Napisałam elaborat i zjadło.... tak jak krzaczory zjadają moje rabaty bylinowe
Może dobrze, bo nastrój mam ostatnio napięty jak nerwy..
Jak się pozbieram, to będę tworzyć nowe rabaty bylinowe.. nie wiem gdzie, ale będę, bo mi ich brakuje..
Knautia z nasion angielskich żyje I nawet ma zamiar zakwitnąć..
Muszę przekopać twój rdest.. też zaczyna kwitnąć.. jemu woda nie przeszkadza
Gosiu jak dobrze widzę to ta pojedyncza sadzonka ma już kaluks (to te białe kropeczki )trzymaj w wodzie a niebawem powinny się pojawić korzonki troszkę to trwa.Ja tak nigdy nie ukorzeniałam dziewanny.Ja mam taką zwykłą żółtą z nasion. Co do nasionek traw to zbieram ze swoich i wymieniamy się nasionkami na forum. Szałwie mam z nasionek ona szybko rośnie już w pierwszym roku mi kwitła a miała z 6-7 listków.Zobacz jak teraz ruszyła jest super.
Dziękuję za słoneczko... na rabacie. Mi omiegi zarosły i mam szczątek gdzieś w cieniu, muszę je ratować, czyli to co zostało
Przesyłasz słoneczko, a ja od razu jak komornik robię lustrację tego co na rabacie... i to co obok rabaty.. te wredne zielsko widzę.. i coś czego nie rozpoznaję..za łubinami (dorodne kępki).
Słoneczko dziś widziałam na pograniczu lubelskiego i Podkarpackiego.. w Rz. jeszcze było pochmurno, ale u mnie pada cały dzień Niestety wieczorkiem przestało.... ciekawa jestem tego naszego - 2. Co ma być to będzie. pelaśki wniosłam do domu, niecierpki nakryłam kartonami i piwonię koperkową wielkim wiadrem.. Jutro mam nadzieję, że nie będziemy lizać ran.. czego sobie, Tobie i innym życzę. Długoterminowa się złamała.. na 18 maja pokazuje już koniec deszczu. I na 10 dni 2 mają być pochmurne ale bez deszczu.. oby.
Mirelko chcę zwykłe choiny kanadyjskie i tuje janed gold, dzisiaj była w Radomiu i objeździłam okoliczne szkółki i tez nie kupiłam. W jednej szkółce, były aż DWIE choiny, ale takie drapaki, że darmo bym ich nie chciała .
Przetaczniki posadziłam tak na próbę, ładne one są, ale na jesieni maja brzydkie liście i za hortkami chciałam je ukryć. Miałam dwie swoje już duże kępki, więc zrobiłam z nich 6 .
Umiecie dzielić jeżówki? Dwie mi przemarzły z 8 kupowanych w zeszłym roku, teraz są takie czy można je podzielić, czy są za małe?