Mam nadzieję, że będziesz zadowolona
Ja ją uwielbiam!
Właśnie zaczął sypać śnieg, pogoda iście barowa...
Jak na połowę kwietnia pozostawia wiele do życzenia.
Byłam u Taty, zmniejszyli ilość tlenu i radzi sobie, wdrożyli rehabilitację.
Kaszle jednak okropnie, dostaje antybiotyk, oby się nie przyplątało zapalenie płuc
Niby lepiej, a ja nadal się boję...
Trzymajcie dalej kciuki, proszę
Nic dzisiaj nie zrobiłam, nawet nie byłam na ogródku. Ziąb aż żal psa wygnać.
Może jutro będzie lepiej?
Nie no ja się tak nie bawię - śniegiem w Kraku sypnęło, zimno że hej!
Snieg na jałowcach się ostał i dachu domku...
I gwiazda opadła... I nie ma kiedy trawnika skosić i gałęzi pociąć...
Milka w tych twoich stronach to tak sypie, ze siedze w pokoju i pisze na tablecie.
Rano przeszla burza sniezna. Juz troche ten snieg stopnial i znowu sypie podobno do rana. Jak ja stad wyjade.
Też mam nadzieję. Szkoda, bo już musiałam sporo te tuje przyciąć, kolejna wycinka suchych porażonych gałązek i będzie dużo różnica z pozostałymi.
Ja gaury nie okrywałam, spisałam ją na straty. Przezimowała, bo rośnie pod murem od wschodu, czyli miała zimą sucho i zacisznie.
Gaurę kupiłam też jako jednosezonową. Nie spodziewałam się nawet że przezimuje.
Tak właśnie muszę zrobić...
Teraz planuje 2x prysnąć chemią. A potem jak się skrzyp polny pojawi to będę zapobiegawczo pryskać wywarem, żeby je wzmocnić.
Anula, wstyd się przyznać, ale czosnki też wiosną dopiero sadziłam. Cebule przezimowały w wiadrze na polu.
Dziękuję, przyda się, bo u mnie aura też nieciekawa.
Tylko kilka jest chorych... Nie zdążyłam zrobić oprysku a teraz pogoda się załamała... Zadbać muszę o wszystkie, bo szkoda, żeby się choroba rozniosła.
Tak Olu było rano... Gdyby nie pisanki mogłoby mi się coś pomylić
Cały dzień śnieg z deszczem. Na razie jest +2 to topnieje, ale w nocy ma być przymrozek. Szkoda bo hosty od Ciebie już wyszły, powojnik wielokwiatowy zapączkowany, piwonia majowa... Wszystkiego nie okryje, nie ma szans.
Dziękuje bardzo za pomoc-Radziowi ,wskazówki-każda jest cenna i juz wiem ,że z tego skorzystam
a teraz tak jak pisałam wysyłam nowe zdjęcia ze stanu obecnego,jak ktoś ma propozycję to czekam.
jak już wiem,bo bywałam tu często,są tu bardzo mądrzy ludzie z wielka wiedzą i wizją.
ustawie je tak patrząc od lewej do prawej
tu chce posadzic trzy kule bukszpanowe -róznej wielkości i może trawy ozdobne -takie nie za duże
i tu własnie chce ten zakatek zagospodarować-ten ławeczkowy i żeby stanowiło całośc z tym następnym fragmentem,tak jak wspomniałam wcześniej ten żółty usechł i moze tą sosne inversa? na to miejsce,a to w tym białym to magnolia
O te na pierwszym planie pytałam- dostojne strasznie Tyle, że na monitorze widać, że one nie różowe, a bardziej fioletowe. Ekran telefonu jednak przekłamywał.
Czyli nie Picture