Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 14:05, 02 cze 2022

Do góry
malgol napisał(a)

Piekne te derenie. Gęściutkie. Spróbuję swoje jednak ciachnąć ,ale może to też słońce ma wpływ na tą gestość? U mnie jednak dużo mniej słońca...

Tak moje derenie w słońcu rosną nie cały dzień, ale do 13 godz pełne slonce. Słońce je dobrze wybarwia, ale do gęstości to trzeba ciąć.
Ptasi gaj 13:31, 02 cze 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
To jest 15 lipiec 2021 przed cięciem i po wiosennym cieciu

Po cięciu ok 15 sierpnia

W innym miejscu. Każdego roku wiosna przycinane

Piekne te derenie. Gęściutkie. Spróbuję swoje jednak ciachnąć ,ale może to też słońce ma wpływ na tą gestość? U mnie jednak dużo mniej słońca...
Mój ogród pod lasem 13:29, 02 cze 2022

Do góry

Czego ty się boisz ciąć. Tnij teraz o połowę odbija będą gęste. To jest bardzo ładny dereń w słońcu wygląda pięknie. Kto tak co powiedział, że derenie się nie tnie. Owszem nie tnie się jak chcesz mieć drzewa a nie krzaki.
ZaraZ wstawię swoje to zobacz na moim wątku jakie bujne po cięciu.
Każdego roku wiosna tnę obowiązkowo.

No widzisz, jedni mówia tak a inni ,że Ivory Halo nie lubi jak sie go tnie. Specjalnie zrobiłam mu przerwę w cięciu w tym roku bo w ubiegłym cięłam a potem modliłam się ,żeby odbił. No nie mogę utrafić z tymi metodami pielęgnacyjnymi

Ale dzisiaj przytnę. Widziaałm Twoje...
Ptasi gaj 12:36, 02 cze 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Gratuluję Stefci wnuczki. To fajne imię, sąsiadka tak nazwała swoją córeczkę i też wszyscy byli zdziwieni

Jeremiasz to dopiero imię. Do tej pory nie wiem jak go zawołać.

Dziękuję Asiu
Ptasi gaj 12:34, 02 cze 2022

Do góry
To jest 15 lipiec 2021 przed cięciem i po wiosennym cieciu

Po cięciu ok 15 sierpnia

W innym miejscu. Każdego roku wiosna przycinane

Mój ogród pod lasem 12:13, 02 cze 2022

Do góry
malgol napisał(a)
No więc zaczynam straszyc dereniami Ivory Halo. Ten na pierwszym zdjęciu ma ok 170 a tylko kilka długich od ziemi gałęzi.
Te z drugiej fotki po prostu są rzadkie i nie chcą sie w kulkę rozrastać
s

Czego ty się boisz ciąć. Tnij teraz o połowę odbija będą gęste. To jest bardzo ładny dereń w słońcu wygląda pięknie. Kto tak co powiedział, że derenie się nie tnie. Owszem nie tnie się jak chcesz mieć drzewa a nie krzaki.
ZaraZ wstawię swoje to zobacz na moim wątku jakie bujne po cięciu.
Każdego roku wiosna tnę obowiązkowo.
April podbija las... 12:05, 02 cze 2022

Do góry
Właśnie też mam igieł od groma. Ten rok i lutowe wichury sprawiły, że wszystkie igły spadły z sosem. Pod drzewami i w trawie pełno fruwały po całym ogrodzie. Masakra. Z trawnika eM sprzątnął w lasku nie sprzątałam. Boje się, że też gruba warstwą zadusi korzenie. W tym roku zostawiam igly w przyszłym trzeba sprzątnąć.

Ptasi gaj 11:51, 02 cze 2022

Do góry
Dzięki wszystkim też się bardzo cieszymy.
Miałam jechać na działkę ale nie jadę dopiero jutro.

April podbija las... 11:03, 02 cze 2022

Do góry

Ja też co roku tnę derenie nie raz i 2x. Jak są nawożone to potrafią dobrze strzelić do góry.
Przede wszystkim za młodu trzeba przycinać derenia jakiego kolwiek wtedy się zagęszcza. W następnych latach przycinać coraz to wyżej domjakuego wzrostu chcemy.
Nie bać się przycinania krzak sobie poradzi.

A rzuciłabyś oko w kierunku moich? U mnie zamieściłam fotki...
Ptasi gaj 10:34, 02 cze 2022

Do góry

Jedna jarzmianke mam srebrzysto biała. Wysoka jest.

Wiem twoje miały piękna darń. Jak tylko te juki usunę to zaraz je przesadze na to miejsce tam dobra ziemia. Podsypie kompostu to będa śmigać.
Drożyna taka, że głowa boli.

Rutewki - jesienią rzuć wiechy na ziemię powinny się wysiać jak u mnie.
Nieraz człowiek coś zrobi nieopatrznie i jest miłe zaskoczenie.

Jest wnuczka Stefcia. Cieszę się.

Gratuluję wnuczki Niech się zdrowo chowa
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:11, 02 cze 2022

Do góry

Urodziła się Stefania. Wszystko ok.

Wspaniała nowina i jakie piękne, rzadkie dziś imię
April podbija las... 09:58, 02 cze 2022

Do góry
Jolu jutro będę na działce to sprawdzę i odpisze. Jest bardzo ładna dzisiaj na osiedlowym ogródku widziałam ją w Kępie.

Zrobiłam fotkę to wstawieu siebie

Ptasi gaj 09:53, 02 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Ela, wiem co sprzedają. Ostatnio w LM oglądałam złotą Hameln, cena 35zł, kilka źdźebeł, szok.
Moja ruszy ci z kopyta, tylko rób, jak mówiłam. te co pokazujesz, co masz od 2014, to moje z podziału były takie rok temu, a teraz jak ta twoja największa.
Domowe roslin są mocniejsze.
Jarzmianki i u mnie kwitna, mam białe.
A rutewki mam ogromne, zrobi siewki, jak ty

Jedna jarzmianke mam srebrzysto biała. Wysoka jest.

Wiem twoje miały piękna darń. Jak tylko te juki usunę to zaraz je przesadze na to miejsce tam dobra ziemia. Podsypie kompostu to będa śmigać.
Drożyna taka, że głowa boli.

Rutewki - jesienią rzuć wiechy na ziemię powinny się wysiać jak u mnie.
Nieraz człowiek coś zrobi nieopatrznie i jest miłe zaskoczenie.

Jest wnuczka Stefcia. Cieszę się.

April podbija las... 09:49, 02 cze 2022

Do góry

Ja też co roku tnę derenie nie raz i 2x. Jak są nawożone to potrafią dobrze strzelić do góry.
Przede wszystkim za młodu trzeba przycinać derenia jakiego kolwiek wtedy się zagęszcza. W następnych latach przycinać coraz to wyżej domjakuego wzrostu chcemy.
Nie bać się przycinania krzak sobie poradzi.

Opinie są różne co do dereni Ivory Halo. Sporo osób twierdzi że źle znoszą cięcie. Ale czasem po prostu nie ma wyjścia i trzeba.
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:27, 02 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Ela, własna hodowla roślin jest fajna, lubię to bardzo. tez mam hortki ogrodowe z odkładów.

Kochana, gratki, Wiem, zmęczona jesteś, ale nowy członek rodziny, oby wszystko dobrze poszło, daj znać

Urodziła się Stefania. Wszystko ok.
Ptasi gaj 09:12, 02 cze 2022

Do góry

Irus mam 3 hakomy a kupiła może ok 20 zobacz jaka porażka.

Na focie powyżej są 2 szt jedna ledwo zipie druga jakoś rośnie. W tym miejscu posadzone w 2014 roku szału nie ma.
Pewnie problem w tym, że kupowałam słabo ukorzenione. Kupowalam przez internet mam porównanie z tymi co kupowałam w Melonie. Donice spore i widać że dobrze ukorzenione bo wychodzą z dołu.

Tutaj zrobiłam obwódkę z hakomek (zawsze mi się podobały) z kilka sztuk została jedna.
Zobacz jak bym miała ładnie.

