Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

natka098 09:21, 04 cze 2017

Szałwie sama wysiewałaś? Ona będzie bardziej kompaktowa. Bo chciałabym kilka sadzonek, a już budżet mój powoli nie daje rady. To bym sobie wysiała. Ilu letnie są te sadzonki?
Mirka 10:20, 04 cze 2017

natka098 napisał(a)
Szałwie sama wysiewałaś? Ona będzie bardziej kompaktowa. Bo chciałabym kilka sadzonek, a już budżet mój powoli nie daje rady. To bym sobie wysiała. Ilu letnie są te sadzonki?
Natalia sama nasionka szałwi wysiewałam wiosną 2016.Wiosną tego roku ładnie ruszyły aż sama jestem zaskoczona że tak urosły.Uważam że warto wysiewać i mieć swoje zdrowe nie pędzone roslinki☺
Mirka 10:22, 04 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka czego ty sie wkurzasz, dla ciebie te nasadzenia sa niczym dla nas to,podziw dla ciebie, ze ci sie chce, masz tego duzo i to plantacja.
Przeciez tak jak napisalas, ze robisz wlasne roslinki na swoje rabaty.

Jak to zwał plantacja czy inny diabel ale jest tego duzo.
Lubisz siac, flancowac i patrzec jak ladnie rosnie a my podziwiamy twoje wzmagania.

Te iryski taki piekny kolor maja, u mnie w tym roku taki gęsty kwiat, ze jeszcze takich nie mialam. Musze, je rozsadzic.

Pozdrawiam

Elu☺
Co do Irysów to i u mnie w tym roku giganty podrosły a to dlatego że Wiosną dużo deszczu padało.
Mirka 19:31, 04 cze 2017

Aktualna pogoda :Leje wieje i burza.Nareszcie

bogumila 19:45, 04 cze 2017

U nas też pada.Szałwie w tym roku skonsumowały golaski...w ub.roku nie były nią zainteresowane...gusta się zmieniają.Pięknie wyglądają Twoje siewki.
MirellaB 19:46, 04 cze 2017

Mirka paprotki masz super
U mnie pogoda podobna.
Mirka 19:58, 04 cze 2017

bogumila napisał(a)
U nas też pada.Szałwie w tym roku skonsumowały golaski...w ub.roku nie były nią zainteresowane...gusta się zmieniają.Pięknie wyglądają Twoje siewki.
U mnie na szczęście gołąbków nie ma z czego się cieszę. Bogusiu dzięki za pochwały.To mój ostatni taki wielki sezon wysiewów.Obiecałam Emowi bo ja byłam w pracy to on mi to wszystko podlewał.☺
Mirka 20:00, 04 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Mirka paprotki masz super
U mnie pogoda podobna.
Mirelko dziękuję. Jak byś chciała kawałek to pisz☺
ElzbietaFranka 20:00, 04 cze 2017

Mirka takie same chmury i u mnie ostry opad był u mnie jeszcze pstrzy trochę. Ciesze się ze mi Boże podlała i to hojnie.
Maly_Bialy_D... 20:05, 04 cze 2017

Mireczko zainspirowałaś mnie do samodzielnego wysiewu szałwii, a co Też spróbuję. Korzystałam z Twoich rad przy sadzeniu liatry i było warto, mam nadzieję, że niedługo zacznie kwitnąć