Sebek no nie mogłam dziś uwierzyć jak jechałam do pracy pruszyło białym
A całe święta tłumaczyłam 2,5 latkowi że choinki nie będzie bo to nie te święta som - teraz to nie wiem może trzeba było jednak ubrać
Ania - oboje dobrze wiemy, że storczyki nawet co 1,5 miesiąca mogą być podlane i będą żyć Grujecznika szkoda... Ja chyba zaraz idę strzasać snieg z badyli...
Nie byłam pewna co do pomysłu na taki skromny wianek, ale cokolwiek dołożyłam ciągle mi nie pasowało, więc został taki skromny.
Sebek zasil tulipany co najmniej 2 razy tej wiosny, żeby cebulki nabrały masy. Prawdopodobnie po kwitnieniu rozmnożyły się i dlatego w tym roku nie kwitną.
Sebek, patykiem sadzenie cebul u mnie to grubsza sprawa Odsuwam kamienie, robię dołki, uważając na siatkę przeciw kretom, pakuję cebulki, zmiatam ziemię, układam kamienie, uważając, aby nie przygnieść cebul. W kilku miejscach przestrzeliłam i tulipany "urosły" mi pod kamieniami Mam nauczkę. W tym roku zrobię tak jak radziła Viola, posadzę wszystkie w doniczkach (część tak zrobiłam i widzę zalety - rosną tylko trochę w bok, łatwo je oznaczyć odmianami, rosną w ładnych kępach.
Madżenka- jak sobie radzi sam sobie radzi teraz -1 jest oleandry na polu mam, widze że szkód narazie nie ma żadnych magnolie się trzymają Sebek- oglądać samego siebie na ekranie to nic fajnego bo zaraz sam sobie myślisz a tu mogłem inaczej powiedzieć i nie oglądałem tego do końca hehe
Ach szkoda gadać, trochę tulipanków jest wmieszanych w otoczenie pozytywnie, ale pozostałe to takie
właśnie dziwadła z 40szt, 3 rosną prosto, potem pustka co nic nie wyrosło, albo same liście...