Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Iwk4 18:29, 07 sie 2014

Joasiu, masz piekny ogród, znowu się powtarzam. Chyba u ciebie rozsiały się trawki. Co z nimi planujesz robić? Bo jeśli byś chciała się ich pozbyć, to ja bym chętna była.
Tak patrzę i wydaje mi się, że róże sadzasz między inne roślinki? Tak, aby kolor dały ?
Kret bee ... współczuję.
AgnieszkaW 18:35, 07 sie 2014

Ależ pięknie masz Joasiu Horti cudne Kreta współczuję Zdrówka życzę, buziaki
Donia72 18:38, 07 sie 2014

Joasiu, dzis kupilam tego kosmosa czekoladowego. Faktycznie pachnie jak czekolada Wyczytalam, ze sie go na zime wykopuje? i ze to sa bulwy? Dziwne Ja myslalam, ze kosmosy to z nasionek. A nasionka tez juz mam
bdan 19:03, 07 sie 2014

Cudny, piękny ogród. Zaznaczam by na spokojnie pospacerować.

Gratuluję
Viola 19:06, 07 sie 2014

Trawy i dalie powaliły mnie na kolana - cudowne, razem i osobno. A kret to prawdziwe utrapienie
JoannA 20:01, 07 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
Joasiu, masz piekny ogród, znowu się powtarzam. Chyba u ciebie rozsiały się trawki. Co z nimi planujesz robić? Bo jeśli byś chciała się ich pozbyć, to ja bym chętna była.
Tak patrzę i wydaje mi się, że róże sadzasz między inne roślinki? Tak, aby kolor dały ?
Kret bee ... współczuję.

Iwonko,
stipy się rozsiały bardzo i cały czas wychodzą nowe siewki. Część trawek już rozdałam, czekam aż się ochłodzi i będę wysyłała. Postaram się obdzielić wszystkich chętnych, ale nie spodziewaj się wielkich roślin. To są małe siewki.
Róże wciskam wszędzie gdzie mam wolne miejsce, ale również dla koloru. Wiem że planujesz zakup róż. Gorąco polecam Red Leonardo da Vinci. U mnie młodziutka na patelni radzi sobie znakomicie. Kwiat się nie przypala i już 2 tygodnie kwitnie. Tu widać że kwiatek wyblakł na słoneczku ale dzielnie się trzyma.

JoannA 20:06, 07 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ależ pięknie masz Joasiu Horti cudne Kreta współczuję Zdrówka życzę, buziaki

Dziękuję Agnieszko
Horti w tym roku naprawdę szaleją, jestem zachwycona wanilką. To jej pierwszy rok u mnie, a kwiat większy niż 2 letnie limki.
Ukorzeniłam 6 sadzonek Phantoma i już planuje kolejną rabatę hortkową
pozdrawiam
JoannA 20:08, 07 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, dzis kupilam tego kosmosa czekoladowego. Faktycznie pachnie jak czekolada Wyczytalam, ze sie go na zime wykopuje? i ze to sa bulwy? Dziwne Ja myslalam, ze kosmosy to z nasionek. A nasionka tez juz mam

Doniu,
kosmos czekoladowy na bulwki i trzeba go na zimę wykopać z ogrodu. Jestem ciekawa czy te nasionka powschodzą, warto próbować bo kosmos cudny.
Już tylko 4 dni
buziaki
JoannA 20:10, 07 sie 2014

bdan napisał(a)
Cudny, piękny ogród. Zaznaczam by na spokojnie pospacerować.

Gratuluję

Danka,
cudny piękny ogród to u Ciebie
Nie ukrywam że spacerowałam już u Ciebie. Wstyd mi że śladu nie zostawiłam.
Obiecuję nadrobić.
A do nas zapraszam jak najczęściej
pozdrawiam
JoannA 20:15, 07 sie 2014

Viola napisał(a)
Trawy i dalie powaliły mnie na kolana - cudowne, razem i osobno. A kret to prawdziwe utrapienie

Lubisz dalie Wiolu?
Ja je sadzę bo żal wyrzucić ale miejsca na sadzenie robi się mało. Nie wykopuje wszystkich na zimę bo one bardzo się rozrastają, a z przechowywaniem problem.
A krecisko rozpanoszyło się już na dobre. Dopóki ryje w rabatach to jeszcze jakoś to zniosę, ale jak wejdzie mi w trawnik...
Z jednej strony to mnie cieszy bo troszkę zmniejszy populację pędraków i opuchlaków, ale sprzątanie i naprawianie tego co narozrabia już mniej cieszy.
Muszę zajrzeć do Twojego ogródka
pozdrówka