Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:40, 27 lip 2014

Do góry
Stąd wyleciały żurawki Marmalade - Będą Ice Dance

A tutaj wyjąłem bez trudu gdzieś z 8 żurawek - teraz nie wiem czy te co zostały przesadzać czy już sobie je całkiem odpuścić... Będę widzieć jesienią jak bendom rewolucje rabatowe

Kule bukszpanowe wchodzą w mój ulubiony etap wzrostu

Dwa ogrody 08:53, 27 lip 2014

Do góry
Bogdzia, AgnieszkaW limki są fajne, ale przed nimi koniecznie coś muszę posadzić, najlepiej aby było widać także zimą i wiosną, kiedy hortki są ścięte. Z tyłu rosną runianki, a przed myślę o bergeniach może, których mam sporo namnożonych i uporządkowaniu koorystycznym żurawek, dosadzę także Ice Dance, która u mnie wyjątkowo dobrze rośnie, może przywrotnik?
Ktoś ma inny pomysł bo mnie w tym miejscu koncepcje się kończą... Rabatka z prostą linią musi zostać...

fragment starej/nowej rabatki, który powoli zaczyna mi sie podobać, w kolorze żółtym i limonkowym: Chopiny, jeżówki, trawki, trytomy, żurawkę zastąpię konwalnikiem, miłorząb Mariken, w tle choiny do formowania i cisy jako pionowe akcenty

Kindzia, te dalie są wysokie, 1.5 m. Jeżówek brak, Meringue , którą chciałam na tę część limonkową powyżej też nie ma Może posadzę tam jeszcze Green Jewell ale też muszę poczekać do jesiennych targów, chyba że spotkam wcześniej

nowe róże, podobno Graham Thomas albo Graham Derby?

tych nazw pan nie pamiętał

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:55, 26 lip 2014

Do góry
Chciałem złożyć meldunek ogrodowy, bo po wizycie u Danusi dostałem powera Posadzilem sadzonki żurawek dla których jedynie rok szukałem odpowiedniego miejsca Podzielilem jedną trawkę co wymagała wykopania, bo reszta ją pochłonęła Dodatkowo wykopalem ostrozki, bo za turzycami palmowymi nie chciały rosnąć, wyszło ich gdzieś 15 doniczek No i niestety przy czyszczeniu żurawek niemal połowa wyleciała... Mam dziury na froncie i przy ciurkadle... Jak padnie reszta będą same turzyce Ice Dance. Fotki mam w aparacie, może wgram później Na razie macham do Was
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:29, 26 lip 2014

Do góry

Dalej w lewo jest trawka kareks morowi Ice Dance podwójnie posadzona
Ogród Magdalenka 20:47, 25 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Noemi, witam się i pozdrawiam podglądam ogródki Madżenki i Gabisi, to do kompletu wpadłam do Ciebie i znowu zapiałam z zachwytu

Witam i dziękuję

Pszczelarnia napisał(a)
Magdo, już mam od tygodnia. 2 piękne smukłe graby fastigiata ulistnione od dołu w wysokości pozwalającej je skierować na bramkę.

O jak się cieszę … niech rosną pięknie !

anna_studio napisał(a)

TA biała ślicznie tam wygląda...
Pozdrawiam Madziu...

Ściskam mocno czekam na ciąg dalszy …. buziak !

nicol21 napisał(a)

Ale świetnie to wygląda. Ice dance szybko się rozrastają. A chcesz je po prostu przenieść czy zastąpić czymś innym?
A co to za biała kula?

nie mów że marny z Ciebie fotograf! Ale dobry ogrodnik jesteś
do szerszej perspektywy po prostu robisz zdjęcia z daleka i nie pod słońce.

