Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:17, 31 maj 2017

Do góry
Aganiu, w tym roku wiele razy byłam w szkółkach i stwierdziłam, że już nic mnie nie kusi. Wyleczyłam się skutecznie ze "chciejstw". Pomógł mi wrodzony pragmatyzm. Nadszedł taki moment, że chciałabym już cieszyć się tym, co rośnie, a nie martwić, gdzie wcisnąć kolejną roślinkę.

Po irysy syberyjskie zapraszam w każdej chwili.Może będziesz w okolicach Wojsławic. Wysłać je niestety trudno, bo wykopana karpa sporo waży. Czasem trudno ją podnieść. Nawet po podzieleniu.
O kloniku napisałam u Ciebie.
Na wrzosowisku pierisy i wrzosy dają teraz ładne kolory. Samymi listkami.

Na zielonej... trawce :) 21:17, 31 maj 2017

Do góry

Pora na sadzenie i przesadzanie bylin i krzewów 21:17, 31 maj 2017

Do góry
Witam

Pani Danusiu

Mam pytanie czy jest szansa na uratowanie naszych tui oraz świerka.

Tuje opisywałem na stronie 5. Teraz wyglądają tak jak na zdjęciach poniżej. Wczesną wiosna podsypaliśmy nawozem Yara do tui.

Świerk natomiast wkopaliśmy wczesną wiosną i na początku był zielony ale od kilku dni zaczyna tracić kolor i gdzie nie gdzie igły

Poproszę o wskazówki jak mogę uratować drzewka ?

Z góry dziękuję za pomoc
Na zielonej... trawce :) 21:16, 31 maj 2017

Do góry

Ogrodowe przygody 21:16, 31 maj 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
U mnie jeszcze w pąkach.

Pięknie u Ciebie i kolorowo...

Szkoda, że nie nie mogę nigdzie podejrzeć co u Ciebie daj znać jak włożysz gdzieś swoje zdjęcia, tym bardziej że masz tyle odmian
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:15, 31 maj 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie dla odmiany susza. Od miesiąca nie padało. Zaczął podsychać. Podlałam go. Chciałam mu zrobić fotkę, ale bardzo wiało i byliny go przysłoniły.

Warunki pogodowe tygodniowe w deszczu, ja muszę mojemu szybko zrobić jakiś drenaż, bo mi padnie,
zrób proszę foto swojemu i daj mi znać.

W waszych ogrodach irysy syberyjskie są zjawiskowe u mnie niebieski
tylko chabrowy

Sezon 2017 u Hanusi 21:14, 31 maj 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Orlik Nora Barlow

Piękny zestaw.
Hortensjada 21:14, 31 maj 2017

Do góry
I już wracam do dereni kolejny ( a mam 2 egzemplarze), który mogę polecić to Samaritan, ozdobny również poza kwitnieniem, podsadki będą jeszcze większe

Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:13, 31 maj 2017

Do góry
Malgosiak napisał(a)
Po mszycach na buku zlokalizowałam takich o to mieszkańców.
Co to może być ? i czy pryskać ? 2 tygodnie temu pryskany był Mospilanem ale nadal coś go gryzie.

Małgosiak wydaje mi się,że to pożyteczne stworzonka. Zjadają pewnie resztki mszyc. U mnie na brzozie też siedzą i zjadają to co zostało po pladze
Ogrodowe przygody 21:13, 31 maj 2017

Do góry
Ewuniu irysy od Ciebie cuuudne
Ogródek podwórkowy 21:12, 31 maj 2017

Do góry
Pora pokazać ogród po ostatnich zmianach. Z zaogródka wyleciał skalniak, który miał być tylko na chwilę, a przetrwał 2 lata. Zamiast niego ułożyliśmy niski murek.

