Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

nicol21 11:02, 17 kwi 2017

Sebek - wesołych świąt! szkoda, że wiosennej dokumentacji nie będzie, ale może niebawem jak wiosna bardziej się rozkęci wrócisz z aparatem.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Sebek 12:21, 17 kwi 2017

jazzy napisał(a)
Współczuję spalonej murawy Rok temu też nawoziłam siarczanem amonu (siewnikiem) i teraz sobie myślę, że to cud jakiś, że go wtedy nie spaliłam. W jednym miejscu, however,mi wyleciało z siewnika ciut więcej i tam się spalił.

Super masz meble tarasowe. My będziemy spawać w tym roku... Już się boję co z tego wyjdzie...

Ja ciągle myślę jak dokończyć moje meble, tzn. zakryć dziury na gumę Coś tam wymyśliłem, ale się mi nie spieszy I tak już rok...
Sebek 12:22, 17 kwi 2017

Kacha123 napisał(a)
I co tam Sebuś? Zmroziło Cię? Mam nadzieję, że po przejściu fali mrozów nie zostaną same trawniki

Nie było przymrozku. Jeśli dzisiaj będzie mrozić to okryję magnolie, tulipany powinny dać sobie radę Albo je zetnę i tyle
Sebek 12:23, 17 kwi 2017

nicol21 napisał(a)
Sebek - wesołych świąt! szkoda, że wiosennej dokumentacji nie będzie, ale może niebawem jak wiosna bardziej się rozkęci wrócisz z aparatem.

Wrócę z fotami na weekend majowy - nadchodzący tydzień będzie intensywny Bardzo

12:29, 17 kwi 2017
Sebek napisał(a)

Gosia - ja i plantacja? Chyba werbeny patagońskiej, bo widze po rabatach, ze będzie co plewić

i żeby nie było bo u mnie chyba też sie zagony jej do plewienia szykują ...bojam sie wschodów majowych
Madzenka 16:47, 17 kwi 2017

Sebek to ja wciąż się zastanawiam ile ty tego siarczanu sypnąleś.... Też miałam to zrobić....
Miłego odpoczynku jeszcze....
Sebek 18:47, 17 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

i żeby nie było bo u mnie chyba też sie zagony jej do plewienia szykują ...bojam sie wschodów majowych

U mnie już zaczeła wychodzić Spryskam ją octem jak w zeszłym roku i tyle Po problemie
Sebek 19:06, 17 kwi 2017

Madzenka napisał(a)
Sebek to ja wciąż się zastanawiam ile ty tego siarczanu sypnąleś.... Też miałam to zrobić....
Miłego odpoczynku jeszcze....

Wysypałem cały worek 20kg na ogród - pod żywopłoty, w rabaty, w warzywniku i na trawnik. Pierwszy raz się mi trafił nawóz konsystencji mąki, więc schodził łatwo. Do pierwszego nawożenia zawsze zużywałem tyle azofoski, lubofoski czy innej saletry. Wiedziony doświadczeniem nie przeczytałem o dawkowaniu - skoro zawsze mi tyle schodziło to po co czytać? Mimo iż nawóz jest najtańszy to jest mocniejszy niż inne - no i stało się Przynajmniej roślinom na rabatach nic nie jest W póżniejszych miesiącach sypię już znacznie mniejsze dawki w trawnik, dla podtrzymania koloru
Trawnik powoli odrasta, z naciskiem na powoli, bo zimno straszliwie i trawa nie chce kiełkować... Jutro jadę do K. to następnym razem doturlam się na weekend majowy - powinno wtedy już być OK
jazzy 23:02, 17 kwi 2017

Sebek napisał(a)

Ja ciągle myślę jak dokończyć moje meble, tzn. zakryć dziury na gumę Coś tam wymyśliłem, ale się mi nie spieszy I tak już rok...
A takie plastikowe zaślepki w odpowiednim kolorze by się nie nadały?
Madzenka 06:55, 18 kwi 2017

Już wszystko wiem