Ice dance w tym miejscu się męczą … przeniosę je do przedogródka , posadzę w kwardacie , tak myślę …

biała kula , miała być ciuradełkiem, kupiłam dawno temu w tkeju

u mnie zdjęcia z daleka są słabe … szesc kroków i koniec ogródka

Pozdrawiam

Ogrodowe skarby 22:41, 24 lip 2014

Do góry
Dzisiaj na spontana wzięłam się za przed ogródek ! Nie wiem jak to się stało hihihi wyruszyłam z domu na zakupy ( nie ogrodowe) a wróciłam załadowana różnymi berberysami ( Kobold, Admiration, i taki żółty) kupiłam też trawy
Miskant chiński 'Zebrinus' (Miscanthus sinensis)
i Turzyca Morrowa 'Ice Dance' (Carex morrowii )
Po dosadzałam to co sama rozmnożyłam i wyszło .......
Mam nadzieję że juto wam pokażę i że będę w stanie zrobić zdjęcia .mam usunąć ósemkę ostatnio myślałam że będę rodzić hihihihi tak bolało po wyrwaniu
Lecę spać fotkę na dobranoc zostawiam co by zapomnieć o jutrze !!

Ogród do odświeżenia 21:32, 24 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pisałam dzisiaj o ice dance i porówaniu z morrowi variegata... Ale zapomniałam gdzie.... Ice dance się rozrasta rozlogami, trzeba urąbywać aby miał ładny pokrój.,
Na red barona poczekaj jeszcze rok.. U mnie przez dwa lata był marny, w tym roku juz mocno orzyrósl a za rok będe mogła go wreszcie rozsadzać. Moja znajoma obdziela nim wszystkich przyjaciół...

A deszczu na moim deszczomierzu to zaledwie 15 l na m2 ... A ostatnio to przy jednej godzinnej ulewie było 20 l na m2.... Deszcz potrzebny był bardzo roślinom. Lubie taki soczysty ogród po deszczu.

Doczytałam i przy Ice Dance, będę usuwać konicznie te rozłogi, chętne osoby na pewno znajdę...mówisz 15 l, no to średnio, ale taki spokojny mnotonny deszcz potrafi więcej zdziałać niż po ulewie...widzę to po mojej suchej ziemi (jak pieprz) pod choinką....przy takim jednostajnym i długim deszczu już przy samym pniu widać , że jest mokro
Red Barona musze i tak przesadzić....do tych planowanych jeżówek
Ogród do odświeżenia 20:25, 24 lip 2014

Do góry
Pisałam dzisiaj o ice dance i porówaniu z morrowi variegata... Ale zapomniałam gdzie.... Ice dance się rozrasta rozlogami, trzeba urąbywać aby miał ładny pokrój.,
Na red barona poczekaj jeszcze rok.. U mnie przez dwa lata był marny, w tym roku juz mocno orzyrósl a za rok będe mogła go wreszcie rozsadzać. Moja znajoma obdziela nim wszystkich przyjaciół...

A deszczu na moim deszczomierzu to zaledwie 15 l na m2 ... A ostatnio to przy jednej godzinnej ulewie było 20 l na m2.... Deszcz potrzebny był bardzo roślinom. Lubie taki soczysty ogród po deszczu.
Ogród do odświeżenia 19:29, 24 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A nikt mi nie wierzył, że Ice Dance to wielka trawa... niech tylko złapie klimat.... to od razu potfffór... dziel i rozdawaj.. albo tylko odrosty usuwaj.. i w ludzi pchaj... bo widać, że jej u Ciebie dobrze, to za rok zdominuje cały widok..

Czyli rozumiem, że u mnie klimat złapała?...jak jej tak dobrze w moich kamieniach to strach pomysleć, co to byłoby za kilka lat, jak bym jej nie ruszała w ogóle
Moja "przyziemna" :) pasja 19:27, 24 lip 2014

Do góry
Trochę deszczu, a ja już kombinuję . Może by tak Ice Dance dać zamiast kocimiętki, byłoby tak na skos z tymi pod żywopłotem, a żurawki pociągnąć jeszcze przed hortensjami?

Ogród do odświeżenia 19:26, 24 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mój Red Baron zaplątany w turzyce palmowe, zdominowały go. Niewidoczny prawie Wiosną je będę dzielić i chyba ograniczenia ziemne dostaną, tak jak Gierczuś pisała

Popadało u Was przyzwoicie? U nas idealna pogoda na plewienie, tylko plecki już bolą...

