Jolka, myślę nad rabatą nową , patrzę, szukam i nie wiem co tam posadzić i jak.
Wiem, że chcę kilka dużych drzew.
Mam prosty odcinek szerokości drogi wjazdowej a z pod płotem rząd szmaragdów ( na 1 foto prawa strona)
Fotki majowe mówisz? Proszę bardzo
Dzisiaj śnieg padał, a co? I tak jest zimno.
początek tej rabaty sięga, powiedziałabym zamierzchłych czasów. tak wyglądała na początku parę lat temu
Zdrowie nie pozwoliło mi jej dokończyć, teraz przyszedł na nią czas i na tę część ogrodu.
Z założenia ma być lekka, kolorowa. Były tam w planach róże i coś z nich zostało jeszcze. Ta najwyższa na tegorocznym zdjęciu to Aloha - jest do oddania, nie spełniła moich oczekiwań no i rabata poszła w kierunku dzikawej - raczej dziką marchew, dziewanny, jeżówki i trawy, niż róże tam teraz widzę Mam nadzieję, że mi wyjdzie.
Ułudki nie mam, a już wpadła mi w oko do leśnej części.
Bardzo ładna kompozycja. Jak się sprawuje epimedium? To bardzo ładna zadarniająca roślina. Też mam, ale o żółtych kwiatach. Tylko raz kwitło, bo na ogół marznie.
Zauważyłam że masz sporo ciekawostek w ogrodzie.
Pomocnicy byli bardzo dokładni . Wypielili wszystkie siewki. No, ale nie stałam nad nimi i nie mówiłam co ewentualnie może zostać. Przy okazji widać że na tyłach rośnie mi sąsiedztwo.
tak sobie dumam, jakby zrobic takie kawalki tortu i w przedszkolu na urodziny klasc dziecku na stoliku tyle kwalkow ile ma lat hmmm
tylko zrobic nie mam czasu. Chociaz moze w pracy znajde chwile i troche gipsu hmmm
Powiem Ci, że ten płotek cały czas mnie urzeka. Jak będzie miał już ostateczny kształt (lada chwila będzie korekta) to posadzę przy nim różne powojniki aby bujnie się z niego wylewało, przewieszało i zachwycało
O, to faktycznie w maju i śnieg jeszcze.Ja bez takich wariacji.Słońce i chmury miałam .
I zimno, powietrze mroźne.A co to będzie po tej nocy ??
Dziękuję z miłe słowa.Buziaczki odwzajemniam
ciemiężyca- jeszcze mi nie kwitła , mam ją 3 rok, to może w tym roku
( jak nie zmarznie)