, że korzenie świerk ma płytko i posadzenie czegokolwiek będzie problemem, ale myślę, że 5 kulek bukszpanowych wcisnę, najwyżej siekiera pójdzie w ruch

Jula, nie bój się, podetnij wyżej, tak samo robiłam u siebie i też wciskałam hortensje i inne rośliny, oczywiście jakieś korzenie uszkodziłam przy okazji, ale przy takiej masie korzeni i dorosłości drzewa, nic się nie stanie
carex często po zimie wygląda fatalnie i wg mnie dość długo się odbudowuje, ale to moja opinia i mimo to, mam ich mnóstwo
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:50, 08 sie 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Sylwia trawy w pierwszej lini to ice dance?

U siebie mam Everest, wolno rosną (przecież od wiosny mam ogródek to wiem, hi hi hi),
Zdecydowanie nie lubią mojej nadgorliwości czyli ciągłego podlewania.
Czy Ice Dance darzą radę.

A wiesz, że jak patrzę na Twój ogród to uśmiecham się serdecznie bo gonisz samą mistrzynie
(ale to tak w tajemnicy piszę)!

Ewuś to Ice Cream ... taką mam do dostania od ręki.... w ubiegłym roku na wiosnę sadzona chyba
tu zdjęcie jak ona teraz wygląda ...
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:40, 08 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Nowe ....

Sylwia trawy w pierwszej lini to ice dance?

U siebie mam Everest, wolno rosną (przecież od wiosny mam ogródek to wiem, hi hi hi),
Zdecydowanie nie lubią mojej nadgorliwości czyli ciągłego podlewania.
Czy Ice Dance darzą radę.

A wiesz, że jak patrzę na Twój ogród to uśmiecham się serdecznie bo gonisz samą mistrzynie
(ale to tak w tajemnicy piszę)!
Ogród do odświeżenia 18:03, 08 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Podkasałabym na wysokość 4 metrów, co najmniej...niekoniecznie hortki, tam może też hakone auerola rosnąć, mam podobne miejsce, jeżówki takie, jasne jak u Kindzi widziałam i w sklepie mieli, ale chcieli 24 za jedną, drogo..
hortki jakies niewysokie też, ale koniecznie białe, może z 2 lub 3 kulki ze złotego cisa
p.s. u nas kupisz 3 po 12 i z nich możesz zrobić

Aż 4 metry?...sporo, ale może masz rację i tak rośnie cały czas...myślałam, żeby dodać trawy, ale bardziej Ice Dance, ale zobaczę najpierw te kulki i najwyżej coś dodam...boję się Irenko, że korzenie świerk ma płytko i posadzenie czegokolwiek będzie problemem, ale myślę, że 5 kulek bukszpanowych wcisnę, najwyżej siekiera pójdzie w ruch
Moja "przyziemna" :) pasja 09:25, 08 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Moja bronzita nic nie urosła jeszcze...w ogóle carexy w tym roku mnie nie zachwycają
No może oprócz Gold Fountains i Ice Dance.

U mnie wszystkie carexy fajnie rosną w tym roku, oprócz części w donicy. Jeśli się nie zregenerują, chyba będę musiała pomyśleć o wymianie im ziemi, bo nie widzę innego powodu dla którego stoją w miejscu.
Ogródek Agam 21:58, 07 sie 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Aga... mam pomysł. Na rabatę z trzmielinową obwódką wsadziłabym na Twoim miejscu nieregularnie pomiędzy żurawki carex ice dance Mam plan na takie połączenie u siebie, więc Tobie tez podpowiadam /oczywiście do Twojej decyzji/

Mam kilkanaście sztuk wolnych, dzięki za pomysła, nie wpadłabym na to , a może wyglądać całkiem, całkiem i rabatka się wypełni bo łysawa.
A co myślisz o drzewku na pniu między kulkami, może być? Co lepsze bukszpanowa kulka czy "Mariken", a może jeszcze coś innego?
Ogródek Agam 21:54, 07 sie 2014

Do góry
Aga... mam pomysł. Na rabatę z trzmielinową obwódką wsadziłabym na Twoim miejscu nieregularnie pomiędzy żurawki carex ice dance Mam plan na takie połączenie u siebie, więc Tobie tez podpowiadam /oczywiście do Twojej decyzji/
Moja "przyziemna" :) pasja 21:36, 07 sie 2014

Do góry
Moja bronzita nic nie urosła jeszcze...w ogóle carexy w tym roku mnie nie zachwycają
No może oprócz Gold Fountains i Ice Dance.
Mój kawałek planety 10:14, 07 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
...
a może są trawy zimozielone ?