Buziole

U Ciebie to wiem, że arystokrata ledwo widoczny, ale ja muszę z kolei ograniczyć mozgę, bo mi się rozpanoszyła...zresztą Ice Dance też szaleje, ale z nim nie ma kłopotu, bo tylko odnogi wykopię (przynajmniej na razie)
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:48, 24 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Dorotko Agatko ----razem odpisuję ---trawka Ice dance faktycznie tam nie bardzo pasuje bo będzie az pstrokato chyba musi być gładka zielona Ice dance mam od groma .Dorotko a może trzmielinę z przodu na tym pókolu zamienić na ice dance ha h Polecę spojrzę

Halinko skoro masz dużo Ice dance ,to możesz tam dać rządek, będzie lepiej niż trzmielina lepiej wykorzystać co się ma, bez wydawania kasy. Dosadzisz cebulki, możesz powojnika clematisa jeszcze do róża dać, bardzo ładnie się komponują razem a na siatkę bluszcz, żeby tło zrobić i będzie zielono zimą. Na wiosnę zetniesz róże, zetniesz miskanty zostaną Ice dance i tulipki
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:55, 24 lip 2014

Do góry
Dorotko Agatko ----razem odpisuję ---trawka Ice dance faktycznie tam nie bardzo pasuje bo będzie az pstrokato chyba musi być gładka zielona Ice dance mam od groma .Dorotko a może trzmielinę z przodu na tym pókolu zamienić na ice dance ha h Polecę spojrzę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:13, 23 lip 2014

Do góry
Marmalade na początku rosły koło turzyc Ice Dance, ale zostały zjedzone...

Ogród do odświeżenia 19:43, 23 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A nikt mi nie wierzył, że Ice Dance to wielka trawa... niech tylko złapie klimat.... to od razu potfffór... dziel i rozdawaj.. albo tylko odrosty usuwaj.. i w ludzi pchaj... bo widać, że jej u Ciebie dobrze, to za rok zdominuje cały widok..

to chyba tak jak z moim morningiem....najpierw miałam go chyba w złym miejscu i nie chciał rosnąć za diabła..dziwiłam się wtedy ,że inni piszą że on duuużoo większy niż do " cycków " a u mnie był do uda.. Teraz przesadzony roooośnie .. I już wiem , co ci ludzie mieli na myśli
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:37, 23 lip 2014

Do góry
Halinko zobacz zdjęcie tam z przodu rośnie carex ice dance, variegata wygląda prawie tak samo, tylko ma podobno bardziej zwarte kępki

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/66/662332/original.jpg
Ogród Eli 17:08, 23 lip 2014

Do góry
Kasiu korzystaj puki możesz

Iwonakompostowniki szaleją ostatnio

Ola bzyków u mnie mnóstwo bo mam koniczynę w trawniku i już kilka użądleń w nóżkowe palusie zaliczyłam

zacytuję mojego M ,,znów jakieś trawy przytachała''

żurawka Rio

i carex Ice dance
Moja bajka 23:19, 22 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No zakupy bardzo ładne Ciekaw jestem w jakiej cenie był Ice Dance, ja dzisiaj chciałem kupić ale 15zł za identyczną wielkość była przesadą przy potrzebnej mi ilości
Fasolki to ja nie lubie, ale tą pierwszą miche wszamałbym w pośpiechu

Łukaszek Ice Dance kosztowała 10zł. No to wpadaj na borówki i poziomki .
Ogród do odświeżenia 23:16, 22 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

...nie ma za co, mam na zbyciu, a sama dostałam go od Ani (Małej Mi)i szczerze dany, bo rośnie jak szalony

Moja bajka 23:10, 22 lip 2014

Do góry
No zakupy bardzo ładne Ciekaw jestem w jakiej cenie był Ice Dance, ja dzisiaj chciałem kupić ale 15zł za identyczną wielkość była przesadą przy potrzebnej mi ilości
Fasolki to ja nie lubie, ale tą pierwszą miche wszamałbym w pośpiechu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies