Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

frezja 21:30, 18 maj 2017

Kolor tulipanów na poranne orzeźwienie coś pięknego wyszło.
21:30, 18 maj 2017
namodziłam plan ...ale fot sie w necie naogladałam ze mi mózg paruje ...choc zobacz i oceń .....bo jak to sie nie sprawdzi to juz tylko zaorac

musze gromadzic rosliny i obserwowac róze zeby wiedziec w jakiej konfiguracji je poprzesadzać

sylwai 21:53, 18 maj 2017

lindsay80 napisał(a)

Szczerze odradzam tą Elatę do słońca.
Z Evergoldami rok temu miałam podobne doświadczenie, z całej kolekcji ogromnych okazów zostały mi dwa, więcej nie kupię, na pewno nie traktowałabym tej trawy jako podstawę rabaty.

Wiele traw przetestowałam takich do słońca, bo cały ogród niemal taki mam.
Na ten moment mogłabym polecić wszystkie rodzaje seslerii, carexa Montana i śmiałka.
Fajny jest carex Variegata, ale w słońcu liście ma prawie limonkowe, zdecydowanie ładniej wygląda w cieniu.
Ja w zeszłym roku przytargałam sobie z lasu jakiegoś carexa, który dotychczas bardzo ładnie się zachowuje w moim ogrodzie i dałam go na słoneczną rabatę.

Czy to jest ta roślinka, o którą pytałaś u Asi? To jakaś tojeść.

Dziękuję kochana.Moja evergold też kiepsko wygląda.
Seslerie juz posiadam i carex variegate też.Muszę poczytać o tej montanie i śmiałku.
Fajnie wyglada ta tojeść rozesłana i fajnie te donice.
Madzenka 02:23, 19 maj 2017

Graby bez problemu możesz w czerwcu ciachnąć.

Piękne połączenie pomarańczowego z fioletem!
lojalna_ 11:01, 21 maj 2017

Bardzo mi się te donice podobają juz chciałam na parawan kupić wisząca ..ale kupiłam czarna .... )))) chce też w nią wsadzić coś zielonego szukam )

Edytko podczesalam graby mam lizaki wreszcie
babka 12:21, 21 maj 2017

Jestem zachwycona Twoimi tulipanami, odważne i jak bardzo trafione połączenie kolorów i kształtów. Energia !!
lindsay80 22:25, 21 maj 2017

Miała być w weekend fotka skrzyń, no to wrzucam, choć ich okolice to nadal front robót, bo szklarnia się składa.
W skrzyniach rosną już warzywka, ale nadal została do zrobienia kosmetyka, pomalowanie narożników i założenie listewek od góry.

lindsay80 09:44, 22 maj 2017

babka napisał(a)
Jestem zachwycona Twoimi tulipanami, odważne i jak bardzo trafione połączenie kolorów i kształtów. Energia !!

Dziękuję Olu
Jeszcze kwitną, fajnie, że niektóre odmiany późniejsze to można się nimi cieszyć dłużej.

Virichic

Purple Pion na finishu

lindsay80 09:47, 22 maj 2017

Queeny z resztką Claudii i czosnkami Purple Sensation - Van Ejik już przekwitły i dużo lepiej to wygląda bez nich

lindsay80 09:50, 22 maj 2017

Czosnki