Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:55, 22 maj 2017

Do góry
Zakwitł pierwszy irys syberyjski. Wkrótce pojawią sie kwiatostany na przywrotniku.

Pojawiają się łany mojej ulubionej kocimiętki. Za działką sąsiada widać pole rzepaku.
Na przedpłociu

Tulipany na zapłociu i tercet żurawki Obsydian, goździka i miskanta ML

Stokrotki afrykańskie w źdźbłach owsicy wieczniezielonej

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 17:51, 22 maj 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
No takie kwiatuszki się u mnie pojawiły. Sadziłam je w 2015 roku, ale zupełnie w innym miejscu. Uciekinierki?

ja od jakiegoś czasu ciągle to wyrywam i wyrzucam bo mnie denerwuje
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:48, 22 maj 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Piwonia Festiva Maxima, bez podpórek nie da rady Rozmaryn i szczypiorek z truskawkami

Piękne fotki. czekam teraz aż zakwitną
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:44, 22 maj 2017

Do góry
Johanko, prezentowy rodek nad wyraz uroczy. Teraz tylko trzeba dodać mu towarzystwo, które będzie z nim współgrało.

Viva, o dzwoneczkach zakładanych kotom gdzieś czytałam przypadkiem. Po dogłębnym namyśle stwierdziłam, że koty są istotami niesłychanie wrażliwymi na dźwięk i taki dzwoneczek byłby dlań torturą. Karmię kota dobrze, ale natury mu nie zmienię. rasowy przyrodnik odpowiedziałby, że pierwsze giną osobniki najsłabsze i dzięki temu dalej przekazywane są geny tych najsilniejszych i najsprytniejszych. Co dla danego gatunku w dłuższej perspektywie jest zbawienne.
Kuna w domu to ogromny problem. Na forum Muratora słynne były wojny kunickie Jarka P. Dokładnie opisane w jego dzienniku budowy. Wojna zakończyła się zwycięstwem Jarka, ale wcześniej musiał zrywać całą zabudowę k-g i wymieniać wełnę. A przyczyna była prozaiczna. Panowie budowlańcy na długości kilkudziesięciu cm nie nałożyli siatki zabezpieczającej.

Łucja, białe na zdjęciach to czosnki

i rogownica kutnerowata

Kot w ciągu trzech lat upolował 1 ptaka i kilkadziesiąt nornic. Nie wchodzi na drzewa.
Gosiek, bo zakładanie kotu dzwoneczka jest okrucieństwem.

Kamilka, analizowaliśmy w domu sytuację tej łasiczki. Kocica godzinami w bezruchu siadywała pod świerkiem na froncie, kilka metrów od kompostownika. Widać czuła, że coś się tam kręci. Od wczoraj już tam nie czatuje.

Makusiu, też nigdy nie widziałam łasicy. Z oglądu damy w ową łasiczką, wnioskowałam, że to jakiś większy zwierz. I pomyśleć, że dawniej robiono z niej futrzane odzienie.

Brzozowa z dereniami dla Ciebie. Derenie właśnie kwitną.

Na pierwszym planie dereń biały Aurea, za nim Elegantissima. Na drugim zdjęciu czosnki na tle małego derenia Elegantissima.

Ogródek Iwony II 17:28, 22 maj 2017

Do góry
Poszłam zrobić fotki czosnkom. Trochę bardziej rozkwitnięte, niż wcześniej. Mniej, niż u innych, co u mnie normalne, hi, hi Zawsze w tyle jestem
Niewiele różnią się wysokością u mnie. Mieszanka Purple Sensation i Gladiatorów:

Może te mniej rozkwitnięte - to Gladiatory?

Nie przejmuję się, że nie widzę różnicy. Może za wcześnie? Czosnki mam pierwszy rok, z wyjątkiem kilku zeszłorocznych. Niuansów jeszcze nie dostrzegam

Norweski ogródek... 17:19, 22 maj 2017

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:57, 22 maj 2017

Do góry
panorama z leżaka
z leżaka bo są wiadomości które nawet nas "bohaterów" przyhamowują w codziennej gonitwie drewno poczeka

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:57, 22 maj 2017

Do góry
I za zgodą zainteresowanych przedstawiam moich wczorajszych Gości Ogrodowisko podczytujących , ale jeszcze bez wątków własnych.

Od lewej Piotruś i Marylka nasi znajomi i sąsiedzi, od Marylki mam masę bylin i to Ona wiele lat temu zaraziła mnie miłością do nich
Dalej Małgosia z Jarkiem, którzy mają cudowny ogród zimozielony i polanę krokusównasi znajomi z którymi wymieniamy się wiedzą i doświadczeniami ogrodowymi
A tego Pana po prawej wszyscy znacie bo to mój własny Bohater Domu - jak o sobie mówi
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:51, 22 maj 2017

Do góry

Na zielonej... trawce :) 16:50, 22 maj 2017
Do góry
AngelikaX napisał(a)
No to "kanciki"

no to zapraszam do mnie ......bo u mnie jeszcze daleka droga do takiego stanu

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:48, 22 maj 2017

Do góry
Przedstawiam moje cudo bez imienia

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 16:46, 22 maj 2017
Do góry
margaretka3 napisał(a)

Irenko, podpórki wylądowały w warzywniku. Na fasolę i groszek.

utrzymanie takiego stanu warzywnika ...upss ...podnosisz wysoko poprzeczkę

orliki masz same ładne ...wszystkie z wysiewu ?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:46, 22 maj 2017

Do góry
Cześć , dostałam świeżo wykopane cebulki szafirkow i przebiśniegów ( dużo). Zastanawiam się, gdzie by je posadzić. Stwierdziłam, że w przedogrodku fajnie by były wyeksponowane wczesną wiosną. Z czym je posadzić aby rabata ta nie była łysa w pozostałych porach roku. Czy można je skomponować z różami, aby nie zaslanialy
przebiśniegów w trakcie kwitnienia, a potem skryły ich liście? ( to w kolku bukszpanowym)
W zgodzie z naturą 16:35, 22 maj 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
A więc to siewki liatry no to ja już swoje usunęłam
Elu, ale wyprawa 24 km? Już czuję jak mi siodełko wrasta

Wyplewiłaś liatrę, zdarza się, jak chce się mieć idealnie czysto na rabatach
Mogę przechować dla Ciebie te siewki

Zapewniam Cię, że siodełko mi nie wrosło

_Martini_ napisał(a)
Wow, sportsmenka!
Wisteria imponuje.

Za jedno i drugie dziękuję

Warmia napisał(a)
Ela, wymiatasz. Ty jesteś niezła zawodniczka
Wisteria w tym roku również skradła moje serce

Też ją uwielbiam

Makusia napisał(a)
Elu znowu będę wścibska i zapytam- gdzie jest ten Kościółek ze zdjęcia?
A za zdrowy i aktywny tryb życia naprawdę szacunek i podziw!

Wisteria nieziemska!

Kościółek znajduje się w Brodach (Wielkopolska) info znajdziesz tutaj http://regionwielkopolska.pl/katalog-obiektow/kosciol-pw-sw-andrzeja-w-brodach.html
Aktywny tryb życia po prostu lubię, nie umiem usiedzieć w miejscu
Wisterię ciągle uczę się prowadzić, zrobiłam z nią mnóstwo błędów, ale coś zaczyna z niej być

iwka napisał(a)
właśnie miałam pytać jak wyglądają siewki liatry, mam takie same i ja
Ciekawe ile jej potrzeba żeby zakwitła

no i wisteria ... ech znowu mi się podoba, swoją po wielokrotnym przesadzaniu uśmierciłam, teraz to już byłaby duża

Myślę, że siewki w przyszłym sezonie powinny zakwitnąć, przekonamy się
Tak po cichu przyznam się, że pierwszą wisterię też uśmierciłam

Pozdrawiam wszystkich
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:23, 22 maj 2017

Do góry
kwitnie kolejny clematis

Małymi kroczkami do celu... 16:13, 22 maj 2017

Do góry
Koniecznie muszę dzisiaj wszytko podlać, bo już strasznie sucho....lecę do ogrodu dalej

Małymi kroczkami do celu... 16:12, 22 maj 2017

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 16:11, 22 maj 2017

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 16:10, 22 maj 2017

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 16:09, 22 maj 2017

Do góry
Dzisiaj przyjemnie nie za gorąco, nie za zimno, wszystko bujnęło co mnie bardzo cieszy kilka zdjęć na szybko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies