Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

katel 20:37, 30 maj 2017

kasja83 napisał(a)

A tak tak...jeszcze jak lody do kawy są

Czosneczki świetne!Zdarza się, że z jednego gatunku rosną na bardzo różne wysokości?U mnie tak jest i trochę mnie to dziwi.

Lody mniam . Czosnki jak cebulki były razem kupowane i były podobnej wielkości to powinny być takie same, chyba że niekróre miały bardziej sucho lub mniej składników odżywczych to mogą być mniejsze ale raczej niewiele - różnica jest największa jeśli cebulka się podzieliła, to te mniejsze mogą mieć mniejsze kwiaty.
Zaraz lecę zobaczyć u Ciebie .

Filomena napisał(a)
Robi się coraz bardziej kolorowo, a ja czekam na start Twoich powojników, Kasiu. To będzie spektakl!

No, aż takiego szału to nie ma - szczególnie, że ja notorycznie o nawożeniu zapominam ale kilka kwiatuchów pewnie będzie

Marga napisał(a)
Kasiu, zaglądam i podziwiam

Chodź Monia, na kawę już za późno to herbatkę zaraz zrobię
Dzisiejsza rutewka, lilak zwisły z motylkiem, czosnki Globemastery, orlik pełny, clematis Blue Light.

vita 09:04, 01 cze 2017

Czosnki pokazały co potrafią. Też czekam na powojniki, trochę sucho się zrobiło.
Kawa 09:15, 01 cze 2017

piękne głowy czosnkowe no i ten powojnik
Monia81 09:37, 01 cze 2017

Kasiu pięknie wszystko kwitnie ten powojnik zachwyca
katel 19:59, 01 cze 2017

vita napisał(a)
Czosnki pokazały co potrafią. Też czekam na powojniki, trochę sucho się zrobiło.

No niestety sucho jest a to nie służy powojnikom ale zapowiadają deszcze .

Czosnki pięknie się prezentują, trochę się bałam że je wiatry połamią ale nieźle się trzymają (odpukać).

Monia81 napisał(a)
Kasiu pięknie wszystko kwitnie ten powojnik zachwyca

Bardzo go lubię, potem zmienia się trochę i pięknie się prezentuje z różowymi różami

Rododendron, róże i czosnki.

katel 20:07, 01 cze 2017

Clematis Lttle Mermaid, kalina Onondaga i krzewuszka

Anda 20:50, 01 cze 2017

Róża zapowiada się szałowo
Fajna Onondaga i co za nazwa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
katel 22:56, 01 cze 2017

Anda napisał(a)
Róża zapowiada się szałowo
Fajna Onondaga i co za nazwa

Ewo te róże które nie dostały za mocno od mrozu całe są w pączkach - już się nie mogę doczekać .Onondaga jest przepiękna, kwiaty są niezwykle delikatne ale ja nie potrafię tego na zdjęciach ująć - przydałabyś się ze swoim apatarem, żeby oddać jej urok .
kasja83 07:43, 02 cze 2017

katel napisał(a)

Lody mniam . Czosnki jak cebulki były razem kupowane i były podobnej wielkości to powinny być takie same, chyba że niekróre miały bardziej sucho lub mniej składników odżywczych to mogą być mniejsze ale raczej niewiele - różnica jest największa jeśli cebulka się podzieliła, to te mniejsze mogą mieć mniejsze kwiaty.
Zaraz lecę zobaczyć u Ciebie .

Jak tak na swoje patrzę-i kształt nasadzeń-to cebulki były chyba pomylone...napewno nie o ten efekt mi chodziło
Agania 09:50, 02 cze 2017

Krzewuszki już w kwiatach, kalina u mnie mniejsza, ale kwiatami cieszy co roku, zazdroszczę Ci clematisów u mnie nie chcą rosnąć, ale sie poddaję, przyjdzie czas i odpowiednia pora n clematiski