To chyba jakaś granatowa ostróżka
Historia z ptaszkiem siekawa,spisałas się
Odnośnie azofoski,można ją sypać kiedykolwiek ?
Kupiłam worek na wiosnę,ale nie zdązyłam rozsypać.
Wyczytałam na opakowaniu,że się ją stosuje przed sadzeniem i nie wiem czy mogę teraz,czy nie
Jeszcze jedna taka przygoda i pewnie pomyślisz o załozeniu azylu dla ptaków. Dobrze ze wpadłas na to ze trzeba słonecznik pokroic bo sikorki nawet dorosłe wydłubują drobne fragmenty ziarenek. Duzo bezpieczniej byłoby dac jej robaczka ale nie tak łatwo go znaleźc.Najwazniejsze ze sobie poradziłas i sikorka przezyła choc jest tez niepewnosc czy matka ją odnajdzie bo prawdopodobnie dopiero co wyleciała z gniazda i rodzice przez kilka dni uczą je szukac pokarmu , jesli matka jej nie odnajdzie moze miec problem.U mnie dzis tez bogatki wyleciały z gniazda i krzyku i latania było co niemiara , na szczęscie zadnych złych przygód.
wiem jaką radochę daje uratowanie ptaka. ja kiedys ogrzewałam dzięcioła, który uderzył w naszą szybe i zakrwawiony leżał na sniegu a było -17... trzymałam go przykrytego w wiaderku na styropianie w zacisznym miejscu. do ciepła nie brałam bo by szoku doznał. i po kilku godzinach ozył i odleciał na naszych oczach. fajnie pomagać