Kilka lat wstecz bym już miała wszystko wypielone, wyprysksne teraz też zwalniam. Co będzie to będzie wszystko zarośnięte jutro wypiele może coś.
Jeszcze w zeszłym roku wstawałam wcześnie rano i zaglądałam co się dzieje w ogrodzie lub podlewalam. Teraz śpię dłużej.
Rano nie było czasu na zwiedzanie ogrodu teraz obejrzałam.
Bergenie w tym roku coś nie tak. Już zaczęły rosnąć ale to nie to co w zeszłym roku.
U ciebie jak zwykle piękne.
Basiu najbliżej trawki obwódką to są prymulki? Jeżeli tak to takie duże.
Będziesz zadowolona z nowej zemli mam 4 szt i szybko rosną i ładnie kwitną.
Widziałam w sąsiedniej szkółce w donicy taka duża kwiatek obok kwiatka oni je chyba przycinają. Wprost nie możliwe aby taka gęsta była.
Basiu chyba siedzisz non stop w ogrodzie takie wszystko wypieszczone. Ja to w doskoku robię. Jutro jadę może coś zrobię a pracy od groma.
Też dostałam nadwyżki i widzę jaka jest darń takiej trawki to się przyjmuje a nie kilka źdźbeł przed sprzedażą do donicy włożonych to się rozsypuje przy sadzeniu do gleby. Wtedy nie miałam pojęcia jakie mają być sadzonki aby się przyjęły i rosły.
Dziękuję. Pięknie będzie jak wypiele wszystko. Kiedy to bedzie nie wiem bo pogoda obecna sprzyja chwastom.
Aniu kupiłam w zeszłym roku jesienią w internecie kocimiętkę "Piersiami blue" i "Cat's Pajamas". Przyszły takie pycinki. Jak widzisz jeszcze nie są rozrośnięte.
Może w tym sezonie stezeja.
Pokazała się jeszcze jedna niska ko ocimietka zapomniałam nazwy.
Chce zastąpić lawendę kocimiętka niska już podjelam decyzję.nbardzo mi się lawenda podoba ale u mnie źle rośnie przymarza. To strata pie na iedzy tyle już ich nakupilam i znowu w tym roku nie odrasta.
Moje oczko ma 17 tys litrów wody. Przestała działać pompa filtracyjna i trzeba było kupić nową. Wydatki na okrągło.
eM 2 tygodnie temu kupił kosiarke spslinowa rozrusznik na przycisk. Już miałam dosyć koszenia i ciągnięcie linki albo zapali albo nie. Traktor nie wszędzie wjedzie.
Irus mam 3 hakomy a kupiła może ok 20 zobacz jaka porażka.
Na focie powyżej są 2 szt jedna ledwo zipie druga jakoś rośnie. W tym miejscu posadzone w 2014 roku szału nie ma.
Pewnie problem w tym, że kupowałam słabo ukorzenione. Kupowalam przez internet mam porównanie z tymi co kupowałam w Melonie. Donice spore i widać że dobrze ukorzenione bo wychodzą z dołu.
Tutaj zrobiłam obwódkę z hakomek (zawsze mi się podobały) z kilka sztuk została jedna.
Zobacz jak bym miała ładnie.
Jolu Eskimo kupowałam w sąsiedniej szkółce były 2 szt. Jednego kupiłam bo był zdrowy od spodu drugi miał podejrzane liście. Kupiłabym 2 szt bo jest bardzo ładny. Widzisz bym się podzieliła się te liście.
Jolu jak gdzieś będę widziała to kupię. Po niedzieli jadę do Melona przy Puławskiej.
Hosta u mnie jest 3 sezon czyli 2 lata rosła. Jest bardzo ładna smukła. Dzisiaj widziałam kilka w grupie na pobliskim osiedlu 2 kepy
Ładna jest Oliwia będziesz zadowolona z zakupu. Drugi raz też ładnie kwitnie. Popatrz tak obgryza ja to bym myślała, że to opuchlak. Może to jakiś piękny motyl w przyszłości.
Róże, ładnie pączkują będzie zapach.
Gosiu, ale kiedy będzie ta masa , ale lepiej jak coś już rośnie.
Wysoka kocimiętka jest bardzo ładna mnie tam się podoba.
Przypadek, że kupiłam nizsza kocimiętkę. Lubię kocimiętki oprócz tej zwykłej.
Przycielam na początku maja ta wysoka o 1/3 i też czekam na rezultaty.
Ogrodowanie to jedna doświadczalnia albo urośnie albo i nie.
Zaraz idę zobaczyć. Syberyjskie szybko przekwitają, ale mogą podtrzymać te wysokie kocimiętki aby się nie rozwalały.
Mirka jesienia 2020 r ścięłam suche wiechy rutewki i położyłam na boku rabaty. Wiosna sprzatnelam i w lecie w ubiegłym roku patrzę a tu rutewka wysiana. Nie wiedziałam że ja można wysiać.
Tej wiosny jak widzisz ładnie wyrosła muszę ją popikowac w kepkach do doniczek.
Boże mam tyle roślin do doniczkowania.
Szałwie też się rozsiały jeszcze nie wiem jakie.
Trzmielina oskrzydlona też mam pokaźne krzaczki.
Jutro zamierzam pielic po deszczu będzie dobrze chwasty wyrywac. Uporządkować skalniak to jest moje wezwanie.
cudna ta kalina
I kocimiętka bardzo ładna.
Moja kocimiętka to i wielka i bardziej kwiaty ma jakby wybujały
Bardzo podoba mi się te twoje oczko czy to stawik.
U mnie Ela kiedyś była z nimi walka, teraz świerki giganty i nic nie robię, jakoś żyją. A oprysk tego, co był na święta i jest w donicy. Formuję w kulkę.
U nas też szału nie ma z pogodą, tak 20-15. W nocy chłodno, prognozy tez nie najlepsze.
Tyły w ogrodzie mam straszne,jakoś coraz trudniej.
Wywalam powojniki montany, zarastają wszystko.
Tez nie nadążam Elu, buź
Dzięki Kasiu za odpowiedzi. Ja też w tym roku posiałam nasiona licencjonowanych Jeżowek już posadziłam sadzonki dosyć spore do gruntu. Wiem, że nie mają tych samych cech. Ale widziałam takie jeżówki u Anabell z żywopłotki cisowe i wiesz jakie nie powtarzalne kolory kwiatów wyrosły.
Tak mi się spodobały, że sama zasiałam.
Trzeba siać robić doświadczenia ku naszej radości co wyjdzie z tego.
Piwonie piszesz po okwitnieciu to spróbuję, tylko u mnie wszystko późniejsze.
Jedna z moich jarzmiaek to taka biel biała opalizująca.
Ty masz taką zimę, że wszystko przeżyje nawet woda nie zamarza