Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 20:57, 09 cze 2017

Milka napisał(a)
Nie wiem, co chwalic, bo dorodne jest wszystko, cudny kolor ostróżek, mini makieta wyjątkowa, peonie...całe bogactwo
orlikowe nasionka zbiorę dla Ciebie
Dziękuję za miłe słowa i za to, że zbierzesz dla mnie nasionka. Jakich nasionek chciałabyś w zamian?

Dorota123 21:02, 09 cze 2017

Donia72 napisał(a)
Dorotko, z przesyłką nie ma problemu. Dostaniesz i nasionka i sadzonki pa
Dziękuję bardzo się cieszę, u nas nie ma takich w sprzedaży.

Dorota123 21:10, 09 cze 2017

elzbieta_g napisał(a)

naparstnice mam aż dwa kolorki ale jakoś mizerne a twoje mega wypasione
ja też na wsi więc tak jak ty uwielbiam kolorek w ogrodzie nie potrafiłabym z niego zrezygnować... kolorowy ogród wyssałam z mleka matki
Już kiedyś zauważyłam, że mamy podobne upodobania co do roślinnych nasadzeń. Naparstnice najlepiej nie ruszać po wysianiu, a jeżeli chcesz przesadzić to jesienią, żeby wiosną nie chorowały. Wtedy rosną jak na drożdżach.

sylwia_slomc... 22:03, 09 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Nie ma sprawy, ale ukorzenienie jego wymaga codziennego podlewania i jest długotrwałe. Rozmnaża się je we wrześniu, a dopiero po zimie da się określić, czy coś z tego wyszło. Może Ty znasz łatwiejszą metodę rozmnażania goździków to podziel się ze mną. Mogę podesłać gałązki do ukorzenienia, krzak jest duży.

Ja po prostu urywam kawałek jak najbliżej korzeni i w ziemię daję, na początku podlewam potem różnie, a potem jak już się wydaje , że nic z tego wypuszczają młodziutkie listeczki. Wszystkie moje goździki tak sadziłam. W pierwszym roku od sadzenia raczej marnie wyglądają , ale w kolejnym już ładna kępka kwitnie
Donia72 22:05, 09 cze 2017

Pięknie Dorotko jest u Ciebie, kwiecia masz bardzo dużo i bardzo ładne Dekoracje super i widziałam ciekawe haki na latarenki
Ivvvona 22:19, 09 cze 2017

Dorotko, jak najbardziej zbiorę nasionka mojego orlika i wyślę Ci. W zamian nic nie chcę choć wszystko mi się u Ciebie podoba, ale u mnie już brak miejsca.
Ten biały goździk piękny jest. Dostałam od sąsiadki sadzonkę ale nic z tego nie wyszło.
Katkak 22:31, 09 cze 2017

Dorcia ale cudnie. Taka teeria barw i bogactwo rosli., ze nie wiadomo na co patrzeć .
Milka 10:18, 10 cze 2017

A teraz skupiłam wzrok na tym okrągłym placyku, klimaty greckie i hiszpańskie
Z nasionami żaden problem, ja nic nie chcę, znowu ograniczenia robię, u mnie się tak sieje...masakra, dzięki za dobre chęci
mirkaka 21:20, 10 cze 2017

Jejku jak u Ciebie cudnie, orliki jak elfy, łubiny kolorowe i naparstnice, wszystko niby rozrzucone a razem tworzy piękną rabatę.
Dorotko, piwonie pięknie kwitną, szczególnie zauroczyła mnie ta waniliowa
21:25, 10 cze 2017
Dorota123 napisał(a)
Naparstnice najlepiej nie ruszać po wysianiu, a jeżeli chcesz przesadzić to jesienią, żeby wiosną nie chorowały. Wtedy rosną jak na drożdżach.

a tego to nie wiedziałam ..zawsze wiosna przemieszczam młode siewki ..bo jak we wrzesniu przesadzałam to wygniwały w zimie

lubie czas kiedy kwitna naparstnice ...nawet lepsze sa dla mnie od ostrożek bo te łamie wiatr i deszcz a naparstnice to twardzielki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies