Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 21:50, 18 maj 2017

patrycja napisał(a)
No dobra niech Ci będzie - truskawki
Moje zeżarła sarna.

Poważnie? No to trza było z nią na ruszt a tak na serio mi parę lat temu sarny zezarly drzewka owocowe, szkoda truskawek.
kaz742011 21:59, 18 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

No to zobaczysz,że teraz będą miały pędy sztywniejsze, ja jak je kupiłam i zakwitły w pierwszym sezonie byłam nimi załamana

No to super. Ciełam je nisko bo to ponoć powoduje że pędy mocniejsze rosną. A w tym roku znowu posadziłam tą odmianę. Będę miała porównanie nowych i tych z tamtego roku.
jolka 22:02, 18 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

Ale ładne! Gdzie kupujecie te orliki??
paulina_ns 06:31, 19 maj 2017

kaz742011 napisał(a)

No to super. Ciełam je nisko bo to ponoć powoduje że pędy mocniejsze rosną. A w tym roku znowu posadziłam tą odmianę. Będę miała porównanie nowych i tych z tamtego roku.

Kasia ja wszystkie swoje hortki tne bardzo nisko i faktycznie dzięki temu bardzo ładnie się rozkrzewiaja, nie wiem tylko czemu nie sprawdza się u mnie anabelle już dwa razy ja miałam i dwa razy mi padła...
paulina_ns 06:32, 19 maj 2017

jolka napisał(a)

Ale ładne! Gdzie kupujecie te orliki??

Jolus ja kupiłam je w PM i zauważyłam tylko dlatego,że mieli przy wyjściu pytałam też o inne, ale mieli tylko te.
paulina_ns 06:55, 19 maj 2017

Od samego rana chodzę i się zastanawiam co posadzić w miejscu, gdzie wczoraj poprzenosilam rośliny...w samym tyle ros a hortensje limelight 5 szt. i doszłam do wniosku,że ładnie przed nimi wyglądało by połączenie kulek naprzemiennie z frosted curl's, przed nimi mam szpaler bordowych żurawek co myślicie o takim zestawieniu?
MirellaB 07:20, 19 maj 2017

Paulinka FC lubią przemarzać. Może inne trawy. Mi przed hortkami podobają się też rozplenice
paulina_ns 08:13, 19 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka FC lubią przemarzać. Może inne trawy. Mi przed hortkami podobają się też rozplenice

Mirelka wiem właśnie, ale mam je już tam posadzone 4 szt i bez sensu je wymieniać całkiem jak póki co rosną.
MirellaB 08:17, 19 maj 2017

Aaaaa no skoro rosną to pewnie, że szkoda kasy wydawać wymieniając na inne.
Trzeba wykorzystać to co się ma

A jakie kulki masz czy chcesz posadzić?

Zajrzyj do mnie. Wstawiłam zdjęcia klonów i ostatnie tulipany
Monia81 11:48, 19 maj 2017

Paulinko masz może turzycę buchanana, bo nie wiem czy to było u Ciebie, ale jeśli masz to powiedz jak ona zimuje?