I zrobił się Dzień Dziecka - zatem miłego dnia w ogrodach życzę, a i jest to okazja żeby sobie pofolgować - jutro można bezkarnie polować na nowe nabytki i wszelkie postanowienia won !!!
Smagliczkę i forsycję już ścięłam...
Nadal mam tulipany. Chociaż po dzisiejszych wiatrach, nie wiem, czy sobie nie poszły
Moje Nigry nabierają masy. Dziś pokrzywiły się kijki przy nich. Będzie trzeba prostować.
Pod dębem rośnie dąbrówka rozłogowa. Nic tam nie chciało rosnąć. Ta tak. Ogólnie jest chwastem. Mocno się rozrasta. Jednak pod dębem zostawię. Ładnie wiosną wygląda, zadarnia, a na tym kawałku nic nie chce rosnąć. Tu kiedyś będzie ścianka. Znowu przesunęłam w czasie. Do tego czasu niech sobie rośnie.
Molinia
Trzcinniki
Znowu zapomniałam nazwy. Zostawiłam przy trawkach karteczkę z nazwą, ale w środku nocy nie polecę sprawdzić Zaczyna kwitnąć.
edit: Ewa pomogła: strzęplica sina
A baron długo się zbierał. Muszę zakodować, ze to jego wada. Nie będę się wiosną nim nakręcać
Jana jak są drzewa i krzewy a jeszcze trawy to nie może być pusty to już jest struktura - idziesz jak burza będzie dobrze
byliny zimą też są piękne zwłaszcza te duże ładnie zasychające
noooo, i żadne postanowienie nie działa bo nagle znajdujesz się na giełdzie czy na rynku i amba, już postanowienie zapomniane
a najlepiej jak idziesz do kogoś i pada pytanie a to masz? a chcesz?.....
a ja stale rozmnażam
i na dobre mi wyszło bo namnożyłam bodziszków, przywrotników, rozchodników
strach się bać jak zacznę mnożyć floksy które uuuuuuuuwielbiam
nawet nie wiem ile mam odmian ale chyba dużo
Ania może założymy jakąś przychodnię analityczno-odwykową dla niepoprawnych ogrodniczek/ów
aż przeczytałam co nabazgroliłam
"Rozumię chciejstwa też tak mam - ale już trochę się przez lata nasyciłam roślinami i powoli wybieram - stop - staram się wybierać te które mają zostać
no dobra nie wychodzi mi to
ale o tym myślę, coraz bardziej myślę..."
hehe a ja dziś byłam na rynku w Rzeszowie - kurcze jak kolorowo jak ja lubię no i pogadałam, a w torbie mak syberyjski i irys kłącze -
tak przy okazji najlepiej teraz kupować irysy z kwitkiem ja to już sprawdziłam
te bratki najlepiej mi przetrwały
no i lilie będą nowe - lubię je teraz podoba mi się ta zieleń i forma
Tak liczę, bo to były nasze pierwsze nasadzenia, jak się wprowadzaliśmy. Na początku go nie cięłam, pozwoliliśmy mu urosnąć. Pozostałe obwódki bukszpanowe chcę niższe.