Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:37, 22 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Madżen, dopytam się jeszcze: czy rozplenice startują od korzenia? Czy ze srodka źdźbła?
Czy ja już też je mogę ciąć? U mnie wszystko 2 tygodnie po Wrocławiu. Daj proszę znac, kiedy carexy ciąć. Mam ID i chyba je tylko wyskubię. Bo ogólnie młode i w dobrej kondycji.
I ptasie łapki mam. I 3 sadzonki Silver.

Iwonka nie potrafię odpowiedzieć na twe pytanie w sprawie rozplenic. Ot rośnie i nigdy się nie zastanawiałam jak
jeśli w długoterminowych prognozach nie zapowiadają dużych mrozów możesz wszystkie trawy ciąć. Ja Carex zwykle tnę najpóźniej, gdy widać ze startują wtedy obcinam je jak najniżej . Jesli zetniesz nie tak radyklanie i tak obcięte żdżbla uschną i potem trzeba je wyskubywać. Dlatego najlepij je ogolić niemal Ana łyso. Jednak robie to najpozniej jak tylko z tym wytrzymuja bo carexy zimozielone startują równie pózno jak rozplenice, gdy gleba jest juz nalrawdę ciepla
Ogród mały, ale pojemny;) 20:11, 22 mar 2017

Do góry
U mnie było dziś słoneczko.
Slonecznych chwil wszystkim życzę.

Przemku, napiszę, ze zawsze podobaja pi się topiary cięte twoją ręką. Ja tak nie umiem. Dlatego lubię tu zaglądać, by oko nacieszyć.
A jeszcze napiszę, ze polaczenie rozchodnikow z rrozplenicami, to hit Ogrodowiska. U Przemka fajnie wyglądają, w innych ogrodach też. Sama się zastanawiam nad takim polaczeniem. Do tej pory laczyłam rozchodniki ze stipą. Też fajnie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 19:31, 22 mar 2017

Do góry
Gosiu, zdrówka ci życzę.
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:00, 22 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, wiosna u ciebie szybciej jest. Forsycja - niesamowicie kwitnie
Sasanki u mnie ledwo z ziemi wyłażą

Troszkę szybciej, to fakt Niedługo będzie i w całej Polsce cieplutko, wszystko się wyrówna.
Ogród z uśmiechem 17:00, 22 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A ty chcesz tu być tylko na czas robienia ogrodu? Oj, oj Roślinki rosną długo, sama wiesz. A kto relacje z rośnięcia będzie robił?

Oj, na pewno tak nie będzie To jakoś tak głupawo wyszło Oczywiście, że zadomowiłam się już tu na dłużej Pilnuj, pilnuj Iwonko
Ogródek Iwony II 15:52, 22 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Co do irysków - te jesienią upolowałam w Janinie. Jeszcze te ciemnobiebieskie bym chciała.

Iryski śliczne, takie delikatne. Muszę je mieć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:39, 22 mar 2017

Do góry
Tak, na prawo. Fajny efekt. Podoba mi się. Choć damy się troszkę boję
Ogródek Iwony II 15:29, 22 mar 2017

Do góry
Co do irysków - te jesienią upolowałam w Janinie. Jeszcze te ciemnobiebieskie bym chciała.
Ogródek Iwony II 15:26, 22 mar 2017

Do góry
Skopiowałam z wątku Justyny
zapiski odnośnie wysiewów w warzywniku:

1.kiedy kwitną krokusy siejemy rzodkiewkę,szpinak, pasternak i pietruszkę
2.kiedy kwitną żonkile wysiewamy marchew, buraki i boćwinę
3.kiedy kwitnie forsycja siejemy isadzimy groszek, cebulę i sałaty, tniemy róże
4.gdy kwitnie mlecz sadzimy ziemniaki
5.kiedy klon ma nowiutkie liście przesadzamy byliny
6.kiedy kwitnie pigwa czas na sadzenie kapusty i brokułów
7.gdy sady jabłoniowe w kwiatach jest czas na sianie niskiej fasoli
8. opad kwiatów jabłoni czas na fasolę tyczną i ogórki
9.kiedy kwitną bzy jes czas na kabaczki, i wysiew pozostałych jednorocznych warzyw
10.gdy kwitnie konwalia czas na wysadzanie pomidorów
11.w pelni rozwinięte liście klonu -można wysiewać powoje i wysadzać ipomeę
12.kwitnie irysów, to czas na wysadzanie do gruntu papryki i bakłażanów
13. kwitnienie piwonii oznacza, że przyszedł czas na arbuzy i melony.
Ogródek Iwony II 12:31, 22 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja dziś piszczałam z radości po powrocie z pracy. Wczoraj pąki, dziś część zakwitła. Prosto przy wejściu
Moje pierwsze iryski

Prawdą jest, ze nie potrzebują słońca. Nawet w pochmurny dzień są otwarte. Nie tak, jak krokusy

o jak ładnieNie mogę doczekać się kwitnienia u mnie w ogrodzie
Z Pszenicznej ... 12:08, 22 mar 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ja nawet nie mogę tego czytać, bo już się czuję zmęczona .

Dobre
Ogródek Iwony II 10:12, 22 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja dziś piszczałam z radości po powrocie z pracy. Wczoraj pąki, dziś część zakwitła. Prosto przy wejściu
Moje pierwsze iryski

Iwonko ja w tym roku pierwszy raz posadziłam iryski, ale w doniczce.
Już widzę że ogromnie mi się będą podobać... dumam czy z ciemiernikami będą wyglądać dobrze... ja mam ciemnoniebieskie ale jeszcze w pąku
Z Pszenicznej ... 09:50, 22 mar 2017

Do góry
Monia81, Anda, Jana, AnnaCh, tulucy, Gruszka_na_w..., ZieloneWrota, Wendy79, Iwk4 -
dziewczyny nic nie biorę, serio ale może to skutek diety bo masę warzyw jem Jak dobrze że warzywnik zrobiłam

Do pomocy nikogo niet... ale po całej zimie to już w domu nie mogę wysiedzieć, ptaki tak pięknie śpiewają, sikorki uwijają się przy budkach - znoszą wyściółkę do budek, więc jak w takich okolicznościach przyrody siedzieć i nie reagować

Codziennie idę na bylinówkę oglądać co wychodzi i czym niedługo będę się cieszyć

W planie na dni najbliższe to dalsze przycinanie - grupę dereni flaviramea muszę przyciąć na pniu, bo się mocno postarzał, bez czarny, bo wrasta słupek siatki itd itp...

Jutro lub pojutrze przychodzi część ogrodzenia warzywnika jeszcze mnie czeka wyliczenie i zakup całego ocynku ( kotwy, kapturki) mocowania, zawiasy, siatka... jest tego trochę. Myślę że jak zgromadzę wszystko to pójdzie w miarę sprawnie. Spieszy mi się bo widziałam już nadłamaną jagodę kamczacką przez psiure...
Hortensjada 07:44, 22 mar 2017

Do góry
Cudnie Bożenko z krokusami. Pamiętam, jak rok temu się nimi zachwycałam.
Widzę, ze jest zielone światło do ciecia.
Na zielonej... trawce :) 07:12, 22 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Angeliko, czy masz też lawendę od wschodniej strony? mam ochotę posadzić przy wejściu lawendę, ale nie wiem, czy wystarczająco słońca będzie miała?
Piękna ta kompozycja

Iwonko to południowa rabata - akurat nad lawendą myślę o zmianie tu na żurawkę zipper
Z Pszenicznej ... 23:57, 21 mar 2017

Do góry
Matko kochana. Agata, takiego powera, to ja nigdy w życiu nie miałam.
Czy aby na pewno nie masz 20 krasnoludków? Tyle roboty zrobiłaś, ze teraz już chyba nic do roboty nie masz
Podziwiam
Ogródek Iwony II 23:25, 21 mar 2017

Do góry
Mirelka, one się otwierają z godziny na godzinę. Dziś mnie zaskoczyły. Wczoraj same pąki były
Ogród z rzeźbą 23:22, 21 mar 2017

Do góry
Ooooo ja
A ja moich nazw nie znam. Ale lubię je. Wszystkie zdobyczne
Ogród z rzeźbą 23:18, 21 mar 2017

Do góry
Aniu, te hosty, to tak z pamięci nazwy podajesz? Śliczne masz
Na zielonej... trawce :) 23:03, 21 mar 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
A moje kulkowe cyprysiki mają się całkiem dobrze - są gęstę - przyjamniej mocno mi się wydaje że to cyprysy

Angeliko, czy masz też lawendę od wschodniej strony? mam ochotę posadzić przy wejściu lawendę, ale nie wiem, czy wystarczająco słońca będzie miała?
Piękna ta kompozycja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies