Asiu ptaszki można kupić w kwiaciarniach, ale ja kupiłam je w 2 sklepach z tak zwaną tandetą po 2.99. cena za sztukę to około 10 zł, w kwiaciarniach to 20 do 30 zł.
Dziś dostałam przesyłkę od Ani z ,,Aniulkowych radości" i cieszę się z niej jak małe dziecko z piłki. Niektórych roślin nie znam, ziół żywych nigdy oprócz mięty (ale moja jakaś taka wielgachna i bardzo ekspansywna) nie miałam. Teraz będę korzystać ze świeżych listków, które są bardzo aromatyczne. Jutro zrobię więcej zdjęć i poproszę o nazwy do nich. Lilaki miniaturkowe, trawki i to coś z drugiego zdjęcia już posadziłam. więcej nie dałam rady, bo listonosz przyniósł późno paczkę, a komarzyce tylko na mnie czekały, żeby się do mnie dobrać.
Dziękuję Aniu.
Prezent jak najbardziej cieszy,wrzosy są takie urocze.Śliczna donica i ptaszęta
Dorotko co to jest za trawa na pierwszym zdjęciu ta paskowana przy tych chabrowych kwiatuszkach? To turzyca 'Ice Dance'?
Moja znajoma ma dalię o ciemno zielonych liściach wpadających w bordo z ciemno bordowymi strzępiastymi kwiatami,ostatnio u niej podziwiałam.Ja nie mam gdzie przetrzymywać tego typu roślin,nie mam piwnicy,w garażu czy gospodarczym zmarzną