Ogród z uśmiechem 21:12, 31 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
[img

ostróżki tylko patrzeć jak rozkwitną Mają coś za blade liście, powinnam chyba sypnąć azofoskę

To chyba jakaś granatowa ostróżka
Historia z ptaszkiem siekawa,spisałas się
Odnośnie azofoski,można ją sypać kiedykolwiek ?
Kupiłam worek na wiosnę,ale nie zdązyłam rozsypać.
Wyczytałam na opakowaniu,że się ją stosuje przed sadzeniem i nie wiem czy mogę teraz,czy nie
Na zielonej... trawce :) 21:11, 31 maj 2017

Do góry
Dziś na południowej rabacie pracowicie

Ogrodowe przygody 21:10, 31 maj 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
Rodek przecudny, ale azalia nie chce być gorsza. Moja rapsodia bardzo nadrabia. To jest bardzo żywotna róża.

Róże powoli powoli
Ogrodowe przygody 21:08, 31 maj 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Jak wesolo tu kolorowo u ciebie roze zapaczkowane u mnie narazie same liscie w pastelce i nie tylko czosnki u ciebie w pelnym rozkwicie a u mnie niestety dopiero sie otwieraja co do rodondrenow to w tym roku masakra tylko dwa kwiatki byly niewiem czemu reszta nowych lisci

Już po rh rzeczywiście, u mnie bardzo ładnie w tym roku kwitły
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:07, 31 maj 2017

Do góry
tulipki lodowe się obraziły w tym roku takie zgniłki są

Krzewuszka cudowna,przegapiłam pełne kwitnienie

białe gozdziki

coś mi zjada moje drogocenne Lilie piramidy ,może Basia coś mi podpowie,dzis okryłam je butelką by osłonić od nieproszonego zgłodniałego gościa
Ogród z uśmiechem 21:07, 31 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Wreszcie zaczęła sie ruszać, kręcić łepkiem. Potem otrzepywała się - suszyła już się sama

Fantastyczne zdjęcia malutkiej, ale tutaj patrzy spod ,brwi' bardzo złym wzrokiem
Hortensjada 21:06, 31 maj 2017

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Bożenko ciągle podziwiam twój ogród i choć królują w nim hortensje, to jest piękny przez cały rok.

Prezentami opiekuje się i wiele patyków rokuje. Chyba moja gliniasta gleba im pasuje.

Pod wpływem twojego ogrodu pokochałam derenie i podarowałam mojej mamie na dzień matki dereń kwiecisty sweetwater. Z tego co przejrzałam twój wątek to chyba go nie masz. Ciekawa jestem jak się będzie sprawował. Dzięki twoim nieocenionym radom kupiłam egzemplarz który w tym roku już kwitł

Czekam na dalsze odsłony twojego ogrodu.

Tego akurat nie mam , gratuluję Dla wszystkich zainteresowanych dereniami, teraz jest optymalny okres na zakupy bo kwitną, jak nie mają choćby jednego nawet przyschniętego kwiatostanu to bym się zastanowiła

to tak na przekór, róż mam mało, Eden Rose zakwitła jako pierwsza
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:06, 31 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Venus zjawiskowa Ogromna Az chce sie dotknąć .

Spiżarka to wspaniała sprawa. Moja jest prawie skończona, brakuje kilku szczegółów. Mam tam nawet zapasową kuchnię gazową w razie gdyby prądu do indukcji nie było Twoja bardzo mi sie podoba, żałuję, że nie wymusilam na ścianach jakichś tapet, jest tylko farba więc szybciej sie brudzi i trzeba malować

Venus osiągnęła 1,5m wysokości i mogłaby się zatrzymać, a w zamian zagęścić i pokazać więcej kwiatów, moja druga hybryda, jest już za wysoka, ma 3 cienkie badyle, gdzie do kwiatów już moje ręce prawie nie sięgają.

Iglaste też mogłyby się już zatrzymać...łatwiej jest wszystko w obiektywie złapać
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:04, 31 maj 2017

Do góry
India napisał(a)

Witaj
Wyobraź sobie, że to są białe fiołki.

Rozsiały mi się baaaardzo.
Wczesną wiosną wyglądało to tak...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies