Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 13:16, 08 cze 2017

elka_ napisał(a)

Świetne kompozycje tworzysz. Orliki przeróżne, nawet nie miałam pojęcia, że jest ich aż tyle Łubiny jak świeczniki na rabatach, a ja je powywalałam
Pozdrawiam
Jak przeglądam wątki też się dziwię, że jest ich aż tyle rodzajów orloków. Niektóre są na prawdę piękne. Możemy się wymienić za nasionka.
Szkoda, że powyrywałaś łubiny, ja je ścinam po przekwitnięciu, żeby nie przeszkadzały innym roślinkom. Za pochwały dziękuję.

anabuko1 13:59, 08 cze 2017

Dorotko witaj!!
U ciebie zawsze kolorowo, pięknie.
I taki porzadeczek.
Piwonie ,naparstnice śliczne.
Oj jest co podziwiać w tym twoim zaczarowanym ogrodzie.
Dorota123 14:25, 08 cze 2017

anabuko1 napisał(a)
Dorotko witaj!!
U ciebie zawsze kolorowo, pięknie.
I taki porzadeczek.
Piwonie ,naparstnice śliczne.
Oj jest co podziwiać w tym twoim zaczarowanym ogrodzie.
Witaj Aniu. Masz rację u mnie jest bardzo kolorowo, ja nie za bardzo lubię monotonnie dobrane kolory roślin. Chociaż to wprowadza ład i porządek. U mnie ciągle coś kwitnie, ale już daje mi się susza we znaki. Trawnik mi przysycha a ja jak co roku ratuję rabatki. Trawnik po deszczach się odrodzi , kwiatki nie koniecznie. Za miłe słowa dziękuję.

Donia72 23:18, 08 cze 2017

Dorotko, nasionka Ci uzbieram, chyba, że chcesz malutkie sadzonki, ale nie wiem jakie to będą orliki, bo nasiało mi się mnóstwo
sylwia_slomc... 10:01, 09 cze 2017

Ależ mnie Twój ogród fascynuje Niesamowite kolory piwonii Uśmiechnę się o tego białego goździka bo nie mam, w zamian mogę dać moich
Dorota123 10:06, 09 cze 2017

Donia72 napisał(a)
Dorotko, nasionka Ci uzbieram, chyba, że chcesz malutkie sadzonki, ale nie wiem jakie to będą orliki, bo nasiało mi się mnóstwo
Wolę nasionka, mniej kłopotu z przesyłką, czy z mojego ogródka chcesz jakąś konkretną odmianę, czy mieszankę wszystkich?

Milka 14:10, 09 cze 2017

Nie wiem, co chwalic, bo dorodne jest wszystko, cudny kolor ostróżek, mini makieta wyjątkowa, peonie...całe bogactwo
orlikowe nasionka zbiorę dla Ciebie
Donia72 15:55, 09 cze 2017

Dorotko, z przesyłką nie ma problemu. Dostaniesz i nasionka i sadzonki pa
elzbieta_g 17:00, 09 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Bzy w tym roku nie kwitły, umarzły im pączki. Może pokochasz też naparstnice? Też pięknie prezentują się porozrzucane na rabatkach.
Za pochwały dziękuję. Mieszkam na wsi, więc mam typowo wiejski ogródek - kolorowy na maksa.

naparstnice mam aż dwa kolorki ale jakoś mizerne a twoje mega wypasione
ja też na wsi więc tak jak ty uwielbiam kolorek w ogrodzie nie potrafiłabym z niego zrezygnować... kolorowy ogród wyssałam z mleka matki
Dorota123 20:50, 09 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ mnie Twój ogród fascynuje Niesamowite kolory piwonii Uśmiechnę się o tego białego goździka bo nie mam, w zamian mogę dać moich
Nie ma sprawy, ale ukorzenienie jego wymaga codziennego podlewania i jest długotrwałe. Rozmnaża się je we wrześniu, a dopiero po zimie da się określić, czy coś z tego wyszło. Może Ty znasz łatwiejszą metodę rozmnażania goździków to podziel się ze mną. Mogę podesłać gałązki do ukorzenienia, krzak jest duży.