Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:57, 16 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Tak cis odczyn zasadowy,a magnolia lekko kwaśny...

No to spoko. Do tej pory nie przejmowałam się odczynem i cisy rosły, to dalej będą rosły. A magnolię zasilę nawozem do magnolii, więc może jej to wystarczy.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:04, 16 maj 2019

Do góry
HannaR napisał(a)

Oświećcie mnie, dlaczego? Chodzi o odczyn gleby? Pytam, bo sama mam magnolię niedaleko cisa.

Tak cis odczyn zasadowy,a magnolia lekko kwaśny...
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:04, 16 maj 2019

Do góry
HannaR napisał(a)

Oświećcie mnie, dlaczego? Chodzi o odczyn gleby? Pytam, bo sama mam magnolię niedaleko cisa.

Cis zasadowy a magnolia kwaśna, chyba o to chodzi. U Ciebie rośnie? a jak szykowałas glebę i jakiej odległości od siebie rosną?
Podmiejski ogród Cataliny 13:52, 16 maj 2019

Do góry
Jestem, jestem. Zaginęłam w domu, tzn przez zimę tworzyłam domową dżunglę. Wracam powoli z pracami na ogród, ale zimno nie zachęca do jakiejkolwiek pracy. Magnolia w tym roku długo pąki trzymała, a jak już je otworzyła to wiatr je strącił. Róże żyją, jedne lepiej, drugie gorzej. Parę tylko zdjęć jak do tej pory zrobiłam. A widzę Kasiu, że Ty ostro działasz u siebie, super efekty.

mrokasia napisał(a)
A Ty gdzieś przepadła???
Pokazałabyś swoją magnolię, masz się czym pochwalić, oj masz . Wszystkim kapcie pospadają .
Jak róże przezimowały?
.
Moja działka na Dębowym Lesie 11:46, 16 maj 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Ładnie już trawka posiana się zazieleniła Magnolia jeszcze kwitnie - ojej jaka fajnie długo kwitnąca odmiana Zaczęły już orliki u mnie dopiero nieśmiało paki wychylają, ale w cieniu siedzą i dlatego

Miło jest zbierać komplementy bo to świadczy, że pracy poświęcone temu areałowi nie poszły na marne!
Moja magnolia to |Ann.Później startuje i dluzej kwitnie.
Orliki w sumie dopiero zaczynają u mnie. Moje na słońcu, to im lepiej.

Te tulipanki maja wielkie kwiat.Jeszcze takich wielkich nie miałam.Ale nazwy nie zapisałam.
Ogród Mirelli 08:13, 16 maj 2019

Do góry
malgol napisał(a)
Mirelka, przejrzałam Twoje kadry ogrodowe i oczom nie wierzę... Twój ogród wygląda jakby to był czerwiec albo dalej! Mój w każdym razie taka fazę rozwoju wykazuje w lecie dopiero. Twoje czosnki główkowate wygladaja jak u mnie cebula siedmiolatka w piatym roku po posadzeniu! Pieknie masz wszystko rozwinięte i mnóstwo już kwieciaMagnolia-Cud

Gosiu, a ja mam wrażenie, że w tym roku przez ten zimny maj wszystko wolniej rośnie niż w roku poprzednim.
Czosnki faktycznie szalone. Pisałam wyżej, że się ich pozbywam z tego miejsca i pozbyć się nie mogę

A wiesz w tym roku znowu nie zakwitną moje piwonie (drugi rok bez kwiatów).
Ciekawa jestem Twoich czy będą tak szalone jak w poprzednim sezonie
Moja działka na Dębowym Lesie 21:45, 15 maj 2019

Do góry
Ładnie już trawka posiana się zazieleniła Magnolia jeszcze kwitnie - ojej jaka fajnie długo kwitnąca odmiana Zaczęły już orliki u mnie dopiero nieśmiało paki wychylają, ale w cieniu siedzą i dlatego
Ogród z uśmiechem 19:25, 15 maj 2019

Do góry
JoannA napisał(a)
Wiem Jolu jakie masz zamiary względem katalpy
Może kiedyś Twój mąż dojrzeje do tego aby ją usunąć. Ja już z moim doszłam do porozumienia w sprawie naszej katalpy i eksmisja się odbędzie tylko nie wiem kiedy
W jej miejsce pójdzie grabik, który czeka na miejscówkę w donicy już 2 rok.

Mam podejrzenie, ze katalpa jednak padła. Nic nowego nie wypuszcza a te malutkie listeczki, które załapały się na przymrozek są czarne.
Niestety magnolia, ta nowa na rabacie regałowej tez nie wygląda dobrze. Te to bym żałowała, chociaż pomyłkowa się okazała

Ooooo, to nie tylko ja w donicach trzymam zadołowane u mnie tak klon tatarski czeka w kolejce
Zielonym do góry... :) 16:11, 15 maj 2019

Do góry
jak wrócisz do domu, pokaż więcej fotek, proszę gorąco!
Ogród Mirelli 09:36, 15 maj 2019

