Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Małymi kroczkami do celu... 19:44, 19 maj 2018

Do góry
Pastella śliczna Biała szałwia u mnie też się zabiera do kwitnięcia, niestety niebieska mi wyginęła Widoczki śliczne. Buziaki i dzięki za seslerię
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:24, 19 maj 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

U mojego pana bylinowego są .... i jak na razie to jedyna szałwia której mi nie pierniczyły ślimaki..

Aniu, a czy twój pan bylinowy ma podaż internetową?
Myślałam, że szałwie ślimakom nie smakują, musimy pilnować naszych młodych roślinek
Małymi kroczkami do celu... 14:02, 19 maj 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Dobrze się to komponuje. I ja mam to połączenie, ale szałwia u mnie dopiero zaczyna zdjęć jeszcze nie robiłam.

Takie dziury jak Ty na różąch, to ja mam na hortkach, musze zobaczyć pod liście

Daria lepiej popatrz, mi tak w kilka dni liście podziurawiła, wkurzyła mnie i nie ma upros
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:58, 19 maj 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

dużo tego dobra kupiłaś

Amethyst - duża wysoka krzaczasta i sieje się jak szalona ale wyplewiałam w zeszłym roku całymi wiadrami z 5 sadzonek po 3 latach mam chyba ze 30 i pilnuje zeby ściąć zaczym sie nasieje jest jak werbena ...wszędzie gdzie nie chcesz

Caradonna ...mam az dwie ..ta sie nie sieje ....chciałam podzielić ale zamiast miec dwie zjednej ukatrupiłam (zgniły) te dzielone musze ich dokupić bo to moja ulubiona szałwia ...wysoka prosta ...nie robi takich krzaków jak amethyst

innych z tej listy nie mam ...choć mi sie wydaje ze rosea tez chyba kiedys kupowałam ale jej nie jestem w stanie zlokalizować na mojej rabacie mam jeszcze kilka innych niskich białą niską i wyższą ...ale one jak caradonna ani sie nie sieją ...a dzielenie teź kiepsko znoszą

bright rose kupiłam w zeszłym roku ..to nie mam zdania ....i mam deep blue...ta też jest super i chyba tez sie sieje ...ale żadna z moich nie sieje sie tak mocno jak Amethyst ...ta za wszystkie nadrabia

Dziękuję Justynko, że podzieliłaś się ze mną wiedzą o szałwiach
Małymi kroczkami do celu... 13:55, 19 maj 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Piekna sesleria. Tez zrobilam w tym oku rabate ze stipa i sesleria plus szalwia. Piekne polaczenie. I na bialej rabacie tez mam biala szalwie. Cudna jest. I rzadka, bo najczesciej widuje sie fioletowe.

Bardzo lubię połączenie szałwi, seslerki i róż do koła też dokupiłam seslerie i porozrzucałam ją punktowo od razu lepiej się zrobiło biała szałwia jest u mnie 3 sezon, bezproblemowa, super rośnie, szkoda,że tak rzadko można ją spotkać w ogrodach
Małymi kroczkami do celu... 12:46, 19 maj 2018

Do góry
Dobrze się to komponuje. I ja mam to połączenie, ale szałwia u mnie dopiero zaczyna zdjęć jeszcze nie robiłam.

Takie dziury jak Ty na różąch, to ja mam na hortkach, musze zobaczyć pod liście
Małymi kroczkami do celu... 10:53, 19 maj 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ojj, chyba muszę pomyśleć nad Pastellą do donicy Mam 2 doniczki, które czekają aż je czymś zapełnię - tak od ponad roku już Pastella powinna w nich dać radę

Biała szałwia raczej rzadko widywana jest - będę sobie u Ciebie ją podpatrywać. U mnie Pashminę tak jakieś gąsieniczki podżarły, że cały dół ma koronkowy przez moją tygodniową nieobecność..

