Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 22:48, 18 lip 2022

tulucy 22:54, 18 lip 2022

Stan doniczek do posadzenia zmniejszył mi się dziś o 16 sztuk. Uważam to za duży sukces. Do tego z dwóch doniczek wyszło mi więcej sadzonek, z jednej miodunki dwie, a z dzwonka kropkowanego 3.

Do posadzenia kolejnych niezbędne jest albo przystąpienie do tetrisów, albo solidne pielenie dwóch rabat. Nie wiem, co lepsze .
Rojodziejowa 23:07, 18 lip 2022

Niesamowita skarbnica bylin u Ciebie Chyba każdego możesz czymś zaskoczyc.

Kurczę, a u mnie do pozbywania się doniczek to niezbędny jest deszcz ciut ubyło, ciut przybyło… stan jakby ciągle taki sam :/
Magara 00:27, 19 lip 2022

tulucy napisał(a)
Daga, raz kozie śmierć, mogę spróbować. Powsadzam te sadzonki w śniadaniówki, to się nie wysuszą. InPost?

Lucy, no co Ty? Ja Cię nie chciałam na stresy wysyłkowe narażać Chociaż wysyłanie roślin nie wydaje mi się specjalnie trudne - trzeba się przemóc i zaryzykować Kilka lat temu kabinę prysznicową kurierem wysyłaliśmy bo kupiliśmy za niską - pakowanie sadzonek wydaje mi się przy tym dziecinną rozrywką
Swoje fiołki-fiołeczki dziś obejrzałam - no jest ich TROCHĘ więcej niż było
Mgduska 08:31, 19 lip 2022

Lucy, jesteś dzielna, przyjmij mój podziw. Ale z drugiej strony - jak Wy to robicie, koleżanki, że MACIE 16 doniczek do wsadzenia?? Też tak chcę. A ja nie umiem tyle nakupić, normalnie blokada jakaś, 3-4 i koniec. Marzy mi się kupowanie skrzynkami
UrsaMaior 09:20, 19 lip 2022

Ja do wsadzenia mam JEDNĄ Wczoraj kupiłam, bo jakoś tak łyso Łucja, nie zostało Ci białych kłosowców przypadkiem?
tulucy 15:51, 19 lip 2022

Magda, to na chyba bym wolała tak, jak Ty. Bo zawsze nakupuję i potem się biedzie, gdzie to dobro powtykać. 16 posadziłam. A ile stoi, to nie powiem, bo się wstydzę

Nie mówiąc o tym, że kupiłam wilczomlecza bez czytania opisu i wczoraj coś mnie natchnęło, żeby o nim poczytać, bo miejsca mu szukam. I on delikatny, najlepiej pojemnik i chować na zimę. Chyba go nawet nie będę sadzić. Właśnie może ktoś chętny? Białozielony, Tasmanian Tiger.

Iza, nie wiem, jakie będą siewki. Jedna wielka niewiadoma
antracyt 16:13, 19 lip 2022

Też ostatnio zakupiłam z rozpędu wilczomlecz i to bez etykietki Mam nadzieję, że przeżyje zimę.
Doniczek mam sporo zadołowanych, ale 90% na wakacyjny czeka, więc się trochę usprawiedliwiam
Planowałam jutro wypad do szkółek zrobić w poszukiwaniu czegoś do towarzystwa dla nowych róż, ale coś czuję, że temperatura mnie powstrzyma.
Mgduska 17:59, 19 lip 2022

tulucy napisał(a)
Magda, to na chyba bym wolała tak, jak Ty. Bo zawsze nakupuję i potem się biedzie, gdzie to dobro powtykać. 16 posadziłam. A ile stoi, to nie powiem, bo się wstydzę

Ale ja bym chciała sobie coś posadzić
Parę sztuk mam, jeszcze od wiosny, żeby nie było że tak całkiem nic, dwie czerwonozawijkowe - to dla mojego M. i on je sobie posadzi, jednego floksa z sadzonki korzeniowej (drugi chyba zmarniał) i jednego liliowca w gratisie - ale to prawie się nie liczy. Chciałabym sobie tak posadzić, żeby było widać
ElzbietaFranka 20:16, 19 lip 2022

Witam Łucja

Masz sporo liliowców czy one u ciebie dobrze kwitną mają sporo kwiatów.
Pytam bo mam z 5 krzaków i mają warunki odpowiednie i po 1-2 kwiaty. Dałam im szansę w tym roku i guzik wykopie je szkoda miejsca. Posadzę w inne miejsce może zmądrzeją i będą kwitły.

Też mam jedna rabatę ibto z różami gdzie rośnie koperek sam się wysiewa od kilku lat.

Pozdrawiam