Do góry
Mirelka, przejrzałam Twoje kadry ogrodowe i oczom nie wierzę... Twój ogród wygląda jakby to był czerwiec albo dalej! Mój w każdym razie taka fazę rozwoju wykazuje w lecie dopiero. Twoje czosnki główkowate wygladaja jak u mnie cebula siedmiolatka w piatym roku po posadzeniu! Pieknie masz wszystko rozwinięte i mnóstwo już kwieciaMagnolia-Cud
Sezon 2017 u Hanusi 20:57, 14 maj 2019

Do góry
Dziękuję za miłe słowa. A życie sąsiadami za płotem mam przetestowane. Sama też zaglądam, więc się nie dziwię jak pyta mnie: jaki to kwiat?
Te zimne wiatry ostatnio, to rodkom w kość dały. Cała góra brązowa. Ale po zawietrznej się uchowało nieco bieli. O dziwo i magnolia resztki kwiatu trzyma.

Hostom podmarzły liście, i trawki posmaliło na końcówkach. Ogrodnicy nie próżnowali. I hortki ogrodowe ucierpiały.

Rododendronowy ogród II. 19:23, 14 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Te pod oknem, zakwitna w tym roku na dwie zmiany, Meliny juz zaczynaja a Kermesiny jeszcze w pąkach, to ich zdjecia:

U mnie podmarzła Tylko nowa magnolia Laura i jedna piwonia koperkowa, ale dzis bardzo zimno oby się cos nie wydarzyło, chociaz nie zapowiadaja przymrozków.

Bogdziu, azalie już zapowiadają się pięknie a jak zakwitną to będzie po prostu spektakl. U mnie niestety jest dużo gorzej.
pozdrawiam ciepło.
Wszystkiego po trochu 19:17, 14 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
O matko ale ogrod piekny masz. Tyle kwasolubow a jakie dorodne dlugo sa u ciebie bo takie wyrosniete. Moje siedza w ziemi ok 6 lat i ledwo rosna, ale Kwitna nie moge narzekac.

Rubens piekny. Rzeczywiscie trzeba sie trzasc przytamiej pogodzie aby nie zmarzl. U mnie tydzien temu zmarzlo bardzo wiele rosli rowniez magnolia zolta.
Zycze pieknej pogody aby azalie pjeknie zakwitly.

Pozdrawiam

Dziękuję Elu, moje mają kilkanaście lat
Teraz bardzo zimno ale noce na szczęście na plusie
Migawki z ogródka 17:56, 14 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Robiłam dziś zakupy rano w B. i przygarnęłam taką biedotkę patyczek za 15 zł. Magnolia Georg Henry Kern - planowałam zakup na kiedyś tam, ale skoro sama mi weszła w drogę... na razie czeka zadołowana.

Poza tym zakupione selery i pory - już posadzone. Teraz je podlewa.

Pięknie ta magnolia kwitnie, pamiętam ją z Rogowa.

Dobry aparat to podstawa. Też się zastanawiam czy przypadkiem sobie takiego prezentu nie sprawić. Tyle czasu już się zbieram...
Rododendronowy ogród II. 14:11, 14 maj 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Bogdziu, widzę, że Twoje azalie pięknie kwitną. A jak te pod oknem, przy domu?
Moje bardzo ucierpiały przez te kwietniowo- majowe przymrozki. Szkoda bo zimę przetrwały bardzo dobrze.
Pozdrawiam ciepło.
U nas 9 stopni, zimnica brrr.

Te pod oknem, zakwitna w tym roku na dwie zmiany, Meliny juz zaczynaja a Kermesiny jeszcze w pąkach, to ich zdjecia:

U mnie podmarzła Tylko nowa magnolia Laura i jedna piwonia koperkowa, ale dzis bardzo zimno oby się cos nie wydarzyło, chociaz nie zapowiadaja przymrozków.
Wszystkiego po trochu 13:46, 14 maj 2019

Do góry
O matko ale ogrod piekny masz. Tyle kwasolubow a jakie dorodne dlugo sa u ciebie bo takie wyrosniete. Moje siedza w ziemi ok 6 lat i ledwo rosna, ale Kwitna nie moge narzekac.

Rubens piekny. Rzeczywiscie trzeba sie trzasc przytamiej pogodzie aby nie zmarzl. U mnie tydzien temu zmarzlo bardzo wiele rosli rowniez magnolia zolta.
Zycze pieknej pogody aby azalie pjeknie zakwitly.

Pozdrawiam
Ogród kwieciem malowany 20:05, 13 maj 2019

Do góry
blyxa napisał(a)

Ale fotogeniczna ta Twoja magnolia. Cudnie kolorowy i kwiecisty masz ogród.
I piękne zdjęcia robisz.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:39, 13 maj 2019

Do góry
magnolia

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:18, 13 maj 2019

Do góry
Magnolia
Migawki z ogródka 17:19, 13 maj 2019

Do góry
Robiłam dziś zakupy rano w B. i przygarnęłam taką biedotkę patyczek za 15 zł. Magnolia Georg Henry Kern - planowałam zakup na kiedyś tam, ale skoro sama mi weszła w drogę... na razie czeka zadołowana.

Poza tym zakupione selery i pory - już posadzone. Teraz je podlewa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies