Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 17:10, 12 cze 2017

Milka napisał(a)

Z daleka nie widać choroby, ale masz rację, z różami dużo pracy, ja nic nie robię, więc raz są ok, raz nie, po burzy leżą niektóre i też nie mam kiedy je na nowo upiąć, całkiem identyczne myśli mam ostatnio, ciekawe...że obie, znowu w tym samym miejscu
Maluchy boskie, oby ta chęc pomocy została, moje juz wolą baseny, wyjazdy niz ogród.
Trawnik na razie cudo masz, a niebieski faktycznie daje po oczach

Im też raczej przejdzie ... ale pomarzyć można Zresztą wcale młodym się nie dziwię, mi tez kiedyś by się nie chciało grzebać w ogrodzie jak tyle innych atrakcji

I kolejne różyczki.. te liście mają OK
Mala_Mi 17:12, 12 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

A u mnie nie zadziałał ...może już po terminie muszę sprawdzić

Może stężenie za małe... ja szałer im zrobiłam solidny i stężenie... 1,5ml na litr... nie żałowałam

Ciemierniki powoli będą się siać aż miło.... tylko po co mi kolejne siewki???

Mala_Mi 17:18, 12 cze 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, ogród na fotach piękny, wcale nie widać, że brakuje Ci na niego czasu, no ale skoro ma się takich fantastycznych pomocników...

Oj pomocnicy są debeściaki

a dziś skusiłam się na dzwonki Sarasto.. OGROMNE i kolor ciemny dla koneserów tego odcienia..

tu dla zainteresowanych jak wygląda w realu.. taki potfffór.. Faktycznie taki wielki.. widziałam Dzwonki u mnie dają radę bez problemu..

Moje na razie takie .. wybierałam jeszcze nie rozwinięte..w myśl zasady, że to u mnie mają zdobić..

Mala_Mi 17:24, 12 cze 2017

paniprzyroda napisał(a)
Lubię Twój ogród, ale też uwielbiam boskie komentarze Buziaki Aniu. Zamiast siedzieć w papierach szwendam się tutaj

No to tak jak ja... ale muszę zmienić to i to szybko....

A twoja poziomka ozdobna doprowadza wszystkich do szewskiej pasji... rozrosła się na kilku metrach kwadratowych.. wszytko pięknie zadarniła, owocki ma śliczne... Ale posadziłam przy zwykłych poziomkach... i moje towarzystwo które nie odróżnia poziomek... co chwila zjada te ozdobne i potem się denerwują I niestety muszę tę ślicznotę wyeksmitować.. myślę teraz gdzie bo szkoda zupełnie

A mięta ma się dobrze i sadzonkuję wszystkim w koło.. jak idę na ćwiczenia to wrzucam listek do butelki z wodą i jest super napój.
I cyk pstryk.. akurat poszłam jak spadło 10 kropli deszczu..

Mala_Mi 17:46, 12 cze 2017

malkul napisał(a)
heheheh co dwie kosiarki to nie jedna słodziaki z nich okrutne

I co dwa pyski do gadania to nie jeden.. jeszcze trochę i mnie do głosu nie dopuszczą ..
Kamyki umyte (od roku nie myte ciurkadełko....grrr)

I efekt pracy zespołowej....
hanka_andrus 17:51, 12 cze 2017

Już słysze ten szczebiot przy rob ocie! Oczko z kamieniami super! Będą miały wróble uciechę!
Mala_Mi 18:08, 12 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Już słysze ten szczebiot przy rob ocie! Oczko z kamieniami super! Będą miały wróble uciechę!

Te na dwóch nogach

Okółkowa szaleje Czuję że następne koszenie i wyladuje pod kosiarką.. eMuś wszytko ciacha co wyłazi poza rabaty
Mala_Mi 18:13, 12 cze 2017

Babcia daj sekator wnusiowi i wytnijcie łuczek w koronie , potem tylko ławeczkę postawić i jest ławka pod zielonym parasolem

Pięknie ogród wygląda mimo, że nie tak jak chciałaś, stara się jak może by Ci wynagrodzić. Jak będziesz chciała kiedyś zaorać piechotą przylecę położę się przed
maszynę i .....po moim trupie!!!

Fajne drzewo bo się można schować, a po wycięciu korony już takie fajne nie będzie.. ale ustawię im tam ławeczkę stolik , kocyk i będą mieli domek-schron A starzy niech tyłek sadzają w innych miejscach .. nie muszą wszystkiego odbierać dzieciom

Na konarach w środku można powiesić jakieś gniazdo, hamak i bedzie domek.. pod drzewem
Mala_Mi 18:18, 12 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Zielone gąsienice co roku szamają u mnie liście orlików, parzydła leśnego i agrestu.

2 lata temu przez jedną noc ogołociły kilkuletni krzak agrestu. Teraz staram się być przygotowana na atak ale i tak nim je wyczaję to coś wciągną. Zielone to nie widać póki jakiegoś ubytku się nie zauważy

Pisze, że te małpy wracają w to samo miejsce co roku I to mnie dobiło.. nie namnożą się to nie wrócą

Bonice na rabacie słabiutkie, ale dzwonki się rozrosły i szczerze mówiąc tak bardzo mi tu bonic nie brakuje.. może je wyciepię, dosadzę jeżówek i będzie miodzio na lato Lang wyleciał i posadziłam 2 piwonie, ale z wody je grzyb zaatakował, będą ładne ale za rok.. Zemsta róży za eksmisję

Nie umiem fot robić.. wygląda słabo, ale w realu jest fajnie
Mala_Mi 18:21, 12 cze 2017

Ale teraz jeszcze cudne

Z daleka tak.. a z bliska już tak.. na początek po kwitnieniu przytnę nisko i potraktuję chemią.. Kwitną tylko raz i jak zetnę to mogą za rok nie zakwitnąć, ale .. nic nie tracę. Co na to fachowcy od różyczek.. to Tuscany i Mmme Hardy