Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:16, 28 kwi 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dziewczyny, skąd Wy bierzecie takie cudne białe narcyzy (u mnie tylko żółe i trochę kremowych, mam je już od dawna i szkoda wyrzucić, ale kolor nie mój).

Kupiłam u Kapiasów w czasie spotkania ogrodowiska i w necie na stronie frmy Benex
Przypomnij się jesienia będziemy wybierać
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:15, 28 kwi 2013

Do góry
Madzia coś w tym stylu ale jest szara idelanie taka sama jak podkładki na stół filcowe
https://www.google.pl/search?q=%C5%9Bwieca+r%C3%B3%C5%BCa&aq=f&oq=%C5%9Bwieca+r%C3%B3%C5%BCa&aqs=chrome.0.57j0&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&hl=pl#biv=i%7C2%3Bd%7CR78lFv6S20pGcM%3A
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:02, 28 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Na allegro identyczne donice o średnicy 60 cm kosztują niecałe 60 złotych - tak, żebyś wiedziała na przyszłość Moje też z allegro, ale mają tylko 29 cm

A pamiętasz nazwę firmy bo mnie Ania Wn prosiła a ja nie mogę ich znaleźć..
Kiedy, jak i czym pryskać.... 17:00, 28 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj otrzymałam info , źe iglaki naleźy pilnie spryskać Miedzinem 350 SC na chorobę bakteryjną , która się pojawia na iglakach
Zielony Punkt - ogród Finki 16:55, 28 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Martuś pozdrawiam zaglądam do Ciebie ino z pisaniem ciężko ... moja lawenda się budzi ....ciachnęłam ja nisko jak radziłaś

I ja dzisiaj poprawiłam moją lawendę gdy przecytałam, źe ty się z nią nie patyczkujesz (lubię to słowo ) Dopiero się budzi więc stwierdziłam, że jej nie zaszkodzę. W Ubiegłym roku przycięłam za mało i mi się pokładała
Ogród do kwadratu 16:53, 28 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)

śliczna pierwszy raz taką widzę Aga ławeczka i miejsce na ognicho pierwsza klasa ...zresztą cała reszta też miodzio

To seria you & me ... Mam 5 szt ale jak takie pikne nie będą eksmituję!! I będziesz tego świadkiem Madziu
Gusiarz czy wiesz jaki to dokładnie rodzaj, bo ma śliczny kolor, chyba że traktowałaś ją nawozem do hortensji
Rododendronowy ogród II. 16:50, 28 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Każdy ogrodnik przez telefon powie że to opuchlak bo jest to najbardziej znany owad wygryzający liście ale niszcza je także ryjkowce-wiele z nich i zmieniki (tak się nazywają to nie błąd w pisowni), ponieważ wiem że opuchlaki tworza zatokowe dośc szerokie i z łagodnymi łukami wygryzienia a u Ciebie są drobne i głębokie to przypuszczam że to inne robale ale ja z ogrodnikiem konkurowac nie bedę bo wiadomo że on mnóstwo godzin na nauce spedził i jeszcze ma praktykę. Jesli Ci powie ze opuchlak to tak pewnie będzie . Ja jestem tylko amatorem , nic poza tym , na dodatek poza przemarzaniem niektórych gatunków rh o których wiadomo że są wrazliwe na mrozy nie miałam większych problemów z moimi roślinami. Czasem poczytam to i owo ale to wiedza tylko amatora. Myslę że problem w rozpoznaniu nie jest aż tak istotny bo wszystkie te robale zwalcza sie tymi samymi środkami , wiec trzeba je zastosowac. Oczywiście liście zawieź i dostosuj się do wskazówek tego ogrodnika.Pozdrówka.

Miałam to napisać, czy larwa chrabąszcza, czy guniaka to i tak wyżera korzenie a potem liście. Nic tylko tępić
Ogród w lesie 16:45, 28 kwi 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Dzięki, myślałam, że już za późno i nie chciałam im zaszkodzić.

Moje dopiero ruszyły z listkami (póżniej niż inne horti) więc myślę, ze u Ciebie są w tym samym stadium?
Ogród Magdalenka 16:43, 28 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Planuję skarpetę pod wisienką .

A tu muszę stoczyć bój z opuchlakami , bo siedzą w ziemi ... w tym miejscu planuję posadzić kule z tatarakiem w roli głównej

Madziu co to za trawka za wisienką? Twoje miskanty czy rozplenice tak dobrze po zimie wyglądają?

