Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Mala_Mi 17:55, 06 maj 2017

Kasya napisał(a)

penstemona w takim razie lepiej posadzic w miejscu bardziej wilgotnym niz na sloncu ?

czy ten na zdjeciu to moze byc odmiana pocahontas ?

Penstemon Husker Red
Justyna 09:11, 07 maj 2017

U mnie sadźce jeszcze nie ruszyły, ani zwykły, ani czekoladowy. Dzieliłam je jesienią, mam nadzieje, ze się pokażą. Jaką rutewkę kupiłaś? Delavaya gatunek, czy jakąś odmianę?mświetna jest ta szklarenka
elka_ 12:59, 07 maj 2017

mira napisał(a)
lubię spokój zieleni choć wiosna i koloru jest sporo - trawa u mnie jeszcze nie koszona - jeszcze tak nie było by o tej porze nie było koszenia

nastał czas na obsadzanie wolnych donic które zostały jeszcze po bratkach i po stokrotkach , wiele ich nie ma ale zawsze coś
na razie mnie ta bardzo przyjemna praca aż tak nie zajmuje bo bratki i stokrotki będą długo a potem myślę że już moje pelargonie będą gotowe

tulipanowo jeszcze potrwa bo nie wszystkie zakwitły - tu przestroga jak się sadzi późne tulipany to trzeba uważać żeby nie utoneły w bylinach które rosną

Piękny spektakl ogrodowy, fajnie się spacerowało
Jana 14:27, 07 maj 2017

też pospacerowałam, masz pięknie zakupy super
katel 15:57, 07 maj 2017

Ja też jestem bardzo ciekawa jaką rutewkę kupiłaś?
mira 00:04, 08 maj 2017

Witajcie w ten zimny mokry majowy wieczór/noc.

Tyle pięknych i ciepłych wpisów - dziękuję bardzo niezmiernie mi miło.

Dzisiaj tylko tyle napiszę - o pogodzie nie rozmawiamy - nie wiem czy się da ...
Sobota na szczęście była pracowita choć burza po 16-tej wygoniła nas i znów trawnik do połowy skoszony a na fotki w słóncu aż tyle czasu nie było.

Zostawiam tylko kilka kolorków na przegonienie tych burych chmur

pozdrawiam
_Martini_ 00:08, 08 maj 2017

Bratki cudne. Moje w tym kolorze wszystkie patrzą w dół.
mira 21:54, 09 maj 2017

mirkaka napisał(a)
Miło poczytało się się Twoją opowieść ogrodową Nie każdy ma taki talent
A ciekawe że jeszcze trawy nie kosiłaś, moja mimo że u mnie zimniej już dwa razy była koszona.

Mirka bardo dziękuję zwłaszcza za ten talent tak się marnuję

Trawa już powoli dochodzi do siebie po rewolucjach. Była bardzo późno wertykulacja, potem wkroczyła ekipa od tarasu i drewno na taras leżało na trawniku......
potem było zimno i wreszcie w minioną sobotę było pierwsze koszenie ale...hehe do połowy bo przyszła burza i ulewa.
Wczoraj mąż kosił raz jeszcze i już idzie na dobre.

Na tych rabatach zakończyłam teoretycznie pracę znaczy pilne prace na teraz bo gdyby było wolne 2 godziny to mam tam sporo działań - dosadzić dzwonki, sadźca, coś przyciąć, wzruszyć ziemię tylko podlewać nie muszę chyba z miesiąc
mira 21:59, 09 maj 2017

Katkak napisał(a)
Mirus na dzień dobry zafundowalam sobie spacer po Twoim zaczarowanym ogrodzie . Co do obsadzania perhpli mnie też by chciejstwa pokonaly . Stipa sie nie martw. Potem Ci pokaże jak z mikruska robi się okazala kępa . Buziole.

Ha zaczarowany to mi schlebia . Kasia jeśli chodzi o pregolę to nie tyle chciejstwa co takie myślenie - jak dam wszystko jednakowe będzie co prawda bujnie ale może być bardziej formalnie a ja lepiej czuję się na luzie

Taki luzak ze mnie że na rabacie tarasowej /bo przy tarasie/ rosną głównie floksy ale też róże i jeżówki i liliowce no i ta piwonia co miałam ja wysadzić i chyba te myśli usłyszała bo jest cała w pąkach - dziś okryłam - 2 godziny okrywałam to i to

mira 22:15, 09 maj 2017

margaretka3 napisał(a)

Jak najbardziej można
Idę czytać dalej

Tak myślałam to pisząc że jak nic dasz jakąś radę więc poszłam i zrobiłam

to ta kępka

w sobotę wzięłam się za moją rabatę bylinową - grzebałam, dzieliłam, przesadzałam, wsadzałam i narobiłam wolnego miejsca bo wykopałam liście czosnków co się namnożyły a nie zakwitną - rety ile tego

zraziłam się też do czosnków bo już się nimi nacieszyłam a muszę myśleć już o ogrodzie mniej pracochłonnym bo mam za bardzo - coś robię nie tak
i tak dumając jak przerobić moją rabatę bylinową na krzaczasto- bylinową czy może na taką z perowskie i trytomami bo tam wielkie słońce po kilku godzinach rozpętała się burza i do dziś nie skończyłam brr

a ! jeszcze przy okazji nie wyszedł mi mieczyk dachówkowaty i ostrożeń