Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod lasem 11:49, 09 maj 2017

Do góry
Czy tak powinien wyglądać Elegant Lady...? Myślałam że jest biało-różowy...będzie jeszcze?

Kolorowe Rabaty Martek 11:47, 09 maj 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Buziaki Martuś

Buziaki Miła Moja
Anulajda w raju 11:45, 09 maj 2017

Do góry
Blue Diamond
Madżenie ogrodnika sezon 2017 11:41, 09 maj 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ale mam nerwa na odkurzacz!!

nie patrze na żwirek, magnolia przyciąga wzrok
W cieniu - zacieniona 11:40, 09 maj 2017

Do góry
...dalej pada...
Madżenie ogrodnika sezon 2017 11:32, 09 maj 2017

Do góry

Marzenko, oglądam Twój ogród już któryś dzień i napatrzeć się nie mogę
Powiedz co to za tulipany na pierwszej i kolejnych fotkach? Sa piękne Musze je mieć
I jeszcze jedno pytanie- jak wygląda prawdziwa Elegant lady? Ja kupiłam kilkadziesiąt cebulek...zaczynają kwitnąc na cytrynowo...tak ma być?

Anulajda w raju 11:25, 09 maj 2017

Do góry
Purple Pion
W cieniu - zacieniona 11:07, 09 maj 2017

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
U mnie też zimno,a dziś w nocy ma być -5
Bogusia w ubiegłym roku ukorzeniłam hor.bukietową chcę zrobić na pieńku,czy wystarczy zostawić jedno piętro,wiem że pokazywałaś jak to robiłaś ale nie chcę mi się szukać.

Najlepiej będzie jak powtórzę...też nie pamiętam gdzie to jest...W ub.roku też przygotowałam patyczki na pienne i już ładnie puszczają pączki.

1 rok...wyprowadzenie patyka do pożądanej wysokości

2 rok...uszczykiwanie za każdym następnym listkiem w miarę wzrostu powoduje zagęszczanie się korony

3 rok...normalne cięcie za pierwszym pączkiem

4 rok...u mnie dopiero będzie...ale widzę po ilości pączków ze korona się zagęści.

...jeśli napisałam niezrozumiale to napisz,poprawię się.
Ogród bacowej 11:06, 09 maj 2017

Do góry

Iwonka, zrobię ci sadzonkę tej dużej hosty po prawej stronie. To S&S poczytaj sobie o niej .
Petunia/surfinia z nasion 11:04, 09 maj 2017

Do góry
Spokojnie po uszczyknięciu zaczną się zagęszczać i nabiorą ciałka.
Będziesz się cieszyć pięknymi petuniami.

A moje wydały kolejny kolorek:
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:58, 09 maj 2017

Do góry
iwka napisał(a)
mrozu dzisiaj nie miałam, ale za to teraz śnieg z deszczem na zmianę, mam już dość, cierpliwość się skończyła

Oby Twoja interwencja pomogła
Anulajda w raju 10:52, 09 maj 2017

Do góry
Purissima i Burgundy
Na zielonej... trawce :) 10:49, 09 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
I moja "chluba": krąg-siedzisko z innej perspektywy - wczorajszy bohater nieplanowanej sesji zdjęciowej jaka miała miejsce w naszym ogrodzie - mowa o sesji ślubnej - Panny Młodej nie przebił oczywiście... dobrze, że dzień wcześniej trawnik skosiłam

Ale bomba!! nie wiedzialam, że masz takie cudo!
Anulajda w raju 10:44, 09 maj 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
Doll's Minuet malinowa rozkosz dla oczu

I to jaka rozkosz
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:38, 09 maj 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Klony to jest to!

Ewik napisał(a)
Biała chmurka gesiowki cudna.Moja watanabe poległa po zimie w zeszłym roku .

Ja mam od zeszłego roku kalinę Eskimo oraz kalinę hordowina aureomarginata - na zdjęciu niżej, i na szczeście przezimowały bez okrycia, ale ciągnie mnie do innych

babka napisał(a)

Mój bluszcz w całości idzie pod sekator, wypożyczę przyczepkę i Ci go przywiozę. Starczyłoby na dwie piwniczki
Ale czytam, ze skłaniasz się ku irdze. To dobre kierunki

Ha ha...
Dalej jestem w fazie rozważań. Nie jestem przekonana do żadnego pomysłu Chciałabym, żeby w większości te nasadzenia skarpy były zimozielone. Niby ta irga szwedzka jest zimozielona... ale...
Kupiłam w zeszłym tyg 4 szt tej irgi skogholm - muszę poobserwować, upewnić się.

Moje orliki też już tuż, tuż...

kerii napisał(a)
Witam wiosennie po zimowym śnie

Witaj Jolu

laurowisnia napisał(a)
Renia, a wiesz, że ja mam taką mini skarpę obrośniętą irgą, którą chętnie w całości bym Ci przekazała, wygląda jak ta szwedzka, dostałam ją kiedyś dawno od sąsiadki. Spełniła już swoją rolę.

Pokażesz w wolnej chwili? - nawet u mnie.
A ta irga wysoka? Zimozielona?
Na co planujesz ją zamienić?
Różaneczniki - choroby i szkodniki 10:26, 09 maj 2017

Do góry
Moje różaneczniki mnie nie lubią. Co to może być, po zimie takie objawy, w ubiegłym roku pięknie się prezentowały

dodam jeszcze, że podłoże odpowiednie, bez szmaty.
Jurajski Ogród 10:25, 09 maj 2017

Do góry
Marto, słońca jak na lekarstwo, a jeśli się pojawia, to jest wtedy zimno (np. dzisiaj raniutko świeciło słonko przy 0C, ale teraz znów niebo zaciągnięte chmurami). Lawenda dopiero ledwo, ledwo odbija po przycięciu, róże mają 2-3 centymetrowe przyrosty, trawy nie mają jak ruszyć, bo zimno, tylko berberysy, floksy i żagwiny jakoś dają radę (no i goryczki).

jeszcze raz goryczka:

i takie tam

Co się stało kwiatom ... 10:24, 09 maj 2017

Do góry
Aniu,Zbyszku, dzięki Wam się uśmiecham,Aniu jeśli tylko zechcesz przyjąć białą sasankę do swojego ogrodu to z przyjemnością Ci ją wyślę Zbyszek, Thalia, tak to on, miałam sporo ,zostało kilka sztuk.

lubicie biel ..ja też,
słońce gdzieś się zawieruszyło..szkoda bo pąki kwiatowe Obieli w promieniach słonecznych wyglądają jak perełki,może wreszcie coś się zmieni na lepsze.

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:22, 09 maj 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Basiu - chcę podpytać o floksy, opisywałaś zakwitają drugi raz.
Słyszałam też żeby `wiosną pierwsze wychodzące odrosty wyłamać lub przyciąć, tak robi się z marcinkami by nie były wysokie.
Myślę jeśli się wyłamie floksy to opóźni się kwitnienie i powtórnie mogą nie zdążyć zakwitnąć
jak jest w praktyce?
Mam trzy letnie floksy dobrze rozrośnięte i małe, pewnie te małe trzeba wyłamać teraz dla lepszego krzewienia.
Opóźnia mi się wysadzenia pomidorów, bo miejsce zajęte rozsadą, zimno i wysadzić na rabaty strach ach to zimno nie mamy wpływu na ocieplenie

Anabelko kochana byłam u Ciebie i widziałam ...toż to jest produkcja na skalę przemysłowa ..Pomidory masz ladne nie wyrośnięte i ładne grube łodygi

Haniu a zimno ,no niestety wszędzie...ja też nic nie posadziłam...obawiałam sie przymrozków ,takie nie posadzone łatwiej przykryć

A co do floksów
-------------------
To wg mnie całkowite wyłamywanie jest bez sensu...kwitnienie jest słabsze i opóżnione...Jeśli już wyłamywać to tak:
1/3 same czubki
1/3 trochę niżej a 1/3 zostawić nie ruszaną ( tu mowa o jednej kępce) ...wtedy przedłużymy kwitnienie: bo najpierw zakwitna nieruszane itd...I jak przekwitna te pierwsze to szybciutko wylamujemy kwiatostan i one powtórnie zakwitną i tym sposobem mamy kwitnienie cały sezon...

albo nic nie wyłamujemy wtedy kwitna obficie i jak kwiaty zaczynają brzydnać to szybciutko wyłamujemy i przy ładnej jesieni mamy piekne obfite drugie kwitnienie..
ja wolę ten drugi sposób...spróbuj tego i tego....

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:16, 09 maj 2017

Do góry
iwka napisał(a)
mrozu dzisiaj nie miałam, ale za to teraz śnieg z deszczem na zmianę, mam już dość, cierpliwość się skończyła

Żabciu jak dobrze że Cię mamy bo nikt się nie odważył zadowolić
Mrówki i ja mam zrobiły mi kopiec.w rozplenicy .Ja czyszcze a one znów usypują.Mus jakieś lekarstwo zakupić .U mnie snieg z deszczem właśnie pada w przerwach słonko swieci
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies