Cudne zdjecia. Hakone lubie ale u mnie cos marnie rosnie. Biale czochy mus kupic. Sa super. Jakie reflektorki dawalas do podswietlenia? Ogladam wlasnie gazetke lm i sa ale dosyc drogie. Marzy mi sie podswietlic buki...
Mam tak samo wkładam tyle serca i pracy w rozwój roślin, a im coś nie pasuje i marnieją. U mnie dużym problemem jest ziemia VI kl. W lecie potrafi nie spaść ani kropla deszczu przez 2 miesiące, chociaż dookoła czasem pada. Pamiętam jak kiedyś byłam w miejscowości o nazwie Wilcza Wola coś zaczęliśmy rozmawiać o roślinach i ogródkach, a tam kobieta mi mówi. Pani tu nic nie urośnie, ziemia VI kl nie ma szans na żaden ogródek. Jednak jak się czegoś bardzo chce to da radę.
Aniu tamaryszek zachwycający a i budynek mnie zauroczył.
W sprawie chwastów łącze się w bólu u mnie też rośnie zielsko ja na drożdżach w jednym końcu kończę pielenie w drugim zaczynam walka z wiatrakami
dziś na bukszpanach znalazłam coś takiego, wygląda jak małe jajeczka jak zgniotłam to w palcach jest trochę kleiste w niektórych przypadkach pozostały mi na palcach małe brunatne kropki - jakby jakieś larwy, jak je ratować ?
dziś na bukszpanach znalazłam coś takiego, wygląda jak małe jajeczka jak zgniotłam to w palcach jest trochę kleiste w niektórych przypadkach pozostały mi na palcach małe brunatne kropki - jakby jakieś larwy, jak je ratować ?
Patrząc na to zdjęcie to aż się prosi zaokrąglić trawnik pod hortkami i miłorzębem. Nadać trawnikowi miękką, elegancką linię i połączyć (tą linię/nawiązać) do kulkowego półokręgu.
Pod miłorzębem posadzić przytulone do siebie trzy kule - jak rodzinkę. Od strony trawnika.
Nigry jeśli szczepione niżej to ogołocisz z gałązek od dołu. One i tak we wrzeciono rosną, Myślę, że to nie problem.
Na mój gust aż się prosić kulki po froncie rozrzucić, by kompozycyjnie front stanowił całość. Teraz cypel z kulkami wygląda samotnie, bez nawiązania do całości.
I tak mi się u Ciebie podoba, zakątki tematyczne, bogactwo roślin, widoki, nie mówiąc o starym ogrodzie.
Piękne nowe mebelki na balach i donicach z bali