Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:45, 31 maj 2017

Gosiek33 napisał(a)
toż to dziecię sikorki cudna jest... na przyszłość nie karm gdy w takim stresie biedaczka jest

Gosiu, ja sama byłam w stresie, nie wiedziałam ile była w tej misce z wodą czy czasem nie umiera z głodu
Makao_J 20:59, 31 maj 2017

Normalnie "matka natura" z Ciebie Jolu. Masz złote ręce że Ci się udało i nawet odleciała
Anda 21:06, 31 maj 2017

Jolu, gratuluje Jesteś dobrą ratowniczką Niesamowita historia i całe szczęśćie z happy endem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gosiek33 21:07, 31 maj 2017

jolanka napisał(a)
Wreszcie zaczęła sie ruszać, kręcić łepkiem. Potem otrzepywała się - suszyła już się sama

Fantastyczne zdjęcia malutkiej, ale tutaj patrzy spod ,brwi' bardzo złym wzrokiem
Rench 21:12, 31 maj 2017

jolanka napisał(a)
[img

ostróżki tylko patrzeć jak rozkwitną Mają coś za blade liście, powinnam chyba sypnąć azofoskę

To chyba jakaś granatowa ostróżka
Historia z ptaszkiem siekawa,spisałas się
Odnośnie azofoski,można ją sypać kiedykolwiek ?
Kupiłam worek na wiosnę,ale nie zdązyłam rozsypać.
Wyczytałam na opakowaniu,że się ją stosuje przed sadzeniem i nie wiem czy mogę teraz,czy nie
jolanka 21:25, 31 maj 2017

dzisiaj więcej nie polatam u was ani nie odpiszę, prądu nie mam Dobranoc, muszę wyłączyc komputer
Margerytka40 21:27, 31 maj 2017

Jolu ależ miałaś przygodę. Fajnie że udało się bidulkę uratować.
MirellaB 21:29, 31 maj 2017

Jolu jesteś niesamowita
Ludzie, którzy kochają zwierzęta i rośliny mają dobre serce.
Cieszę się, że są tacy pomocni ludzie jak Ty
Bogdzia 21:34, 31 maj 2017

Jeszcze jedna taka przygoda i pewnie pomyślisz o załozeniu azylu dla ptaków. Dobrze ze wpadłas na to ze trzeba słonecznik pokroic bo sikorki nawet dorosłe wydłubują drobne fragmenty ziarenek. Duzo bezpieczniej byłoby dac jej robaczka ale nie tak łatwo go znaleźc.Najwazniejsze ze sobie poradziłas i sikorka przezyła choc jest tez niepewnosc czy matka ją odnajdzie bo prawdopodobnie dopiero co wyleciała z gniazda i rodzice przez kilka dni uczą je szukac pokarmu , jesli matka jej nie odnajdzie moze miec problem.U mnie dzis tez bogatki wyleciały z gniazda i krzyku i latania było co niemiara , na szczęscie zadnych złych przygód.
nawigatorka 21:56, 31 maj 2017

wiem jaką radochę daje uratowanie ptaka. ja kiedys ogrzewałam dzięcioła, który uderzył w naszą szybe i zakrwawiony leżał na sniegu a było -17... trzymałam go przykrytego w wiaderku na styropianie w zacisznym miejscu. do ciepła nie brałam bo by szoku doznał. i po kilku godzinach ozył i odleciał na naszych oczach. fajnie pomagać