Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

bdan 19:07, 07 sie 2014

Raz jeszcze, bo powiadomień nie klikęłam
wiunia 21:26, 07 sie 2014

grembosia napisał(a)
Hortensje, moje ulubione, mam ich sporo, ale te 3- letnie zachwycają najbardziej.

Grembosiu pomijając przecudnej urody hortki to proszę o potwierdzenie czy te trawki to carexy evergold? Jesli tak to czy okrywasz je na zimę? Dziękuję z góry za odpowiedź
kosolka 09:00, 08 sie 2014

grembosia napisał(a)
Macham do odwiedzających, miło, że do mnie zaglądacie, bo ja niestety nie miałam czasu byc u Was na bieżąco...

Pragnę donieśc, że stary dom wynajęłam z możliwością wykupu za rok, bardzo się cieszę, że w końcu się udało.

makkasia, Kasya, Jagoda, pytacie o moje bujne trawy, wiem tylko, że to rozplenice, na mojej glinie całkiem sobie radzą, mam je 3 lata. Dziś wyglądają tak:

Jeżówki po ostatnich ulewach mocno się pokładają, muszę je podwiązac...
(c z kreską mi nie wchodzi)

Grembosiu! Wczoraj kupiłam moje pierwsze trawki, rozplenice własnie. Podpowiesz proszę jak i kiedy się je dzieli? Chciałabym przed wsadzeniem je podzielić na pół, mogę?
Kasial 09:57, 08 sie 2014

Witam.
Piękne rozpalenice Piękne zdjęcia. Uwielbiam trawy.
Pozdrawiam serdecznie.
MagdalenaK8 13:20, 08 sie 2014

Zaglądam, podziwiam, ławkę i rozplenice i Horti .
Pozdrawiam
grembosia 18:44, 08 sie 2014

Wiuniu, tak to carexy evergold, nie okrywałam, po zimie były nieciekawe, ale szybko przyszły do siebie. Pamiętajmy jednak jaka ta zima lekka była, to ich pierwsza zima u mnie.
grembosia 18:48, 08 sie 2014

kosolka napisał(a)

Grembosiu! Wczoraj kupiłam moje pierwsze trawki, rozplenice własnie. Podpowiesz proszę jak i kiedy się je dzieli? Chciałabym przed wsadzeniem je podzielić na pół, mogę?

Ja moich nie dzieliłam, bo szybko stały się ogromne i łopaty już nie można było wbic, chyba, że piłą. Ja bym podzieliła, jeśli nie teraz, to w przyszłym sezonie najpóźniej, bo potem już będzie ciężko...
grembosia 18:59, 08 sie 2014

W przedogródku będą zmiany. Żurawki na nerkach przypala,słabo rosną, muszę im znaleźc inne miejsce. Tylko mam dylemat, co w miejsce żurawek, może macie jakieś pomysły. Chciałabym ładnie wyeksponowac kulki i stożki bukszpanowe, tutaj jest słońce prawie cały dzień.

Poza tym zaczyna to wyglądac sensownie.
wiunia 23:30, 08 sie 2014

Grembosiu dzięki za info o evergold mam je od wiosny więc jeszcze nie zimowały u mnie, a bardzo je lubię
piszesz, żen nerki są cały dzień w słońcu, a widzę tu rodki piękne pasuje im to miejsce widzę? U mnie tez w słońcu rosną Nove Zemble i Cunningham White ale dopiero od tego sezonu jest więc szansa, że dadzą radę na słonecznej rabacie? Tylkom jeden krzak dosłownie połwa krzaka ma dziwne opadnięte w dół liście i takie żółtawe myslałam, że od słońca

Może zamiast żurawek posadź trzmielinkę żółtą, pięknie radzi sobie w słońcu i jest praktycznie samoobsługowa chyba, że będziesz ją przycinać pięknie w obwódkę lub kulki? Pozdrawiam
grembosia 17:13, 12 sie 2014

Wiuniu, Rh CH dają radę w słońcu, nie mogą tylko miec za sucho.

O trzmielinie jako wypełnienie wokół kul i stożków bukszpanowych też już myślałam, tylko mam już trzmielinę cały pas między Rh a Danicą, chyba byłoby już tego za dużo. Chociaż zdaję sobie sprawę, że trudno będzie mi coś dobrac na to stanowisko, bo wszystko co by tu się nadawało najlepiej, to jednak nie lubi za dużo słońca.
Dzięki i pozdrawiam.