Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 11:19, 24 maj 2017

Do góry
Basiu, dziękuję za lekcję poglądową! Śliczna jest ożanka!

Monia, zależy jakie masz pomidory. W koktajlowych nic nie usuwasz, a w wielkoowocowych tak, prowadzisz najwyżej na 2 pędy. A gruntowe, same kończą rośniecie w górę.

Co by tu posadzic.....? 11:19, 24 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Pytanie czy serby planujesz ciąć. Pod serbami ja bym dała coś niższego, a buka dać przy tujach. Jesli na wzrost patrzeć

Buk będzie spory i na mój gust bardziej gdzieś w rogu by pasował (zamknie przestrzeń.)
Nie pomogłam, a namąciłam

Witaj Toszko, bardzo pomagasz :-*
Nie będę ciął serbow bo maja piękny naturalny pokrój. Myślałem o posadzeniu buka przed tujami tylko nie wiem czy miejsca jest wystarczająco. Wyglądało by to tak jak na zdjęciu. Buk to ten kołek z doniczka Odległość od serba to okolo 230cm i ponad mert od tuj. Czy bedzie ok?

Blaski i cienie nowego życia 11:17, 24 maj 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula wysłałam Ci priv

Dzieki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:17, 24 maj 2017

Do góry
Dzisiaj troszkę drugiego ogrodu

Gracilimusy To chyba miłość z wzajemnością

Trzcinniki KF. Nie wiem dlaczego dopiero w tamtym roku przekonałam się do nich...

Szałwia jeszcze dzień, dwa i będzie fioletowa.

Mimo obaw wszystkie trawy ruszyły i żyją Jestem pewna, że jesienne wywary Walerka miały w tym ogromny udział.

Koniec

Ogród Grodzi 11:15, 24 maj 2017

Do góry
w tym tygodniu mąż jeszcze poza moją wiedzą zasadził lipę w tym miejscu gdzie jest żółte koło, myślałam że go zastrzelę bo zburzył całą moją wizję tego miejsca...ale twierdzi że musi być choć trochę cienia na naszej działce a lipa będzie do tego doskonała, ale jak będzie trzeba to przekonam go żeby ją przesadzić
Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:12, 24 maj 2017

Do góry
Mazan co my zrobilisbysmy bez Ciebie, dziekuje bardzo.
Jak znajdziesz chwile zerknij jeszcze na moje kolejne zdjecia , probuje sama zdiagnozowac czyytajac forum ale pewnosci nie mam

Czy na swierku karlowy. Nidiformis i na cisach moga byc przedziorki?

Ogród Grodzi 11:10, 24 maj 2017

Do góry
obecnie chciałabym zrobić tą cześć ogrodu do strzałki tam rośnie wierzba hakuro, mam taką wizję że tutaj na początku rosną rośliny dość niskie a potem tam na środku przechodzą w coraz wyższe za wierzbą

i chciałabym też zrobić jakieś obrzeże tylko jeszcze nie wiem dokładnie jak i jaki kształt zrobić
Ogród Grodzi 10:59, 24 maj 2017

Do góry
tak to wszystko wyglądało zanim się rozrosło w 2015 roku, teraz układ jest taki sam tylko chciałabym tam coś zostawić pozostawiając te rośliny które są na zdjęciu, podobają mi się wszelkiego rodzaju trawy, róże, bukszpany, lawendy, rośliny zimozielone

Chciałabym coś w takim rodzaju jak u Kamci https://www.ogrodowisko.pl/watek/7208-ogrodkowe-rewolucje

coś w takim własnie stylu mi się podoba, jestem gotowa przesadzić rośliny choć wolałabym tego uniknąć ...
...uDany ogród 10:57, 24 maj 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Mam kilka sztuk, nie pachnie ale jest cudowna

No właśnie. Teraz nie wiem na co postawić przy zakupie. Na to by pachniała czy miała te śnieżne piękne kule A mogę na razie jedną tylko kupić.
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:51, 24 maj 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Dziewczyny, od czego mam takie liście na jeżówkach ?

