Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Słoneczny Ogród 19:50, 31 maj 2018

Do góry
śliczne bielutkie surfinie,ja dla odmiany mam czerwone

widzę ,że to teraz obowiązkowy zestaw szałwia z seslerią też posiadam hihi

gdzie takie fajne domki owadzie kupiłaś ? świetne są
Ogród do odnowy 19:40, 31 maj 2018

Do góry
Szalona jesteś Gosiu. W taki upał to się można udaru nabawić.
Czy Twoja szałwia okręgowa ma pąki bo moja bez pąków. Ona taka późna?
Zszywkowy ogród marzeń :) 19:12, 31 maj 2018

Do góry
Witajcie

Ostatnio sporo się u mnie działo, zdjęcia będą-ale troszkę później .

Teraz ogrodowo:
Zakwitły mi piwonie które dostałam od cioci, pięknie pachną zakochana w nich jestem
Rh już przekwitły, jeden z nich nawet tygodnia nie przetrwał za ciepło..
Na wielorybie dużo się dzieje: szałwia urosła bardzo wysoka, kwitnie już jakiś czas i dalej wygląda super. Piwonie w tym roku mnie zadkovzyły i pokazały kolorek, a bonice pokazują nieśmiało kolorek Zaskoczył mnie też rozchodnik i jest naprawdę spory

Teraz zdjęcia :

Mój Eden 11:58, 31 maj 2018

Do góry
Szałwia zaczyna kwitnąćOstróżki jeszcze chwilę...
Ogrodowe kreacje 11:06, 31 maj 2018

Do góry
Gosia tydzień temu lało siarczyście parę dni, więc suszy nie ma Gorąco tylko strasznie po 30 stopni i wyżej W ramce jest berberys, szałwia, funkie
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:10, 30 maj 2018

Do góry
Peonia Felix Crousse

Szałwia, ale nie wiem jaką mam.. Może gdzieś wyszukam - naprawdę godna polecenia

Jeżówka powinna ładnie poszaleć

Queen of sweden

Ogród z wilkiem zamkn. 16:28, 30 maj 2018

Do góry
Kociaczki słodkie. Gdy ja szukałam domu dla znalezionych kotków ( już dla 4 kotków znalazłam) to plakatowałam przystanki autobusowe. I zawsze udawało mi się znależć im domy. Czasem i miesiąc, codziennie robiliśmy obchód wszystkich przystanków aby kociakowi znależć dom. A dla jednego to tylko 1 dzień wystarczył i znalazł się właściciel. Różnie to bywa. Ja mam kotkę bardzo zazdrosną o swoje włości dlatego nie przyjmuję więcej kotków tylko szukam im domów.
Nowe zdjęcia i znowu podziwiam. Ta lawenda i chyba szałwia omszona cudne. Warzywnik piękny. Wszystko pięknie rośnie. A z tą trawą frosted Curls to też nie miałam szczęścia, padła mi. Nie mam reki do traw. A u Ciebie piękna.
Pozdrawiam serdecznie.
Skarbonkowy ogródek 16:24, 30 maj 2018

Do góry
No własnie, ten liliowiec jest fajny. Z innych to żółta hakone i białe jeżówki, albo zielona hakone i białe i żółte jeżówki . A z wcześniej kwitnących to biała szałwia .
W samym słońcu 12:27, 30 maj 2018

Do góry
Chciałam koleżance pokazać że jedna szałwia jest niebieska a reszta różowa, no ale mój telefon jak widać pokazał że niebieski to też może być różowy
Mój 4 arowy azyl... 11:32, 30 maj 2018
Do góry
Potwierdzam, że peonie, róże wyjątkowo pięknie i obficie kwitną, a przypominam sobie, jak przez chwilę wstrzymałyśmy oddech, czy róże przetrwają silny przymrozek.

Basiu, szałwia to, czy przetacznik?... Krzaczek ma pół metra.
Oblegana/y jest przez pszczoły, wieczorem biesiadują na niej furczaki.

...i mam Posłonka, pomarańczowego, dzięki za lekcję! "Jednodniowe kwiatki" mnie upewniły, że to on.

Przetacznik Christa od dawna mi się podoba, pierwszy raz właśnie u Ciebie go widziałam, potem szukałam go w szkółkach, ale zbyt mało ich odwiedzałam, albo trudno na niego trafić, ostatecznie kupiłam inny
Zapachu goździków Ci zazdroszczę... może czas przestać zazdrościć i wreszcie posadzić?

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:33, 30 maj 2018

Do góry
Kasie , to prawda, gorzej jednak jakby lało ciurkiem 2 tygodnie. Choć teraz z kolei sucho bardzo, podlewać trzeba a i robić w ogrodzie można tylko wczesnym rankiem albo wieczorem ewentualnie tam gdzie cień. Tylko komary tną strasznie, nie wiem jak u Was.

Dorka - postaram się coś tam wrzucić choć u mnie aktualnie wszędzie rozgrzebane, rozkopane a kwitnie na razie tylko szałwia i moja jedyna różyczka .

Ewa - no coś z tymi tawułami mi nie gra i już. Mam w innych miejscach żółte i bardzo mi odpowiadają a te goldflame jakoś mnie wkurzają... Widziałam Twoją rabatę i u Ciebie mi się podobają .
Ogród Ani :) 09:37, 30 maj 2018

Do góry
Joasiu też już czekam na deszcz, choć studnia jeszcze pełna Ale lubię mieć zapasy, że się tak wyrażę
Alicjo tak, to Molinia i kupiłam u siebie w ogrodniczym, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu
Catalina tak, to ta róża A szałwia mnie zaskoczyła Podlałam solidnie po posadzeniu i ona zrobiła się sztywna Nie bynajmniej że umarła ale nabrała siły
Makusia, Kasie obie dzięki Nie ma co podziwiać, trzeba samemu działać naturalnie Bo jak nie my, to kto? Już mnie wszytko boli jak sobie myślę, że moje cisy będę jednak musiała potraktować chemią
Hej Agnieszko
Ogród w remoncie 09:09, 30 maj 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Asiu klony na froncie są bordowe ,nie chcę już bordowego koloru więcej bo wiesz co się zrobi?
Na cypelku? Nic ważnego a raczej nic stałego,posadziłam tam na razie lawendy wysadzone z ronda,frosted curls i rośnie tam jeszcze szałwia przeznaczona na front ,taki tam póki co przechowalnik bo w tym właściwym już miejsca brak

Aaa, jak bordowe to faktycznie nie
No to klops, bo z liściastych masz jeszcze tylko brzozy.

To daj tam parę grujeczników (i pal licho wcześniejsze opadanie liści)
a na ten róg posadź Olę
Ogród w remoncie 08:42, 30 maj 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Asiu, dokupiłabym coś z tych drzew, które już masz.
Czyli albo więcej tego grujecznika (tylko czy mu nie za sucho przy tych świerkach będzie?) albo klony z frontu.

Kwaśna bardzo ładnie się prezentuje a cypelek powala wielkością. Widzę, że już tam coś nasadziłaś - co?

Asiu klony na froncie są bordowe ,nie chcę już bordowego koloru więcej bo wiesz co się zrobi?
Na cypelku? Nic ważnego a raczej nic stałego,posadziłam tam na razie lawendy wysadzone z ronda,frosted curls i rośnie tam jeszcze szałwia przeznaczona na front ,taki tam póki co przechowalnik bo w tym właściwym już miejsca brak
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 07:25, 30 maj 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Polubił mój ogród. A mam go z jednego kłącza z biedronki. Dzieliłam dwa razy w roku. Tak, to szałwia.

Uśmiejecie się. Po dwóch latach znalazłam chabra wielkogłówkowego w swoim ogrodzie. Tzn. wysiałam nasiona, skiełkował, potem go hartowałam i... pamieć się urwała. Nie pamiętałam, co się z nim stało. Wydawało mi się, że go wysadziłam, ale nigdzie nie mogłam znaleźć. Szukałam dwa lata temu, szukałam w tamtym roku. Więc uznałam, że nie ma i nie będzie.
A w tym roku się znalazł i będzie kwitł.
Ale fajnie...jak ogród potrafi zaskoczyć Miła niespodzianka.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:21, 29 maj 2018

Do góry
UlaB napisał(a)
szaleństwo różane, cudnie

co towarzyszy DarkLady? nie moge dostrzec kształtu lisci - to kocimietka, szałwia, jakis kłosowiec, przetacznik czy zupełnie cos innego?

Zgadłaś - to jest kocimiętka. Niska odmiana Purple Haze, doskonała na obwódki. Osiaga u mnie może z 25-30 cm, pięknie i długo kwitnie, trzyma liscie nawet do znaczących mrozów.

Tu ją bardziej widać:

Księżycowy... 20:38, 29 maj 2018

Do góry
o mój Boże wspólczuję...
połamane hortki pewnie powtykalabym w ziemie a matki bym po przycięciu nawiozła (chyba ze dawalas niedawno interwencyjny to wtedy bym sie chwile wdtrzymala)
bodziszki chyba sie zbiorą ale szałwia ta wysoka to moze podeprzec?
Księżycowy... 18:48, 29 maj 2018

Do góry
No cóż, pomidory zniszczone i ich najbardziej mi żal, bo już nie wysieję ponownie. Cukinie, dynie i ogórki wyglądają kiepsko.Warzywny pływa.
W ozdobnym poszatkowane anabelki, świecznice, funkie. Piwonie połamane. Wysoka szałwia leży, bodziszki też.
Serce się kraje.
A to tylko tak z grubsza Maciek obchód zrobił.
Pszczelarnia 16:04, 29 maj 2018

Do góry
AgataP napisał(a)

Jeśli chcesz koniecznie coś w nóżki bukszpanom to coś niskiego, by nie odbierać im powietrza. Ja stawiam na kukliki - są niziutkie, a kwiaty pięknie odbijałby by się od zieloności bukszpanów. Tylko kwitnienie wiosenne, ale jak dla mnie to zaleta,bo teraz nie odwracałby by uwagi od kolorów i tym co się dzieje za bukszpanami.
Lub na teraz szałwia deep blue - niziutka, a fioletowy kolor zawsze i wszędzie ładnie się wpasuje.

Z tymi kuklikami to w ogóle muszę zrobić eksperyment - dotychczasowe słabo mi rosną.
Mam zwykłe pomarańczowe i żółte.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 15:38, 29 maj 2018

Do góry
szaleństwo różane, cudnie

co towarzyszy DarkLady? nie moge dostrzec kształtu lisci - to kocimietka, szałwia, jakis kłosowiec, przetacznik czy zupełnie cos innego?

Zagajanka napisał(a)

Dark Lady

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies