Ewa sama mam Marikenki na wejściu i uwielbiam je niesamowicie, ale w zeszłym roku pod koniec września była jedna noc przymrozku, przyjeżdżam do domu po pracy a tam wszystkie listeczki na ziemi leżą. Nie wiem czy dlatego, że to był jego pierwszy rok, czy tak mają.
rozmyślam nad różami .... ale jeszcze nie teraz .... ten mój warzywnik nie ma słońca przez cały dzień ... w lecie do 15.00 tam gdzie pomidory , borówki i ogórki ....
coś tam wymyślę jak zlikwiduję warzywnik ten rok był eksperymentalny
Goska z czy masz je jakoś zabezpieczone przed ptakami. Mam te moje borówki zaraz za placykiem wypoczynkowym i nie wyobrażam sobie rozciagnietaj tam przez całe lato firany. z drugiej strony to najbardziej słoneczne miejsce w ogrodzie, więc bardzo nie mam gdzie przesadzić
cieszę się, że zajrzałaś, mam nadzieję, że będziesz częstym gościem na moim wątku na razie nie ma się czym chwalić ale może kiedyś
Twój ogród pokazałam emowi, podobał mu się, więc możliwe, że coś tam zgapię od Ciebie
pozdrawiam
Danka,
cudny piękny ogród to u Ciebie
Nie ukrywam że spacerowałam już u Ciebie. Wstyd mi że śladu nie zostawiłam.
Obiecuję nadrobić.
A do nas zapraszam jak najczęściej
pozdrawiam
Cudnie masz. Często zaglądam, ale z przyjemnością się wpisze, żeby mnie nic z Twojego ogródka nie minęło.
Jak zaglądam na Twój ogród, to nabieram chęci, by dalsza część mojego zagospodarowywać, choć to kolejne 10 ar.
Gratuluję
Danusia, nie ma nic lepszego niż pryzma kompostowa w ukrytym miejscu. Ale trzeba mieć dobrą przesłonę. U mnie wszystko na widoku - zasadzę to jakimiś krzaczorami w przyszłym roku, teraz nie dam rady wszystkiego ogarnąć. Jadę dziś po tuje spiralis na trzecią stronę działki - zobaczę w jakim stanie będą i czy je ostatecznie kupię. Pozdrawiam.
Nie dziękuj, bo ja Cię mam zamiar wykorzystać ze szkolenia , "Mam żurawki i co dalej ". czyli wiesz, rosną, odmładzanie, kiedy co i jak, tylko obrywac liście czy przesadzać, co jak i kiedy.
A tak w ogóle myślę, że mógłbyś jakis poradnik żurawkowy u siebie podwiesić, jeden na gatunki, drugi na pielęgnację.
Przez zimę może trochę czasu znajdziesz