Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 18:23, 12 cze 2017

katel napisał(a)
Przy takich pomocnikach to nie dziwne, że trawnik wygląda idealnie .

Wszytko idealne z daleka Tu widać trawnik z bliska.. i tu jest jeszcze łAdny..
Mala_Mi 18:35, 12 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Co się stało z piwonią od mamy?
Też jestem zachwycona szałwią okręgową.

Jaka kocimiętka jest najlepsza wg. Ciebie?

Piwonie od mamy od mokra dostały grzyba, przymrozek uwalił pąki.. rozmawiałam z panią w szkółce i twierdzi, że przy gruncie było -7. Dlatego nawet okrycie niecierpków nie pomogło Kupiłam nowe ..bo niecierpki słabo się zbierają.. wiec wróciłam do pelasiek Kolor ten sam A mniej grymaszą Po 3,50 za sztukę... kupiłam 5.. nie drogo a te kikuty nie będą mnie drażnić i przypominać pogromu. Powoli wszytko co padło z mrozu przekwita, reszta nie ucierpiała..

Każda kocimiętka ma w sobie coś..
-zwykła kwitnie najszybciej
-Walkers Low jest sztywna i wysoka
-Hills Giant bałaganiara, ale za to fajnie wygląda jako taki rozwalony wielki kopiec
- Purple Haze fajnie wygląda na skalaniku, jest tak mięsista i się płoży
- Blue Moon jest jedyna w swoim rodzaju i taka niebieściutka
-Kubańska (od Ciebie) jest wielka i może rosnąć jako drugi rząd a nawet trzeci.

I byłam u Pana co ma takie ule.. od razu pomyślałam o Tobie i nawet fotke strzeliłam.. gospodarstwo na końcu świata, pod sama granicą z Ukraina.. z dala od cywilizacji.. i nawet mam miodek świeżo ukręcony... ależ pachnie A ule takie nietypopwe.. poszerzone warszawki jak to pan powiedział I też pomalowane jak u Ciebie Każdy inny.. fajne są

Mala_Mi 18:36, 12 cze 2017

Gosiek33 napisał(a)
dwa lata temu mospilan uradował mi ogród bo też mi te zieloniutkie wszamały wszystkie orliki i zabierały się do innych roślin

Czyli się dają unicestwić
Piwonia Do Tell i obrazki sie kończa
Mala_Mi 18:38, 12 cze 2017

Kondzio napisał(a)
Aniu ogrod bajka jak zwykle. Wnuki genialne całe jak babka hi hi hi stęskniłem sie bardzo bardzo strasznie

Ja też
Piwonia od Ciebie zakwitła jednym kwiatem.. piękna jest.. i nazwy zapomniałam, ale jest charakterystyczna..odszukam co to za jedna
Na foto wyszła jasna, a jest mega ciemna.. ciemne bordo..
Po lewej stronie to ona

Mala_Mi 18:40, 12 cze 2017

agata19762 napisał(a)

Ania cudny ten przetacznik !!! Muszę go poszukać w moich stronach.
Fajnych masz pomocników☺

Wiąz pięknie Ci się rozrósł.
pozdrówka

Od Pana Bylinowego, ale nie widziałam teraz o u niego.. ale wpadłam dosłownie na 5 minut
Dzwonki Poszarskeigo poszerają wszytko
Mala_Mi 18:44, 12 cze 2017

ania1110d napisał(a)

Ach jak ten kolorek niebieski przyciąga wzrok

Niesamowicie przyciąga
Dzwonek Takion Blue

Dzwonki skupione (potem brzydkie, ale jak kwitną są odjazdowe). I niestety pożeraja wszytko bo rozrastają się rozłogami jak perz..
Sebek 19:33, 12 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Zaleta, że róże padły.. tzn żyją, ale ucięte do ziemi.. widać szałwie

Bo rok temu 8 czerwca było tak.. ani szałwi, ani tuj nie widać

Nie wiem która wersja lepsza

Tyle niebieskości masz, że aż mnie zżera jak liście orlików. Swoją drogą wyglądają teraz jak jakieś egzotyczne trawy Możesz wciskać kit, że to rzadka odmiana
Makao_J 20:27, 12 cze 2017

No niestety. U mnie gąsienice pojawiają się co roku o tej porze. W ubiegłym roku zielono czarne gąsienice podjadły mi część igieł z sosny Pumilo. Żadnej innej jakoś nie ruszały. W tym roku znowu były.
Musiałam je potraktować chemią ale przez chwilę je obserwowałam bo jak poruszałam krzakiem to śmiesznie drętwiały i podnosiły czarne głowy do góry.

Ja w tym roku również bez wiśni i czereśni. A już przygotowywałam się na wiśnióweczkę. Porażka.
Zana 21:07, 12 cze 2017

Kapitalne te Twoje chłopaki. I komentarze też. Można się podbudować u Ciebie. Też nie robię naturalnych ekonomia oprysków i gnojówek, bo nie mam czasu. Oprócz mszyc niczym nie pryskałam, co ma być to będzie. Tyle, że mój ogródek to taki chusteczkowy przy Twoim, ha!
AsiaK_Z 21:14, 12 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

Niesamowicie przyciąga

...

Dzwonki skupione (potem brzydkie, ale jak kwitną są odjazdowe). I niestety pożeraja wszytko bo rozrastają się rozłogami jak perz..

Cenna informacja Dostałam wczoraj tego dzwonka, jest śliczny rozłogami mówisz.... psia kość