dziekuje za kaline bialy tez jest piekny
z Irenka macie najpiekniejsze Tamaryszki na ogrodowisku Chociaz tak soie mysle, ze Twoje lepsze ale nie mow Irence psss
chciałabym spytać czy przykrywacie czymś te belki w czasie deszczu na pergoli ? podoba mi sie taki skośny układ Czy to tylko estetyczny zabieg czy taki daszek ma jeszcze inne zadanie ?
Wiosna sypie azofoskę po sporej garści pod każdy krzaczek. W całej tej zabawie, trzeba pamiętać, że to roślina z rodowodem bagiennym. I mimo, że u nas nie sadzimy jej do błotka, to jednak wody ona potrzebuje sporo. Niewielkie polanie kory pod krzewem nie załatwia sprawy, pod kerak jednorazowo trzeba wylać i z 5 wiader wody. Chyba, że ktoś ma glinę pod spodem, to wtedy wystarczy mniej. bo glina wokoło jest jak doniczka.
Ja mam piach, to leję sporo.Krzewy moje są wysokie , mają ze 2 m wzrostu.
Aktualne kwitnienie.
Basiu, kupiłam bez etykietki, prawdopodobnie Rasputin, ale głowy nie dam.
Edytko, GoBasiu, leń jak najbardziej zasłużony. Tydzień miałam gorący i w "wodociągach pracowałam" jeszcze do wczoraj. Ale na dziś miałam sygnał: będą lać i sami i mnie zwalniają. No to się lenię, ale tego lania jakoś nie ma, chociaż chmury przemieszczają się z zachodu. Może coś kapnie, a jak nie, to jutro znowu "do konewki"
Faktycznie elegancka I dobrze, że choć trochę pachnie. 3 lata ma, powiadasz...a pamiętasz jaką dużą sadzonkę kupiłaś? Moja malutka, tak do pół łydki...
Duża już u Ciebie i widoczne te kwiatuchy
Homebush też teraz kupiłam, może malinowe pomponiki w przyszłym roku u mnie też będą
Jeszcze Ci o Twoich Blondyneczkach nie napisałam, jakie radosne u babci Chciały do domu wracać???