są np. carex morrowii ice dance
sebek ją bardzo chwali
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:23, 07 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
ale nie wymienisz całego podnóżka trzmielin na zielone???????
trochę tych żurawek zostaw

mieczyki mogą rzeczywiście stanowić konkurencję dla klonika
ale ładnie Ci kwitną

ładny żwirkowy kwadracik

dzieki
los żurawek jeszcze nie jest do końca znany, lubię je, podobają mi się, zobaczę jak to się będzie prezentować z kawałkiem żurawek i kawałkiem ice dance. no i jeszcze jak będzie taras to wtedy zobaczymy co i jak. bo jeszcze mały placyk żwirowy z kulkami z buksika by się przydał
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:09, 06 sie 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Ewelinko,
Pokaż trzmieliny i 23 chłopaków,
Buziaki popołudniowe

Mówisz i masz... deszczowe zdjęcia, chłopakom trzeba znaleźć dalsze towarzystwo, ale póki co o to trudno jest!
No i podnóżek zmienić na zielony.
Póki co choduję ice dance, ale porozmyślam o carex morrowi wg wskazań Marzenki.
Ehhh tak by super było gdyby mój cis tak o pół metra wyższy był. Ale przy tej ilości do zbankrutowałabym!

a w drugą stronę ogródek wygląda tak:

Parę rzeczy zniknie i się już raczej nie pojawi! Ha! powiało grozą
Otóż mieczyki pójdą se w siną dal a zastąpią je hortki własnej hodowli. Również sałata, pomidory się pożegnają.

Rozważam wstawienie kompostownika na samym końcu po lewej. Obsadzenie go cisami a przed cisami rzucenie ML i jeżówek
Na zdjęciu widać jak marnie wygląda moja golden taupee.... a tak ładnie świeciła.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:42, 06 sie 2014

Do góry
adom1206 napisał(a)
Irenko twoje rozplenice to miód na moje serduszko.Rubrum niestety nie udało mi się przezimować ani w garażu,ani w domu.O gruncie też nie wspomnę.Cynie też cudne.Moje zjadły ślimaki.Dawno nie zaglądałam do twojego zakątka i pewnie nie wszystko nadrobię ale chociaż obrazki pozglądam

Agnieszko, nie morduj się jak znajdziesz chwilkę, to tylko obrazki
do moich cynii też się dobierały, sypałam im niebieskości i udało się ocalić, ale zauważyłam, że jak tylko młodziutkie cynie, bo potem już nie ruszają ich
wiem, że to niemożliwe z rubrą, ale skoro nic nie ryzykuję, to je zostawię...zbiorę nasiona z kłosów, może będę siać ale nie idzie mi robótka w inspektach, raczej, jak bezpośrednio w grunt..
pozdrawiam, ja też nie wyrabiam, ale w wolnej chwili nadrabiam zaległości
pozdrawiam

skoro temat traw, to kolejna rozplenica, dziś rano była mocna rosa

Vertigo coraz większa, oraz moja szkółka...mnóstwo się przyjęło, całkiem spore cerex Ice Dance i Silver

i rozplenica Moudry z kosmosem siarkowym

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:40, 06 sie 2014

Do góry
Paulina - czy Twoje ice dance mają dużo słońca? Mam mały plan na nie, ale nie wiem, czy poradzą sobie na słonecznej rabacie?
Ogród ogrodniczki 12:47, 06 sie 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Ja też dzieliłam ostatnio imperatę i nic wielkiego się nie stało.Rosnie jak należy,więc sądzę że turzycy też nic nie będzie
Mówisz że mniej ekspansywną?
Tylko jaką?
A może żurawka + turzyca?

z tego co doczytałam tylko ice dance jest mocno rozrastająca się
poszukaj na forum tematu trawek, może ci co ją mają coś powiedzą

a żurawki to dobrze by jakoś fajnie się zgrywały z turzycami
Ogród ogrodniczki 10:05, 06 sie 2014

Do góry
piszą, że ta ice dance mocno się rozrasta
może coś mniej ekpansywnego....
bo potem będziesz musiała grzebać bukszpanom w korzeniach
najlepszy czas na dzielenie traw to wiosna
ale ja też jestem szybko działająca
wczoraj sadziłam imperatę i mam już 7 nowych sadzonek
Ogród ogrodniczki 09:46, 06 sie 2014

Do góry
Ja mam taką turzycę "Ice Dance" dość ładnie rozrośniętą.
Mogłaby być.
Zastanawiam się kiedy takie turzyce można dzielić.
Najpewniejszy termin to chyba będzie jesień choć nie przeczę że mogłabym się za to wziąć już...
Ja raczej szybka jestem w działaniu i najlepiej bym już działała.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies