W tych wąskich jest ziemia przesiana, a ta duża środkowa to przekopana i wyczyszczona z korzeni, perzu i kamieni. Wszystko tak długo trwa, że jestem ciut wkurzony. Zawsze trafiają się jakieś niespodzianki (np. perz i turzyca, której korzenie są bardzo głęboko). Ale do przodu
A przy ulicy o dziwo zielono się zrobiło, zdjęcie tego nie oddaje.
Piękne zdjęcia pokazujesz. Przy okazji przekazujesz sporo wiedzy z dziedziny geografii. Chwała Ci za to
Widmo Brockenu znane jest mi tylko z literatury geograficznej, sama nie miałam szczęścia zobaczyć. Natomiast inwersję termiczną odczułam w naszych Tatrach, gdy na Kasprowym Wierchu rozbieraliśmy się do krótkich rękawków. Zjawisko rzadko spotykane.
Kolejny etap "rewolucji". Wycięłam zbędne pnie thuji. Posadziłam hortensję Hydrangea anomala. Poradzono mi, aby nie likwidować siatki, bo roślina pnąc się, będzie miała przewiew. Zgadzam się z tym. Na razie wygląda to tak sobie.
A tak an poważnie, to masz ogrom roślin i nie boisz się gęstych nasadzeń. Ja ze względu na ślimaki staram się robić przerwy między roślinami. Pięknie Ci wszystko kwitnie.
Nie kupowałam białych róż ale w końcu kupiłam. Pastellę, Bouquet Parfait i poniższą Aspirin Rose z jej pierwszym kwiatkiem.
I teraz staram się kupować tylko te róże które nie chorują głównie z ADR.
Zapowiada się super rabata Aga a nie chcesz włączyć w tą rabatę tej roślinki po prawej stronie i lewej też jednocześnie troszkę poszerzając tę rabatę wraz ze ścieżką? Lub poprostu posadzić je na tej rabacie bez poszerzania?
A dziękuję
Na jedną stronę nie mam okien. Też ciekawą.
to reszta zdjęć będzie zawsze z normalnej płaszczyzny
Ja mam 3 rózne sadźce. @ wyższe i już w tym roku ładniejsze. Ale się rozrosły.
To na wiosnę muszę przesadzić. Trudno, nawet jak będą mniejsze To potem może im będzie luźniej i lepiej
A 3 jest nieduży i jeszcze mało się rozrósł.
Ale w sumie one rosną u mnie 2 sezon. To jeszcze młode.
Ok. Boćki jeszcze będą
Może i pilnują warzywek.
Dziękuję
Sadźce moje młode. 2 są 2 sezon. A jeden ten duży pierwszy sezon.
W tym roku ładnie przyrosły i górę poszły. Ale też mi to obrazuje, że na wiosnę muszę je gdzieś przesadzić. aby miły więcej miejsca
Jeszcze mi się nie wysiał. Nawet nie wiedziałam, że one się wysiewają.