Kasiu pomyśl u mnie drugi rok w donicy rośnie, na zimę w niej ją zostawiłam, bez okrycia i popatrz jak ładnie dała radę ale to trochę ryzykowne, więc nie polecam a co do tych gąsieniczek pryskałaś czymś? Jak tak czym
Małymi kroczkami do celu... 10:22, 19 maj 2018

Do góry
Ojj, chyba muszę pomyśleć nad Pastellą do donicy Mam 2 doniczki, które czekają aż je czymś zapełnię - tak od ponad roku już Pastella powinna w nich dać radę

Biała szałwia raczej rzadko widywana jest - będę sobie u Ciebie ją podpatrywać. U mnie Pashminę tak jakieś gąsieniczki podżarły, że cały dół ma koronkowy przez moją tygodniową nieobecność..
Małymi kroczkami do celu... 09:39, 19 maj 2018

Do góry
Róża artemis w tym roku w końcu się rozkręciła, cała zapączkowana jest

Biała szałwia powoli zaczyna

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:09, 18 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aganiu,

Poszukaj szałwi okręgowej 'Purple Rain' - nie pożałujesz.

U mojego pana bylinowego są .... i jak na razie to jedyna szałwia której mi nie pierniczyły ślimaki..
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:08, 18 maj 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Piękne różyczki

Dzięki Asiu!!

BKosimkArt napisał(a)
Kasiu, róża z szałwią bosko wygląda...

W sumie taki standardowy duet, ale nieprzerwanie mi się podoba i nie nudzi

anna_t napisał(a)
przepiękne zdjęcia..

Aniu, dziękować, cieszę się, że Ci przypadły do gustu :*

Anitka napisał(a)
Pięknie ci już różyczki kwitną. Potwierdzam, ta szałwia o którą pytasz to Caradonna.

No to super! Mam jeszcze jedną wysoką szałwię, ale bledsza jakaś i ciutkę niższa. Muszę sfocić, ale za głęboko ją miedzy krzewami róż posadziłam i ledwo ją widać

Zana napisał(a)
Też mi się widzi, że ta szałwia to Caradonna.

Ogródek Iwony II 23:07, 18 maj 2018

Do góry
asiak napisał(a)

To tak jak ja Myślałam, że w tym roku już nic nie będę robić, a ciągle coś wymyślam

Jak każdy ogrodnik

_Martini_ napisał(a)
Bardzo ładny kolor ma ten klon.
U mnie tez psy i kot (nie moje) chodzą po obrzeżach. Śmiesznie to wygląda.

Wygląda na to, ze to norma

Jarzmianki i szałwia zaczynają.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:23, 18 maj 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
Szałwia to moje "must have" nie wiem gdzie jej miejsce zrobie, ale muszę.

Jak to możliwe, że nie masz szałwii ?
Jest super, zaproś go ogrodu koniecznie!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:23, 18 maj 2018

Do góry
Szałwia to moje "must have" nie wiem gdzie jej miejsce zrobie, ale muszę.
Ogród z widokiem na jezioro 19:32, 18 maj 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ale piękna strefa relaksu, nie tylko ta zadaszona, ale i całość...Po Twoim ogrodzie widzę o ile później u mnie startują rośliny... szałwia omszona u Ciebie już rozkwitła, a u mnie w powijakach jeszcze...Masz Yoluś cudny ogród...

dziękuję, staram się, urobiona jestem po łokcie, ale lubie swój ogród, choć jest wiele piękniejszych, którymi się zachwycam
Ogród z widokiem na jezioro 19:11, 18 maj 2018

Do góry
Ale piękna strefa relaksu, nie tylko ta zadaszona, ale i całość...Po Twoim ogrodzie widzę o ile później u mnie startują rośliny... szałwia omszona u Ciebie już rozkwitła, a u mnie w powijakach jeszcze...Masz Yoluś cudny ogród...
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 16:00, 18 maj 2018

Do góry
Też mi się widzi, że ta szałwia to Caradonna.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:24, 18 maj 2018

Do góry
Pięknie ci już różyczki kwitną. Potwierdzam, ta szałwia o którą pytasz to Caradonna.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:02, 18 maj 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Louise Odier

I w towarzystwie szałwii - dopiero zaczyna, więc jeszcze pokaże klasę

Sama szałwia - czy to może być Caradonna? Taki ma kolor? Bo ja ją kupowałam bez nazwy...

przepiękne zdjęcia..
Żywotność lawendy itd. 12:56, 18 maj 2018

Do góry
U mnie wrzośce dłużej "cieszą oko", przycinam je po przekwitnięciu- młode przyrosty mają swój urok. Szałwia już kwitnie a lawenda zaczyna (szałwię trzeba przyciąć żeby powtórzyła kwitnienie)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies