Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:02, 11 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:01, 11 sty 2021

Do góry

Zadbaliśmy o rybki, mają cały czas napowietrzanie aby woda nie zamarzła

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:00, 11 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:58, 11 sty 2021

Do góry
Staw w zimowej krasie, cały czas chodzą pompy. A ja czekam na wiosenne przebudzenie oraz czosnki i szałwie

Za żywopłotem (tam gdzie są dwie ławki i lwy) mam przebiśniegi, ciemierniki i prymulki.

Stołki barowe czekają na lato i zimne piwo bezalkoholowe

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:57, 11 sty 2021

Do góry
Ten widok mi się bardzo podoba, jeszcze dojdzie na następnym skrzyżowaniu jakiś detal ogrodowy

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:56, 11 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:55, 11 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:54, 11 sty 2021

Do góry
Przysypało. Koty Gucio i Nesio po raz pierwszy zobaczyły śnieg

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:53, 11 sty 2021

Do góry
Dziękuję Będzie dużo zdjęć z pomysłami na kolorowe warzywniki. Arcydzieła warzywne
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:24, 11 sty 2021

Do góry
Kochani dziękuję za wsparcie, strasznie się przejęłam tym kłopotem z rabatem i zakupem. Teraz podobno wszystko działa a kod rabatowy OGRODMARZEN wpisuje się już po dodaniu do koszyka. Taka ramka jest po prawej stronie.

Bardzo Wam dziękuję! W opracowaniu jest kolejna książka o pięknych warzywnikach. Będą tam oprócz wielu porad także projekty warzywników pięknie namalowane.
Jeszcze raz dziękuję, udostępniajcie znajomym książkę, bardzo proszę. Do 18.01 rabat więc warto teraz kliknąć
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:17, 09 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogłaszam premierę mojej nowej książki "Jak dbać o ogród marzeń"

- co robić aby ogród zachwycał przez cały rok. Ułożyłam go zupełnie inaczej- u mnie rok ogrodowy zaczyna się w lutym. Na pewno dostarczy Wam wielu inspiracji i porad oraz informacji o modnych roślinach w danym miesiącu.

W książce ponad tysiąc mam nadzieję wspaniałych zdjęć. Wybierałam je bardzo długo i z namysłem. Książka przyda się każdemu, dla kogo ogród jest ważny w życiu.

Książkę można już zamawiać w przedsprzedaży (z rabatem 25%), w księgarni wydawnictwa Multico.

Kupon rabatowy (-25%) jest ważny od 8.01. do 18.01.

Premiera będzie 18.01.2021 r., od tego dnia rozpocznie się realizacja zamówień.

Bardzo liczę na Wasze wsparcie w pandemii, pomoże to nam rozwijać ogród.

Podlinkuję także do pierwszej książki - może zechcecie mieć obie?

https://lasksiazek.pl/pl/p/Jak-zaprojektowac-ogrod-marzen/1252
Możecie także komuś Bliskiemu wręczyć jako prezent.

Ja sobie zrobię taki prezent i zamówię i pierwszą, i drugą
Żywopłot strzyżony z cisa 08:13, 09 sty 2021

Do góry
Ewi, roślin szukaj w internecie, dzwoń po szkółkach, my nie jesteśmy ogólnopolską informacją o dostępności konkretnych roślin. Nie mamy takiej wiedzy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:11, 09 sty 2021

Do góry
Poczekajcie do poniedziałku, ja się na tym nie znam, podali mi ten link, a dzisiaj nic nie wyjaśnię, bo nie pracują.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:08, 09 sty 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu przed chwilą kliknelam na kupuj, ale tam żadnego rabatu nie ma.
Jak to jest z tym rabatem.
Szkoda,że książka nie wyszła listopad/grudzień.

Pozdrawiam

Trzeba wpisać hasło podane na tym banerze OGRODMARZEN
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:40, 08 sty 2021

Do góry
Ogłaszam premierę mojej nowej książki "Jak dbać o ogród marzeń"

- co robić aby ogród zachwycał przez cały rok. Ułożyłam go zupełnie inaczej- u mnie rok ogrodowy zaczyna się w lutym. Na pewno dostarczy Wam wielu inspiracji i porad oraz informacji o modnych roślinach w danym miesiącu.

W książce ponad tysiąc mam nadzieję wspaniałych zdjęć. Wybierałam je bardzo długo i z namysłem. Książka przyda się każdemu, dla kogo ogród jest ważny w życiu.

Książkę można już zamawiać w przedsprzedaży (z rabatem 25%), w księgarni wydawnictwa Multico.

https://lasksiazek.pl/pl/p/Jak-dbac-o-ogrod-marzen-PRZEDSPRZEDAZ/1422

Jak kupować? : kliknąć dodaj do koszyka, potem kliknąć w koszyk i tam jest rabat w ramce po prawej stronie "mam kod rabatowy" - wpisujemy hasło ogrodmarzen

Kupon rabatowy (-25%) jest ważny od 8.01. do 18.01.

Premiera będzie 18.01.2021 r., od tego dnia rozpocznie się realizacja zamówień.

Bardzo liczę na Wasze wsparcie w pandemii, pomoże to nam rozwijać ogród. Książki z przedsprzedaży będą z autografem.

Podlinkuję także do pierwszej książki - może zechcecie mieć obie?

https://lasksiazek.pl/pl/p/Jak-zaprojektowac-ogrod-marzen/1252
Możecie także komuś Bliskiemu wręczyć jako prezent.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:24, 08 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja strzelam, bowiem nigdy ne projektuje się rabat w ciemno, gdy nie wie się skąd głównie się na nie patrzy, jak to się ma do reszty ogrodu itd. Tutaj podpowiadam tak, jakbym patrzyła stąd co autor robił zdjęcie.

Czyli najpierw rysuje się cały ogród, nanosi to co jest już w ogrodzie, przeprowadza linie trawnika i rabat, rysuje ramy ogrodu (duże drzewa i zywopłoty) i dopiero w to wpisuje się resztę, czyli wypełnienie.

Rabata wygląda na wielki jęzor, nie ma tu żadnych większych roślin, a to co jest, to jest za mało.
Jęzor jak widzisz ma zły kształt, dodałam z lewej tego jęzora.

Świerczka wywal, to pewnie świerk kłujący?

Po tym co mi doradzilas to zastanawiam się czy wogole nie wyrzucić stąd tych miskantow Bo do Twojej kompozycji chyba się nie wpisują nawet jako tło prawda?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:00, 08 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja strzelam, bowiem nigdy ne projektuje się rabat w ciemno, gdy nie wie się skąd głównie się na nie patrzy, jak to się ma do reszty ogrodu itd. Tutaj podpowiadam tak, jakbym patrzyła stąd co autor robił zdjęcie.

Czyli najpierw rysuje się cały ogród, nanosi to co jest już w ogrodzie, przeprowadza linie trawnika i rabat, rysuje ramy ogrodu (duże drzewa i zywopłoty) i dopiero w to wpisuje się resztę, czyli wypełnienie.

Rabata wygląda na wielki jęzor, nie ma tu żadnych większych roślin, a to co jest, to jest za mało.
Jęzor jak widzisz ma zły kształt, dodałam z lewej tego jęzora.

Świerczka wywal, to pewnie świerk kłujący?

Dziękuję za pomysł!
Ten iglwczek to jodła która wiosna ma piękne przyrosty póki co mi się podobała ale może rzeczywiście trzeba by ją przekopać gdzie indziej. Czy w twoim projekcie dalej mogą zostać miskanty rosnące z tyłu? Jakie drzewa polecałaby? biorąc po uwagę że w pasie wzdluz podwórka rosną klony Royal Purple w szpalerze hortensji limelight z rozplenicami japońskimi w nogach..
Trochę też myślałam nad mała sadzaweczka przed tymi trawami tylko nie jestem pewna czy to odpowiednie miejsce, nie mam doświadczenia

Ogródki ziołowe - zioła 19:56, 08 sty 2021

Do góry
Tymianek powinno się przycinać w sezonie zbierając go do potraw, sama uprawa aby tylko rósł byłaby niecelowa. Czy się przycina wiosną? Ja nie przycinam, są bardzo niskie tymianki np. cytrynowy - one w zasadzie się płożą po ziemi, nie ma co im przycinać. Zwykły tymianek jest zimozielony, nie musisz go przycinać dla samego przycinania, po prostu ucinasz tyle ile ci potrzeba.
Wałowanie trawnika w grudniu 19:43, 08 sty 2021

Do góry
Aby wjechać samochodem na działkę wczesną wiosną a nawet późną - powinna być zrobiona nawierzchnia. Najbardziej naturalna to jest pospółka utwardzona i na to kamyczki, wtedy taka nawierzchnia przepuszcza wodę.
A temu wałowi to daj wreszcie spokój, radzę zostaw ten wał i już nie pisz o nim.
Żywopłot z tui 19:34, 08 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Możesz zrobić front ze Smaragdów a lewa strona może być złocista, najlepiej ją formować, aby tuje Aureospicata były równe górą chociaż a nie każda innej wysokości. Takie zróżnicowanie zapobiegnie monotonii.

Tak uważam osobiście co nie znaczy że Iwonka nie ma racji. Każdy ma swoją rację

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1040-iglaki-gatunki-niepolecane

Oczywiście, wszystko zależy jak się to skomponuje. Ja zrobiłam od dłuższej strony ogrodu część Szmaragdów ze świerkami serbskimi, a potem pociągnęłam Aureospicta. I to przejście mi się nie podoba. Mój błąd, bo jak robiłam osobno przód ogrodu, osobno tył.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies