Przepraszam, że tak zamilkłam ale ten czas ogrodowy mocno się zrobił - tak naprawdę można było robić wiele różnych prac po 14 maja czyli po ostatnim przymrozku.
Ciesze się z naszego spotkania i dopiero teraz do mnie dociera że sobie nie pogadałyśmy - jak ja głupia w lilaki sie wgapiłam, ja wąchacz jestem odużyły mnie.
No i pomyśleć że byłyśmy o krok od Twojego ogrodu ehh...
Bardzo mnie ta wyprawa i spotkania dobrze nastroiły, że już bez marudzenia wpadłam w ogród
Mam fazę na szare
czyściec i starzec - starzec własna produkcja i przezimował i bogini uwielbiam
Proszę o pomoc w identyfikacji. Kupiłam sadzonkę rutewki delavay'a na pierwszym planie jest sadzonka z tego roku, w tyle trzyletnia. Obie mają zupełnie inne kwiaty niż delavay'a. Czy to nie jest rutewka orlikolistna? Kiedy kwitnie rutewka?
Proszę o pomoc w identyfikacji. Kupiłam sadzonkę rutewki delavay'a na pierwszym planie jest sadzonka z tego roku, w tyle trzyletnia. Obie mają zupełnie inne kwiaty niż delavay'a. Czy to nie jest rutewka orlikolistna? Kiedy kwitnie rutewka?
ja nawet tej ilości koszenia nie jestem sobie w stanie wyobrazić, a gdzie reszta?
Taka przestrzeń, że trzeba się dobrze przyjrzeć żeby mojego Filipcia zobaczyć
rabaty kipią od bogactwa roślin. A ja zakochałam się dziś w szczypiorku i przywiozłam go od Agi
"mój" ukochany suchy strumień