Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Iwk4 23:03, 21 mar 2017

AngelikaX napisał(a)
A moje kulkowe cyprysiki mają się całkiem dobrze - są gęstę - przyjamniej mocno mi się wydaje że to cyprysy

Angeliko, czy masz też lawendę od wschodniej strony? mam ochotę posadzić przy wejściu lawendę, ale nie wiem, czy wystarczająco słońca będzie miała?
Piękna ta kompozycja
Madzenka 06:57, 22 mar 2017

Trzymam kciuki aby M podołał obowiązkom w sobotę
AngelikaX 07:11, 22 mar 2017

Trzymaj trzymaj Marzenka coś w prognozie zaczynają przebąkiwać, że deszczu na weekend kapnie... dzień wcześniej mówili, że słonecznie...ehh
AngelikaX 07:12, 22 mar 2017

Iwk4 napisał(a)

Angeliko, czy masz też lawendę od wschodniej strony? mam ochotę posadzić przy wejściu lawendę, ale nie wiem, czy wystarczająco słońca będzie miała?
Piękna ta kompozycja

Iwonko to południowa rabata - akurat nad lawendą myślę o zmianie tu na żurawkę zipper
AngelikaX 07:26, 22 mar 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Jasne jak słońce

Hortensji na nóżce nie widziałam nigdzie w sprzedaży ( może nie zwróciłam nigdy uwagi). A to fajny pomysł bo krzew jest o wiele większy. Ale cenowo na pewno też jest duża różnica.

Cieszę się

Są, ale mniej popularne jak "zwykłe". Lubię w tej formie - wydaje się bardziej dostojna, no i w nogach więcej miejsca jest na sadzenie.
Cenowo ciut droższe - normalne masz w granicach 20zł
Wyprowadzane na nóżce - korona na wysokości 80cm 30zł, a korona na wysokości 140cm 59zł - właśnie jestem w trakcie zamawiania Takie super cenki znalazłam

ps. U mnie wczoraj w ogrodniczych pytałam to i nawet 100zł sobie życzyli
ren133 09:00, 22 mar 2017

AngelikaX napisał(a)
Trzymaj trzymaj Marzenka coś w prognozie zaczynają przebąkiwać, że deszczu na weekend kapnie... dzień wcześniej mówili, że słonecznie...ehh

Prognozy zmieniają się jak w kalejdoskopie ... już szykowałam się na piątek z wertykulacją tymczasem dzisiaj widzę, że dopiero w sobotę ma być słonecznie ... ciężko coś wcześniej zaplanować
SlonecznyOgrod 11:17, 22 mar 2017

A te które masz już (hortensje) to jak wysoko maja tę koronę?
Te co zamawiasz to z internetu ?
AngelikaX 17:12, 22 mar 2017

Korona zaczyna się na wysokości 60cm - całkowita wysokośc hortek to 1m.

Tak te co zamawiam teraz to z interneta - z tego co Pan wysłał mi foty to naprawdę mają spore korony (te 140cm)

AngelikaX 17:13, 22 mar 2017

ren133 napisał(a)

Prognozy zmieniają się jak w kalejdoskopie ... już szykowałam się na piątek z wertykulacją tymczasem dzisiaj widzę, że dopiero w sobotę ma być słonecznie ... ciężko coś wcześniej zaplanować

No właśnie i weź tu zaplanuj coś u nas przekropnie ma weekendowo być ponoć, ale dziś środa więc liczę, że do soboty prognozy się zmienią
kasja83 17:17, 22 mar 2017

Ja tam pogodzie już nie wierzę-miało być ocieplenie, a znów trzeba ciepłe skarpety zakładać.