Ela, wiem co sprzedają. Ostatnio w LM oglądałam złotą Hameln, cena 35zł, kilka źdźebeł, szok.
Moja ruszy ci z kopyta, tylko rób, jak mówiłam. te co pokazujesz, co masz od 2014, to moje z podziału były takie rok temu, a teraz jak ta twoja największa.
Domowe roslin są mocniejsze.
Jarzmianki i u mnie kwitna, mam białe.
A rutewki mam ogromne, zrobi siewki, jak ty
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:47, 02 cze 2022

Do góry
Wszystkie róże z patyka nie na podkładce silniejsze. Może ja też zacznę wsadzać na potęgę patyki zawsze coś tam się przyjmie. Kilka hortek mam z odkładów to też nie jest zły pomysł.
Jakbym róże przygiela umocował kółkiem w ziemi też by się ukorzeniły.

Jestem prawie po nie przespanej nocy. O 2 dralowałam do wnuka aby z nim zostać bo o wnuczka w drodze na ten świat.

Miałam jechać na działkę ale chyba dzisiaj odpuszczę ewentualnie wieczorem.

Ela, własna hodowla roślin jest fajna, lubię to bardzo. tez mam hortki ogrodowe z odkładów.

Kochana, gratki, Wiem, zmęczona jesteś, ale nowy członek rodziny, oby wszystko dobrze poszło, daj znać
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:41, 02 cze 2022

Do góry
Wszystkie róże z patyka nie na podkładce silniejsze. Może ja też zacznę wsadzać na potęgę patyki zawsze coś tam się przyjmie. Kilka hortek mam z odkładów to też nie jest zły pomysł.
Jakbym róże przygiela umocował kółkiem w ziemi też by się ukorzeniły.

Jestem prawie po nie przespanej nocy. O 2 dralowałam do wnuka aby z nim zostać bo o wnuczka w drodze na ten świat.

Miałam jechać na działkę ale chyba dzisiaj odpuszczę ewentualnie wieczorem.
Ogrodowe wariacje 08:32, 02 cze 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Moje łubiny kupiłam za 15zł, a te kolorowe chyba za 12, ale miały po jednym kwiatku, a ten za 15 minimum dwa i wychodzące nowe.

Ostatnio też znalazłam nową szkółkę. Ale dopiero byliny wynosili. Jednak widziałam krwawniki, sporo rozchodników wszelkiej maści. Niestety nie wszystkie odmiany podpisane. Niech no tylko wypłata przyjdzie.

A chłop mnie już na leczenie wysyła. A że ostatnio paczki schodzą z zamówieniami w jednym momencie, to co chwila kurier dzwoni...

Nie jesteś odosobniona. Nie dosyć, że mam pod nosem szkółkę to jeszcze na Puławska jeżdżę i nie ma tygodnia aby paczka nie przyszła z jakimś duperelem.
Mój mówi, że mam nie równo pod sufitem.
O połowie moich zakupów nie wie bo stoją pod budynkiem w krzakach. Wywoze po trochu.

Wian ładnie, tylko sądź rośliny w karo♦️
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:32, 02 cze 2022

Do góry
aa

Kilka lat wstecz bym już miała wszystko wypielone, wyprysksne teraz też zwalniam. Co będzie to będzie wszystko zarośnięte jutro wypiele może coś.
Jeszcze w zeszłym roku wstawałam wcześnie rano i zaglądałam co się dzieje w ogrodzie lub podlewalam. Teraz śpię dłużej.

Właśnie niewolnik.
Nieraz lubię to niewolnictwo

Ela, ja też tak miałam. Teraz, nie chce mi się, zanim z chałupy wyjdę, chcę kawę spokojnie wypić, chciałam na patio, ale albo wieje, albo pada, albo zimno, a to już czerwiec.
Ano będzie, ja już pogodzona, że nie dam radę na tip top.
Też to niewolnictwo lubię, no ale czasami przesyt jest.
Dziś akurat zostaję w domu, mogłabym robotę podciągnąć, ale co chwilę chmury i deszcz.
A deszcz potrzebny, ziemia z wierzchu pomoczona, głębiej sucho.
Niemniej cieszę się wszystkim, co kwitnie, ślimaki bez chemii niemal opanowałam, rośliny mimo braku nawozu i oprysków jakoś żyją. Weekend ma być ciepły, to sobie spokojnie podziałam i pokontempluję.
Tobie Elu tez tego życzę
zaczyna Eden Rose
]

r. Madame Plantier cudna, ale zwisa stale, mimo podpór

tu zaczyna kolejna Laguna wyhodowana z patyka, strasznie kolczasta róża
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies