Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 19:54, 01 cze 2017

Kilka fotek z przed chwili

Makao_J 19:56, 01 cze 2017

Jedyny rodek Peter Alan który jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Od początku kwitnie pięknie

I jedyna azalia w moim ogrodzie. Wszystkie japońskie mi wymroziło

mrokasia 19:58, 01 cze 2017

Jakie piękne, szczególnie rodek!
Szkoda, że u mnie mało kwaśna gleba...
Makao_J 20:06, 01 cze 2017

mrokasia napisał(a)
Jakie piękne, szczególnie rodek!
Szkoda, że u mnie mało kwaśna gleba...

U mnie jest wapienna. Powyżej 7ph. W tym jednym miejscu kwaśnolubne dają radę bo kiedyś kiedyś eM wysypywał tam popiół i to spowodowało że w tym miejscu mam ziemię kwaśną w dodatku w cieniu i glina. Tu mi się poszczęściło.
W pozostałych przypadkach mamy zakwaszacz do gleby w pogotowiu.
Iwk4 20:25, 01 cze 2017

Mi się te zęby, gdzie roslinki będą wchodzić, bardzo się podobają
Co do tej drugiej sciezki się nie wypowiem. Z innej perspektywy bym musiała zobaczyć. ...
mrokasia 20:33, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)

W pozostałych przypadkach mamy zakwaszacz do gleby w pogotowiu.

No właśnie ja dochodzę do wniosku, że chyba nie chcę walczyć do końca życia z naturalnymi warunkami w ogrodzie i poświęcać mnóstwo czasu i energii na zapewnienie poszczególnym roślinom stosownych warunków i martwić się, że chorują i nie rosną. I tak mam słabą, piaszczystą glebę i muszę dbać o rośliny, które nie mają specjalnych wymagań. Mam jednego rodka i jakoś żyje, ale mógłby lepiej.
Anda 20:52, 01 cze 2017

Śliczne widoki u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
21:12, 01 cze 2017
fotek wiecej poprosze

a nad ścieżka pomyśl jeszcze najlepiej teraz sie skupic na tej przy altanie ...jak sie sprawdzi to działać dalej
AsiaK_Z 21:19, 01 cze 2017

Fotki jeszcze ciepłe Piękności pokazujesz
Zana 22:23, 01 cze 2017

Peter Alan, ach jakże on piękny. Mam go na liście chciejstw, a ostatnio też u Kasi co to jest początkującym ogrodnikiem z kawałkiem trawnika się nim zachwycałam.
Generalnie ostatnio stwierdzam, że najbardziej kręcą mnie fioletowe rododendrony. A że są wyjątki potwierdzające regułę, to uwielbiam swoją różowiutką Królową Jadwigę.