A buksiki z ciemiernikiem miodzio!!! I skarpeta też będzie cudana. Po ile kupowałaś te bukszpany na skarpetę?
Ogród Magdalenka 16:41, 28 kwi 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
gupie opuchlaki ...

bratki w wianku śliczne ... tatarak ... gość co lubi mokro chyba się z nim zaprzyjaźnię ... Madziu clematis jest silny ... mój przetrwał wykopywanie ... zapomnienie ... i suszę ... i jest ... w tym roku muszę pamiętać obciąć kwiaty to we wrześniu będzie powtórka ...

Nigdy nie cięłam.....
Tnę wczesną wiosną ...ale wielkich sukcesów z klematisami nie miałam...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:31, 28 kwi 2013

Do góry
Madzia a to niskie przy brzegu to wrzośce?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:30, 28 kwi 2013

Do góry
Izuś i hosty biało zielone, koniecznie
Trawkę kłosówkę mogę ci zacząć rozmnażać
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:26, 28 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)

Ha, ha, ha... bo fajnie jak u innych groch z kapustą

I moje ulubione połączenie żółty z różem....... po prostu koszmarne połączenie.... nic tylko to wyrzucić..

Lubię twoje "koszmarki " i sobie nawet zafudowałam żółto- różowe tulipany

Dzięki za Henry'ego będę na niego polować
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:21, 28 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Troche sie zeszlo. Musialam dojsc do siebie po tych fotkach... Masz ogrod bombonierke. Jak Danusia... Cudnie, perfekcja i klasa.

A wiesz tak uporządkowany jest zawsze wiosną a potem coś mi się burzy latem się wściekam, że mi się ogród poczochrał.... taka roztopiona w słońcu bombonierka....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:20, 28 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jak białę to tylko Thalia

Anka wiesz, że "ona temu winna, na temu winna...." Czyli Ty. Rzez Ciebie narcyzy się u mnie pojawiły w ogrodzie, jesteś moją muzą

Mam thalię, dzisiaj obfocę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:19, 28 kwi 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenko spóźniony buziak i najserdeczniejsze życzenia ...

zakochana w geometrii rabat ... odurzona porządkiem ale jednak z pierwiastkiem tak potrzebnego pazurka nieładu artystycznego ... co tu siem krygować jestem wyznawcą tych areałów od kiedy je zobaczyłam ... wczoraj zrobiłam wreszcie plan - projekt przedogródka ... i ... dorobimy schody do werandy z drugiej strony aby przedogródek był w "kjubowej" geometrii ... nie da się nie zauważyć tego iż wyznaję te rabaty Madżenkowe ... nie da ... ale co ja zrobię ... nie wiem jak mnie do tej jednak matmatyki przekonałaś ale jestem kwadratowa ... ...

Ojoj ale się będzie działo Izuś, ale będzie pięknie: te kjubikowe rabaty bukszpanowe z horti, hostami. Upchniemy jeszcze gdzieś białe róże i tulipanki?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:17, 28 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja po prostu nie wierzę....gdybym u Ciebie nie był to bym pomyślał, że to zdjęcia z katalogu podrasowane foszotopem

A z okazji imienin wszystkiego najlepszego

Ja też mam okazję do świętowania, bo wczoraj zdobyliśmy trzecie miejsce na ogólnopolskim

Sebciu przecież wiesz, że ogród nabiera urody po 3 latach więc za rok buksiki dadzą czau. Myślę, że nawadnianie dużo daje ogrodowi. Widziałam jakie fekty byly w ogrodzie Domi po trzech latach.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:15, 28 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Giza, oszalalas????!!!!! Jakie zlikwidowac!!!!

Rewolucje są najfajniesze Prawda Bociuś, ale żeby zaraz działkę sprzedać i dom zastawić
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:14, 28 kwi 2013

Do góry
giza napisał(a)
W końcu dotarłam i tutaj
Nooooo.....kopara mi opadła, o tak
Pięknie! Jaki ogrom pracy i pasji widoczny od razu!
I z czym ja do ludzi....Chyba czas zlikwidować wątek ...

Giza dzieki za uznanie ale jeśli Ci się podoba mój ogrod to mam nadzieję, że będzie źródło inspiracji a nie depresji
Zobacz wątek metamrofozy, tam są zdjęcia jak się zmieniają nasze ogrody dzięki forum.
Idę do Ciebie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:13, 28 kwi 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Marzenka, mój M. też na początku nie interesował się niczym - ale jak ostatnio wróciłam z pracy, to on w tym czasie nawoził trawnik, jakaś saletra.
I oczywiście sypnął mi tez na moje rabaty.... - a ja kupiłam specjalne do róz, do bukszpanów, do hortensji.....
Alez byłam wkurzona... dobrze, że nie sypnął jakimś 100-dniowym, bo dopiero miałby przekichane...

Potffory sobie same wyhodowałyśmy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies