Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

inka74 09:52, 11 sty 2021

Ja też książkę zamówiłam, mam poprzednią (z autografem zdobytym dawno temu na targach) i wracam do niej z przyjemnością. Jestem bardzo ciekawa tej nowej pozycji. Szczególnie, że ostatnio szukałam roślin do zmian na rabatach kwitnących o określonych porach roku i powiem szczerze nie jest to najłatwiejsze zadanie. Odmiany w obrębie jednego gatunku potrafią kwitnąć nawet z miesięcznym opóźnieniem. W ubiegłym roku taką moją metodą na sprawdzanie co w danym czasie kwitnie, jak się przebarwia były wizyty w okolicznych szkółkach. Nie po to by coś kupić ale po to, aby zobaczyć co w danym okresie jest atrakcyjne. Nie jest to idealne rozwiązanie bo tam rośliny są bardzo często "podpędzane" - kwitną tedy szybciej niż w gruncie. Miałam też okazję być u ciebie w Twojej Anglii na wiosnę, w porze letniej i późną jesienią. Zdjęcia z tych wizyt są dla mnie skarbnicą pomysłów

Danusia - może baner do książki warto umieścić na głównej stronie Ogrodowiska? Więcej osób zobaczy informacje przed zalogowaniem lub te co się nie logują.
Gardenarium 09:56, 11 sty 2021

Tak, oczywiście będzie baner zamieszczony tylko ja tego nie umiem ani nie mam takiego przycisku, Michał to zrobi, a ja chciałam po prostu wcześniej ogłosić.

Na razie czekam na działanie Michała, baner mam.

Instagram Ogrodowiska
MiluniaB 10:17, 11 sty 2021

Danusia ponowie pytanie - jak zdobyć książkę z Twoim autografem?
Gardenarium 10:24, 11 sty 2021

Myślę że można tak zrobić: przyjechać do moich ogrodów pokazowych i wtedy podpisuję, albo wysłać pocztą, wtedy odeślę.

Nie wiem, czy byłoby to możliwe (nie wiem kto pakuje i wysyła), ale może udałoby się pojechać do Multico, tam gdzie pakują i podpisać hurtem 100 egz. czy ile dam radę.

Instagram Ogrodowiska
basia3 10:58, 11 sty 2021

Do mnie wchodzi nie za dużo osób ale zamieściłam baner u siebie.
beamilusia 11:00, 11 sty 2021

Super byłoby kupić Twoją książkę i otrzymać od razu z autografem! A jeśli się tak nie uda, to może innym sposobem warto zdobyć autograf( przesyłka ). Twój ogród raczej będę oglądała tylko wirtualnie, ponieważ za daleko mieszkam i trudno ogarnąć dojazd. Zawsze mam niedosyt oglądając zdjęcia (obyś jak najwięcej fotografii wstawiała). Program z Mają z Twojego ogrodu mam nagrany i oglądam, kiedy tylko chcę. Wiem, ogród już inaczej wygląda, ale posiłkuję się aktualnymi fotografiami na forum.

Piękne masz kotki te trójkolorowe, ale rude lubię szczególnie. A ogród w zimowej szacie też ciekawie wygląda dzięki krzewom, drzewom, obeliskom, meblom, dekoracjom chociaż mniej w nim kolorów o tej porze roku. Pozdrawiam serdecznie.
Gardenarium 11:05, 11 sty 2021

Dziękuję Basiu.
Beatko, zadzwonię do wydawnictwa w tej sprawie (autograf).
A kotki tricolor i rude miałam przez 18 lat, stąd, nie mogłam odmówić gdy kotka tricolor miała iść gdzieś na wsi na "utopienie" - no nie mogłam jej nie uratować. I na szczęście miała dwa rude kociaki a dwa cz-białe

A druga tricolorka Pusia mieszka w ogrzewanym namiocie, bo uciekła jak te się urodziły.
Pusia ma się dobrze, ale jest na wpół dzika. Gruba jest i szczęśliwa bo ma wszystko co potrzebne i głaszczemy ją ciągle. Uczestniczy także w pracach, bo zawsze się kręci gdzieś.

Instagram Ogrodowiska
Mgduska 11:06, 11 sty 2021

Zamówiłam
Cieszę się, że to już! Spodziewałam się dłuższego czekania na książkę- a tu niespodzianka I powiem tak - to idealna pora na taki prezent, przed nami dwa miesiące przebierania nogami przed pierwszymi wysiewami, czy innym działaniem ogrodowym, mus sobie czymś umilić
Pozdrawiam, Danusiu!
beamilusia 11:27, 11 sty 2021

Dziękuję, Danusiu, za zainteresowanie . Koty miałam od dzieciństwa, różne, i szare, i czarne, ale też trójkolorowe. Teraz mam prawdziwą szylkretową, czarną z rudymi włoskami (kilka lat temu przyszła nie wiadomo skąd i została), oraz dwie szare z rudym. Miałam kocura rudego, ale rok temu pewnego dnia wyszedł i nie wrócił. Każdy kot ma inny temperament, jedne się lubią inne nie tolerują towarzystwa, Dobrze, kiedy możemy im stworzyć warunki dogodne do ich indywidualnych potrzeb. Pozdrawiam serdecznie. A jeszcze pozdrawiam Twoje trzy pieski. Jak one dogadują się z kotami? Bo chyba czasem przyjeżdżają do Twojej Anglii.

Gardenarium 11:36, 11 sty 2021

Beatko, pieski mam cztery haha, ten czwarty - Nikuś kołtuniarz nie lubi się fotografować, ale w końcu muszę

Pieski mieszkają w Komorowie a kotki na Przypkach

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies