Ogrod jak zawsze piekny i zadbany
Kiedy Ty to wszystko ogarnelas ? Musialas sie chyba uwijac jak w ukropie bo popoludniu lalo jak z cebra a i wciaz pada
Czym Ty te pomidory karmilas ze takie dryblasy urosly ?
Jakoś tak się wkręcałam w ogród pomiędzy burzą a kolejnymi opadami Ja z łopatą to jak czarownica na miotle
Warzywnik jesienią przekopałam z kompostem .... bo w moim ogrodzie jest również i kompostownik (dwie duże komory - sypie się ale M obiecał nowy solidniejszy ) Może dlatego te pomidory poszły jak fasola w górę i w szerz jak arbuzy
Doczytałam jednak , że w przyszłym sezonie nie mogę mieć pomidorów w tym samym miejscu aż przez 3 lata ??? to prawda ??? Przecież mogę przygotować jesienią to miejsce w odpowiednie składniki pokarmowe tak żeby im papu nie brakło ....
Ale jest jeden szkopuł .... moje pomidory (widać po liściach) złapały chorobę ziemniaczaną ???? czy jakoś tak ?
Pogoda nas nie rozpieszcza .... pachnie już jesienią ... szkoda
rozmyślam nad różami .... ale jeszcze nie teraz .... ten mój warzywnik nie ma słońca przez cały dzień ... w lecie do 15.00 tam gdzie pomidory , borówki i ogórki ....
coś tam wymyślę jak zlikwiduję warzywnik ten rok był eksperymentalny
Moja mama latami sadziła pomidory w jednym miejscu i zawsze się udawały. Na zarazy nie mamy wpływu za bardzo... w tym roku jest wyjątkowo i wszyscy narzekają, moje też łapie...
Jak nie masz ochoty się bawić w pomidory to może faktycznie zielnik jest dobrym pomysłem
zioła mam w donicach właśnie poupychane w warzywniku mam borówki , ogórki , pomidory i sałatę ....
ten sezon był eksperymentalny na warzywnik .... cieszą piękne pomidory ale jeśli ich w przyszłym sezonie nie będę mogła w to samo miejsce posadzić to innego dla nich nie mam niestety w tych czterech kontach A słońce nie operuje tam przez cały dzień .....
pomysł na warzywnik i sad rodzi się .... ale nie u mnie w ogrodzie
Sylwia, posadź borówkę amerykańską, właściwa ziemia i woda dla niej i jest bezproblemowa, smaczne owoce jesienią piękna czerwień, wydaje mi się,że miejsce w sam raz a w nózki można posadzić żurawinę.