A to nie jaka chloroza?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:48, 24 maj 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

a co to ?
Co się stało kwiatom ... 10:42, 24 maj 2017

Do góry
Ewa, podaj adres na prv, dostaniesz nasiona,a młode siewki zmężnieją i wyślę kiedy będziesz chciała
Zbyszek, całkowicie przejezdny,w kilku miejscach koleiny z lodu i śniegu ale nieuciążliwe
Po lewej stronie Pani Zima..a po prawej Pani Wiosna..obie Panie urocze

Zbyszku poszukuję kilku drzewek o pokroju kolumnowym szczepionych na pniu(szerokość rabaty od domu jeden metr), co byś polecił, czy Amanogawa zmieści się w tak wąską lukę i czy to dobry pomysł, co myślisz o Ambrowcu szczepionym?

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:36, 24 maj 2017

Do góry
Pracusiu czytam ,że dalej materiały zwozicie i ciężko pracujecie. Ale za to będzie pięknie.
Te rabaty masz śliczne.
Dominika11 napisał(a)
Sezon 2017 u Hanusi 10:33, 24 maj 2017

Do góry
Haniu, tak wygląda Ożanka

Wyrasta do 50-60 cm, kwitnienie zaczyna w lipcu i kwitnie dość długo, bo kwiatostany długie. Można je ciąć do wazonu. Po przekwitnięciu powinno się je usuwać, bo dają obfity samosiew. Nie znam jej jeszcze dobrze, ale zaobserwowałam, że prawdopodobnie nasiona wymagają stratyfikacji. Ja pozwoliłam jej się rozsiać i otrzymałam sporo siewek, które pęknie przezimowały i w tym roku będą kwitnąć.
Ogród do odnowy 10:33, 24 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ja mam taką metodę,że omijam szkółki szerokim łukiem. Teraz niestety będę musiała pozaglądać żeby kupić to co zaplanowałam na nową rabatę. Obawiam się że nie tylko zaplanowane roślinki przytargam. Cóż począć

Niestety też tak miewam, ale jakoś pomaga lista roślin i klapki na oczy na inne

Zana napisał(a)
Przychodzę Gosiu z rewizytą i od razu natknęłam się na pięknego Calsapa i kalinę Onondaga. Tę ostatnią też mam już kilka lat, ale wcale mi nie kwitnie. Ma trochę słabe stanowisko, może powinnam ją przesadzić. Pokaż swoją w pełnej krasie kwitnącą. U mnie na buku to zdobniczka siedzi i żre.

moja wciśnięta jest między pęcherznice a kalinę hordowinę, po przekwitnieniu muszę je przesadzić

Kasya napisał(a)
W donicy może tawułki ?
A buczka asahi

tawułki wytrzymają w pełnym słońcu? asahi nie mam, mam za to astvit
Nowocześnie z różAnką :D 10:26, 24 maj 2017

Do góry
Aniu troche na szybko ale ja pobawiłabym się w wyznaczanie lini w ten sposób na razie możesz obsadzic jedna rabate ale linie wyznaczyc już teraz.
wersja pierwsza wg mnie lepsza i druga grzeczniejsza
niebieski lawenda
ciemnozielony - kosodrzewina
jasnozielony sesleria
Ukojenie 10:18, 24 maj 2017

Do góry
Efekty wczorajszej pracy dzis rano:

Kora pod tujami - reszta bez zmian
Na zielonej... trawce :) 10:18, 24 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
A tymczasem fotki z wczoraj

Taki widok mam z okna salonu - wczorajszy poranek - czosnki mają jeszcze liście

Cudnie !!!
Andżeliko,czy Twoje czosnki sadzone jesienią ubiegłego roku?Ja mam białe,bo u mnie zielono,biało i trochę bordowego.Moim czosnkom musiałam troszkę końcówki liści poobcinać,bo zrobiły się brzydkie.Szkoda że taka uroda tych czosnków.U mnie też popadało i to dość mocno.Wszystko odetchnie.pozdrawiam
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:12, 24 maj 2017

Do góry
i takie jeszcze cyknęłam późnym popołudniem
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:06, 24 maj 2017

Do góry
cisy z daleka żółte ale z bliska nie wyglądają chyba źle, zakupiłam siatkę cieniującą, czekam na dostawę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies