Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tajemniczy Ogród 09:41, 26 maj 2017

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:38, 26 maj 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Dziś tylko tyle

piękne to "tylko tyle"
Ogród i co dalej 09:36, 26 maj 2017

Do góry
Monka napisał(a)

Super Ogrodniczko
Lawendowy zawrót głowy 09:33, 26 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

rhNZ szaleje czosnki ida w ilość ))

Cudne zdjecia. Hakone lubie ale u mnie cos marnie rosnie. Biale czochy mus kupic. Sa super. Jakie reflektorki dawalas do podswietlenia? Ogladam wlasnie gazetke lm i sa ale dosyc drogie. Marzy mi sie podswietlic buki...
Lawendowy zawrót głowy 09:30, 26 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dziś pyszny obiadek jadłam w tak przepięknej okolicy )))

Skads znam to miejsce .
Super, tez bylam niedawno ale padalo i nie dalo sie usoasc na zewnatrz.

Jolu czy ty masz grujecznika?
Księżycowy... 09:28, 26 maj 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Praca, praca...

i te z tyłuto też bodziszki? Bo,że z przodu też bodziszek, to wiem
Poszukuję w okolicy innych odmian niż mam
Księżycowy... 09:25, 26 maj 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Z zapączkowanej różanej

Aga, tak paczam i paczam...to kwitnące na fioletowo to bodziszek? Zakochana w nich jestem. Gdzie kupowałas?
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:22, 26 maj 2017

Do góry
szemusia napisał(a)
Mnie się właśnie zielony busz podoba
Rh widziałam, smutne to... U mnie już w zeszłym roku jeden padł, musiałam wymienić. Sadzone były wszystkie jednakowo, w szpalerze, w tych samych warunkach, oczywiście identyczne sadzonki. I ta środkowa po prostu zaczęła marnieć, w ciągu roku padła całkiem...
I nie pociesza mnie stwierdzenie, ze mam miejsce na nowe chciejstwa, mi szkoda roslinki mimo wszystko.

Mam tak samo wkładam tyle serca i pracy w rozwój roślin, a im coś nie pasuje i marnieją. U mnie dużym problemem jest ziemia VI kl. W lecie potrafi nie spaść ani kropla deszczu przez 2 miesiące, chociaż dookoła czasem pada. Pamiętam jak kiedyś byłam w miejscowości o nazwie Wilcza Wola coś zaczęliśmy rozmawiać o roślinach i ogródkach, a tam kobieta mi mówi. Pani tu nic nie urośnie, ziemia VI kl nie ma szans na żaden ogródek. Jednak jak się czegoś bardzo chce to da radę.

Ogród i co dalej 09:21, 26 maj 2017

Do góry
Monka napisał(a)
dziś na bukszpanach znalazłam coś takiego, wygląda jak małe jajeczka jak zgniotłam to w palcach jest trochę kleiste w niektórych przypadkach pozostały mi na palcach małe brunatne kropki - jakby jakieś larwy, jak je ratować ?

Spokojnie ... to jest miodówka bukszpanowa
Kup czym prędzej mospilan i pryskaj ... dzisiaj jest spoko bo zapowiadają słoneczne dni

PS Tez to mam
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:16, 26 maj 2017

Do góry
Bożenko - zdjęcia mojego nieszczęsnego rodka.

Tu wyszły tylko trzy kwiatki

tu jeden

pąki te nierozwinięte identyczne z tymi rozwijającymi się

a tu juz zwiędnięte- moment kwitły

Malutki pod lasem 09:11, 26 maj 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wczoraj jak byłam po córkę, to zachwyciłam się tamaryszkiem rosnącym pod szkołą
Zobaczcie jaki piękny

Aniu tamaryszek zachwycający a i budynek mnie zauroczył.
W sprawie chwastów łącze się w bólu u mnie też rośnie zielsko ja na drożdżach w jednym końcu kończę pielenie w drugim zaczynam walka z wiatrakami
Ogród i co dalej 09:09, 26 maj 2017

Do góry
dziś na bukszpanach znalazłam coś takiego, wygląda jak małe jajeczka jak zgniotłam to w palcach jest trochę kleiste w niektórych przypadkach pozostały mi na palcach małe brunatne kropki - jakby jakieś larwy, jak je ratować ?

Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:06, 26 maj 2017

Do góry

Prawie - jak ogród 09:04, 26 maj 2017

Do góry
szemusia napisał(a)
Jeszcze coś pomierzyłam

Więc jakby dać rabaty1,5 przy ogrodzeniu, to w najwęższym punkcie miałabym 3,5metra trawnika. Chyba starczy?

Od rabaty przy tujach zostaje 9 metrów, więc te 3 drzewka się zmieszczą, więcej raczej nie...

Tam, gdzie widać białe tulipany pod tujami latem królują hortensje magical moonlight, planuję dosadzić jeszcze dwie, by łukiem kończyły się przy ogrodzeniu, wchodziły na nową rabatę. I później byłyby tylko trawy i jeżówki.

Patrząc na to zdjęcie to aż się prosi zaokrąglić trawnik pod hortkami i miłorzębem. Nadać trawnikowi miękką, elegancką linię i połączyć (tą linię/nawiązać) do kulkowego półokręgu.
Pod miłorzębem posadzić przytulone do siebie trzy kule - jak rodzinkę. Od strony trawnika.
Nigry jeśli szczepione niżej to ogołocisz z gałązek od dołu. One i tak we wrzeciono rosną, Myślę, że to nie problem.
Na mój gust aż się prosić kulki po froncie rozrzucić, by kompozycyjnie front stanowił całość. Teraz cypel z kulkami wygląda samotnie, bez nawiązania do całości.
Pogubiłam się po drodze... 09:01, 26 maj 2017

Do góry
końcówka

dziękuje za uwagę
Zielony azyl pod Wrocławiem 09:00, 26 maj 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Faktycznie, ja jestem już na etapie "idźcie się bawić i nie wołajcie dopóki krew się nie leje" ale przy basenie to kiepski pomysł.

Może w takim razie bardziej tak:

Te maliny, borówki, o których mówiłaś rozmieścić pod ogrodzeniami.
Wokół tarasu, czyli tam gdzie zaznaczone są czarne "łezki" nasadzenia ozdobne.
Na jednej z nich (chyba lepsza ta na dole) zrobić tą górkę, choć ja nie jestem zachwycona tym pomysłem. Czy to ma być zwykła górka, czy ziemianka z piwniczką w środku?

Warzywnik można zmieścić pod północnym ogrodzeniem.

O to mi się podoba
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:59, 26 maj 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Nadal uzupełniamy trociny

I tak mi się u Ciebie podoba, zakątki tematyczne, bogactwo roślin, widoki, nie mówiąc o starym ogrodzie.
Piękne nowe mebelki na balach i donicach z bali

U Ciebie co chwila pomysł na Chelsea:

Jak tam potfór ogrodowy
Ogród w Cichym Dworku 08:58, 26 maj 2017

Do góry
A na razie lawenda znalazła się pod murkiem na czas tymczasowy
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:58, 26 maj 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
barbula przemarzła prawie do ziemi dzielnie odbija

decyzja zapadła kolejna korekta w buczku górna odnoga po lewej do wycięcia to pozostałość po dodatkowym przewodniku
Purpurea Pendula wymaga stałego podtrzymywania patyczkiem i żadna reklama tu nie pomoże

perukowiec też podmarzł(jedna gałąź)

A jak nie będzie patyczka to się przewróci czy po prostu zacznie w dół rosnąć?
Pytam bo posadziłam w tym roku
Pogubiłam się po drodze... 08:57, 26 maj 2017

Do góry
nie lubiłam go, a on jak na złość pokazuje się z jak najlepszej strony i nawet tam pasuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies