Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Tu ma być ogród :) 06:47, 03 paź 2016

Do góry
Zazdroszczę terenów odzyskanych! Gdybym ja dostała taki kawałek to by mi się działka powiększyła o 25%....
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:37, 03 paź 2016

Do góry
Myślałam, ze przy wgłebniku posadziłaś grujeczniki, dopiero doczytałam ze to graby
Pieknei Ci wszystko wyszło, wreszcie jesień moze nadejść!
Typografia ogrodu 06:31, 03 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Moja turzyca cienista sabinska.jeszcze malutka ale liczę na peruki jak u Magnolia.
Już widać zolte jesienne końcówki. Na fotce też białe paskowanienie u nasady

Na pewno moja NN nie jest sabińska. Czy Magnolia pokazywała może TIN?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 06:21, 03 paź 2016

Do góry
Przepięknie czerwono-rudo-zielono u Ciebie. Jesien w mistrzowskim wydaniu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:33, 02 paź 2016

Do góry
Ja cierpliwsza z wiekiem się robię, poczekam na retrospektywę
Beskidzkie marzenie 23:28, 02 paź 2016

Do góry
Piękna jesień już u Ciebie'

A co to takiego fajnego?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:52, 02 paź 2016

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Okolice masz równie piękne jak ja!bo ja mieszkam na lubuskich Mazurach
Odnośnie całej dyskusji ,dużo można by pisać,co osoba to inne spojrzenie..mam pomysł aby pomóc nam "młodym" stwórzcie jako grupa bardziej zaawansowanych ogrodowo,taką listę wątków do przeczytania!sezon jesienno-zimowy będzie idealny na lekturę,a wiosną nie będziemy zadawać głupich pytań i mądrzejsi wyjdziemy do swoich ogrodów

Gdyby watki miały po kiadziesiat stron dalabyś rade ale kila tysiecy? Wez np taki wątek Nawigatorki czy Oli Leon, nie ogarniesz tego zima. Ja watki Danusi przeczytałam w kilka tygodni a potem Dominiki (juz jej nie ma na forum) w kilka dni. Ale tarz forum źyje w innym tempie, albo jest sie na bieżąco z lubianymi watkami albo wypadasz z obiegu

Jest tak wiele ogrodow o róznym stylu ogrodowym , trudno wskazać jakies konkretne, bo kazdy ogród i właściciel jest indywidulany
Elinkowy ogród 22:44, 02 paź 2016

Do góry
Magnolia zabiedzona, zasuszoną, z nieodpowiednim PH? Czytam co opisze Toszka i ze wszytskim sie zgadzam.

Zima bedzie czas na palnowanie, przy pomocy forumowiczow na pewno będzie to lepsza zima niz poprzednie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:26, 02 paź 2016

Do góry
Juzia zobaczymy jak Kyoto będzie po zimie wygladać....

Bacowa - pytanie retoryczne?

Basiilikum - bez planu, bez orzymusu, tak lubue opracować. Robie na co mam ochote a nie co muszę

Łuki trawnik sie bergallo najpierw po duzej dawce Ascoty w lipcu a potem po na75 889 01 70ozie jesiennym z duza dawka potasu i fosforu. Na zdjeciach wyglada jakbym trawniczka miała wiecje niz 70m2?

Sebek na szczęscie z falnki na flankę potarfią docenić tylko ogrodmaniacy Pocieszające jest to że M docenia

Rench - perfekcji nie ma, na zdjęciach nie widac bajzlu. Ale poniewaz forum oczekuje bajzlu i brzydkich miejsc trzeba takowe uwiecznić.

Mirelko świetny pomysł z kołem, ale u mnie w ogrodzie raczej tylko waskie paski sa na obsadzenia cebulowymi

Anda sesleria jesienna na pewno lubi sucho a carex Kyoto , to się okaże, bede testować. Raczej wszystkie carexy lubia wilgotne podłoze, w przeciwnym razie listki im zasychają

Eee tam kanciki robia bardzo duża róznice. Nie dziwie sie Twojemu M, masz olbrzymi ogród. U mnie kancikowanie trwa max 1 godz.

Eliinka witaj, zaraz wpadne do Ciebie. Jak bedziesz potrzebować pomocy to wołaj u mnie bo forum jest tak ogromne, ze juz nie nadążamy z niesieniem pomocy nowym osobom

Małgosiu pisłam dopiero, że teraz to ja moge wyłącznie wykonywać prace, na ktore mam ochote, bez przymusu. Nie lubie tej listy prac do wykonania, którą sobie zawsze serwuję wiosną....

Lijalna za to uwielbiam nasza rodzinę ogrodowiskową , ze tylko Wy rozumiecie jak graby zamieniam na graby... A seslerie na seslerię.....

Kasik ogrodnik to najbardziej lubi - kopać

Moniq u mnie w tym roku brzydkie ale tylko z bliska, z daleka ciemne soczyste liscie

Bozga uwierz mi ,ze mam lenia ogrodowego. Potrzebuje zimy aby sie stęsknić za tyraniem ogrodowym. teraz ze dwa miesiące czeka mnie zbieranie chorych liscie, musze wyzbierać wszytsko do czystego bo grzy, przędziorki i szpeciele sie panoszą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:56, 02 paź 2016

Do góry
Kurczę nie umiem pisać na tel. Pozdrawiam z deszczowej autostrady, odezwę sie potem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:54, 02 paź 2016

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

bossskie i nikt nigdzie - tylko TU - pojmie sens wykopałam selserie /wsadziłam selserie ... dodam nic nie widać jest lepiej ... jestem szczęśliwa !!! ...

intryguje mnie ta nowatorska technika kancikowania ... muszę spróbować o ile przełamię w sobie respekt do podkaszarki ...

Madżenko apropo zaś 6 to dlaczego nie ma wizualizacji ? ...

Izo gdy poprawie jeszcze drobiazgi bedzie i 6
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:52, 02 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pięknie ogród wygląda a kanciki na szóstkę.

Najfajniejsze jest to ze M polubił kancikowanie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:51, 02 paź 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie magnolie zdrowe jak byk, zieloniutkie...natomiast róże...matko i córko!!! Leośki prawie nie mają liści, mączniak rzekomy robi swoje. Ciekawam czy przeżyją takie chore młodziaki

Trawnik masz prima sort!!!

Kasiu ja nie włączam lini kroplujacych i cześć roślin sie zasuszyla lub zaatakowały je przedsiorki. O grzybach w tym roku w ogrodzie pisać nie będę , bo musiałabym używać słów uważanych za niecenzuralne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:49, 02 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Madżenko mam pytanie odnośnie magnolii. Czy normalnym zjawiskiem jest, że magnolia teraz ma brzydkie liście?

Nie to albo susza, albo przedziorki. U mnie to drugie niestety, oglądałam wczoraj wnętrze liści.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:34, 02 paź 2016

Do góry
Chętnie bym pospamowala
Buty w ramach przecen kupiłam przez neta
Ogród z pergolą 18:21, 02 paź 2016

Do góry
Rodki są w tak złym stanie ze kroplówki wg rady Bogdzi potrzebują
Ogród z pergolą 15:20, 02 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bałagan różany... Madżenka potwierdziła, że róże są nieporządne
Czyli Aniu, to nie twoja ani niczyja wina w komponowaniu. One po prostu tak mają.

pociesz mnie dzięki
machina zmian ruszyła, dzisiaj M przekopuje reszte frontu. dzisiaj?! rozumiecie jaka zdeterminowana jestem od jutra przesadzanie z różanki wszystkich niepotrzebnych bylin. będzie pusciej to zaplanuje gdzie dać dokładnie cisy
tylko ofkors teraz mam zgrzyt skąd wezmę te cisy repens ktore Toszka zaleca do kostek czy obwódek
W Kruklandii 09:42, 02 paź 2016

Do góry
Oprócz tego co posadziłaś co jeszcze kupiłaś?

PiS. Moje brzozy chore tak, ze chętnie by, im wszystkie liście oberwała....... Masakra jakaś. Przez tyle lat były ładne, czasami je tylko cos podżerało. W tym roku to juz nawet gąsienicom nie smakują.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:35, 02 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Niedoczytalam.sesleria odmlodzona bo sianowata byla tak ?
A ten nowy carex to do cienia?

Sesleria była juz olbrzymia po trzech sezonach i od wody zrobiła się rozlazła i sie pokładała. Sianowatosc nie jest problemem pod warunkiem , ze nie leje sie na nią woda. Na pewno wymaga odmładzania bo po prostu robi sie olbrzymia, długo na to nie trzeba czekac. Wiosna sadziłam mikre niwe sadoznki i juz zaczynały mi pożerać bukszpany.

Nowy carex Kyoto niestety na słońce, pytanie gdzie ja nie mam słońca.... Tylko z tyłu domu....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:26, 02 paź 2016

Do góry
Często pytacie o tatarak. Owszem lubię go ale trzeba mu zapewnić odpowienie warunki

eee_taam napisał(a)
Jolciu doszły mnie słuchy że masz tatarak variegatus ...napisz mi prosze co o nim wiesz )najlepiej u mnie ) i dlaczego go przeprowadzałaś ...przynajmniej taka wiedze ma Lindsay

szukam trawki za elate ...zreszta zobaczysz u mnie na fotach dlaczego musze ten postrach rabaty wyeksmitować

Odpowiem za Jolę - tatarak w słoncu będzie brzydki, będzie przypalany. Na dodatek musi miec ciagle mokro. To absolutnie nie stanowi alternatyw dla elaty, ktora tak samo reaguje na słońce a zwłaszcza nawet na jednodniowe przesuszenie. W takie miejsca polecam limonkową seslerię jesienną. Na dodtek sesleria jak ma sucho to wygniwa i sie pokłada. W suszy jest piekna limonkowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies